Dagbok 2006       Dagbok år    
    2010 2009 2008 2007 2005 2004
 

2006-11-25
Idag har Quattro blivit morfar till åtta små valpar, sex killar och två tjejer!!! STORT GRATTIS TILL MAMMA TWIGGY och matte/husse Astri och Eilert Noröy/Kennel:Huldertjernet i Norge!! Vi önskar er Lycka till med de små, det ska bli spännande att få följa valparnas utveckling framöver!!

 

2006-11-16 t.o.m 2006-11-17
Dags för Nordisk Vinnarutställning i Hamar/Norge. Den här gången har jag förmånen att få slå följe med Lillemor Gullberg som ska ställde sin Q:o dotter Jatzie, Soft Golulds Magic Matilda. Alltså hade jag inte med mig några egna hundar som skulle ställas vilket ju förstås var lite ovant, men dessto roligare att kunna ägna all tid åt barnbarnet Jatzie. Natten tillbringade vi på hotell, att sova på hotell med hund var också en ny upplevelse för min del. Det gav ju helt klart mersmak...guuu så bekvämt!! Jatzie är en helt underbar tik och hon hade inga som hellst problem med att finna sig till rätta i nya miljön. Hur många "farmorar" har delat säng med sina fyrbenta barnbarn tro??!! SÅÅ MYSIGT!!! Själva utställningen hölls i Vikingaskeppet, ett stenkast från hotellet, tala om bekvämt!!! Vädret var som vanligt regnigt och vägarna mestod av is och snöblask..inget trevligt utställningsväder. Lillemor och jag hjälptes åt att fixa iordning Jatzie efter bästa förmåga. Hon var lite loj/slö efter löpet vilket Lillemor upplevde lite jobbigt. Det är ju svårt att få upp rätta pondusen och utsrålningen på en loj hund, men detta var inget som vi som stod bredvid ringen la märke till utan allt såg som vanligt väldigt bra ut när Lillemor visar upp Jatzie. Av sex unghundstikar kom Jatzie som nr:två och i vinnarklass kom hon som fjärde tik, mkt. bra jobbat!! Kan inte låta bli att småmysa när jag står bredvid ringen och tittar på Jatzie, hon har ju så mycket pappa Quattro i sig!! JÄTTEKUL!!
Som vanligt på utställningar så träffade vi en hel del "bekantingar", vilket ju alltid är trevligt. En hundutställning är ju så mycket mera än att "bara" ställa hund.
ETT STORT FÅNG TACK-KRAMAR TILL LILLEMOR OCH JATZIE för en mycket trevlig Norge-resa!!

 

2006-10-31
Revhibakken´s Mysige Maja "Maja" Har varit på utställning i Letohallen 28-29/10 och placerat sig som BIM + tagit CERT båda dagarna!!! JÄTTEGRATTIS från en stolt pappa Quattro med farmor/Annelie och farfar/Anders!!

En annan spännande sak som vi inte berättat är att Fraser Tartan Twiggy On Line "Twiggy" (Q:o dotter) är parad med Cameron Hawkeye of Lorckebo. Valpar väntas vecka 48. Mycket, Mycket spännande tycker vi och skickar över ett helt gäng lycka till kramar till Twiggy med familj.

 

2006-10-29
Gazzer fyller tre år i dag!!!
Klart att det måste vankas leverpastej en dag som denna...ingen bantning på tre-års-dagen inte...någon måtta får det väl vara!!


2006-10-28
Ibland ska man ha lite flyt. Efter en längre tids regnande så skiner solen just denna dag när vi får besök av våra vänner Mats/Lena med Wheatentjejerna Kali (Q:o-syrra) och Myra. Denna härliga höstdag tillbringar vi nere i Tiveden. Det var enormt skönt att få vara ute en hel dag i naturen även om vandringen blev både krävande och stundtals faktiskt lite farligt hal eftersom stenhällar och rötter blir så ortoligt hala av allt regnande. Men, just detta faktum att det inte bara är lättsam promenad gör ju det hela lite extra kul och spännande inte minst för våra fyrfotade vänner. På väg ner till Tiveden så höll Mats och Lena på att få en extra hund med sig, en jakthund som tydligen förirrat sig lite och fattade tycke för deras två snygga Wheatentjejer bak i bilen. Nåja, hunden hörde säkert till någon av jägarna som satt på pass efter vägen så det var nog ingen fara med den.
Tack Mats, Lena, Kali och Myra för en mycket trevlig dag!! Vi kör väl repris framöver!!! Foton från promenaden: Bildsida 7.

 

2006-10-21
I dag har Quattro och jag haft en både rolig och mycket givande dag. Vi har deltagit på Wheatenklubben region NV:s heldags kurs i lydnad som hölls i Örebro med Vanja Sandin som ledare. Det var med viss oro jag gav mig iväg imorse. När tränade vi lydnad senast tro....för mycket, mycket länge sedan?! Av förklarliga skäl kändes det som att vi var mer än ringrostiga och jag hade inga som helst förhoppningar om att det skulle fungera speciellt bra. Så här när dagen är avverkad så kan jag bara konstatera att jag har en (i mitt tycke) mycket duktig hund. Ett stort TACK till Vanja, men även till Anette B som instruerade oss så bra i hur de olika momenten skulle genomföras!! Det svåraste momentet idag var läggande under gång, men med lite träning så kanske även det kan fungera. Dagen blev intensiv och avslutades med en liten tävling. Quattro skrapade ihop 178 (snälla poäng!) och det räckte till en andra placering i gruppen. Det är inte första gången jag förundras över denna hunds kapacitet. Inte utan att denna dag ger en kick till forsatt träning och det var väl det som var syftet med dagen om jag fattat det rätt. Det är så roligt att jobba med hundarna!!!!

 

2006-10-14
Hallstahammarsutställningen fungerade över förväntan bra trots det stora antalet hundar som var anmälda. Visst, var det sundtals "knökafullt" runt ringen, men vem hade räknat med något annat denna dag. För Quattros del fick dagen ett lite oväntat slut. Domaren såg något i hans rörelser som inte var bra, vilket ingen av alla oss andra kring ringen kunde se.. Alltså blev det ingen placering för vår Q:o idag. Vi var mycket förbryllade över vad domaren såg, men som tur var så löste "vår Bimma" denna gåta åt oss. Vi tog ut honom utanför ridhuset och verkligen tittade på hans rörelser och med "örnblicken" påkopplad så kunde även vi se att han faktiskt haltade på vänster bakben. Inte mycket, men hältan fanns helt klart där. Känns trots allt skönt att veta vad domaren såg som inte var bra. Får ha koll på detta framöver och kanske bör jag plocka fram mina gamla strech-kunskaper/har ju faktiskt gått kurs i detta för länge sedan.
Dagens höjdpunkt var dock att vi hade två Q:o barn som ställdes. Wideung´s Mr Hugo Boss/Hugo ställdes av matte Marie-Louise och kammade hem ett CK trots sin ringa ålder!!!
Soft Gould´s Sweet Magic Matilda/Jatzie ställdes av Matte Lillemor och tog även hon CK. Otroligt bra jobbat, speciellt en dag som denna med så mycket fina hundar!!!
Det är inte utan att man känner sig oerhört stolt när man står bredvid ringen och tittar på sina "barnbarn" och kan känna att dessa verkligen är jättefina! Tilläggas bör kanske att det även var många andra som tyckte våra Q:o barn såg riktigt bra ut, KUL!!
STORT GRATTIS TILL HUGO OCH JATZIE MED FAMILJER!!! NI ÄR KANONBRA!!!
Bimma ställde Gazzers syster Latorps Gloria/Skorpan och även hon plockade hem ett CK och hamnade till slut på en placering bakom "Cert-tiken" i TKK. Snörpligt nära, bättre lycka nästa gång!!
Måste ju även skicka över en STOR GRATTISKRAM till Nicklas och Eva-Lena Jensen vars tik: Leciha´s Isabeau/Leja blev dagens BIR-hund!! GRATTIS!

 

2006-10-12
Med en så härlig höst och med en husse som fortfarande är sjukskriven så har det blivit en hel del skogsvandringar och en och annan tur med husvagnen, bäst att passa på när tillfälle ges. Familjens största busunge dvs. Gazzer har smittat storebrorsan med någon besynnerlig busbacill...Quattro blir bara allt busigare och tjuvar gärna förbjudna saker som ex. skor och kuddar. I det här huset är det mer regel än undantag att någon av ens skor befinner sig i soffan när man ska ta på sig dom för att gå ut. Men vad sjutton gör väl det (eller!?) dom är ju för gooa våra killar!!
Något som däremot är lite tråkigt är att killarna blivit påhoppade av lösspringande hundar ett par gånger de senaste veckorna. Första gången när en ilsken Jack Russel-hane kom framflygande genom en häck gick det trots allt bra även om det inte är någon önskesits att stå där med tre hanar som muckar. Tur att våra killar inte är dom värsta stridisarna (men dom kan ju bli...!!). Andra gången de blev påhoppade var när Anders var ute med killarna. En lös Lagotto-hane flög på dom medans ägarna befann sig på behörigt avstånd utan att ens reagera... De kunde inte fatta att Anders blev arg utan tyckte att " det här är väl inget att bli arg för".. Vi såg inte förrän på eftermiddagen samma dag att Gazzer faktiskt fått sig ett tjuvnyp i baken. Ett ej alltför stort, men väl så mycket glipande sår strax ovanför rektum talade sitt tydliga språk. Det är inte utan att man blir rent förbannad på främst denna nonchalans som vissa hundägare uppvisar. Vi får hoppas att vi får såret att läka utan några infektioner, kan ju knappast vara så mycket sämre ställe att hålla rent.
Nog om detta.
Just nu hålls vi med att fixa iordning killarna inför kommande helgs utställning i Hallstahammar. Rekordmånga, 114 Wheaten är anmälda, därav två Quattro-barn..blir spännande!

 

2006-09-08 t.om 2006-09-11
Återigen är det långt mellan uppdateringarna...suck. Inte för att vi har gjort så mycket speciellt utan det har blivit mycket långa skogsvandringar + en och annan spårning för killarna med hyfsat resultat. Dom här dagarna i början av september åker vi vår vana trogen till Torsö vid Vänern för att njuta av all härlig natur. Att åka såhär efter turistsäsong är helt ypperligt. En hel camping nästan för oss själva och folktomt i skog och mark.....kan det vara bättre!!? Första dagen tog vi oss en rejäl vandring upp till en härlig klipp/sandstrandsbadplats som vi hittade vid vårt tidigare besök på Torsö förra året. Quattro fick sig ett ofrivilligt dopp då han halkade på de hala klipphällarna. Jag fick tag i pannluggen på honom (stackars han) och kunde dra upp honom på det torra igen. Ibland är det bra med mycket päls! Efter dryga fem timmar och ca:18km vandring var vi ganska så muck när vi kom tillbaka till husvagnen.
De följande två dagarna bestod av något kortare vandringar, men dessto längre cykelrundor runt till div. trevliga ställen. Killarna hade inga som hellst problem med att klara av att hänga med trots täml. långa turer. Det var nästan så man kan tycka att dom blev lite extra full i bus och att orken aldrig tycktes tryta på dom....!?? "Kantarellögonen" var förstås påkopplade och "fångsten" blev väl inte jättestor, men ack så delikat.
Torsö är helt klart ett av våra favoritställen. Underbar natur med massor av gammelskog, närheten till sjön med klippor och sandstränder och cykelvänliga skogsvägar (med vägbom) så vi kunde ha hundarna lösa större delen av tiden...HÄRLIGT!! En sak är helt säker...till nästa höst styr vi återigen färden till Torsö!!!

 

2006-08-12
Utställningsdags igen...denna gång är det på hemmaplan, här i Askersund. Från Latorp ställdes en liten tapper skara på fyra hundar + att några fler kommit för att göra oss sällskap bredvid ringen, trevligt!! Förutom Quattro så föll Latorps hundar inte dagens domare i smaken. Överlag så var det ganska många hundar som inte gick vidare i slutkonkurrensen (främst bland hanhundarna). Gazzer var inte på utställningshumör idag så han var alltför "hösäckig/slö" och gav ett alltför tungt intryck. Quattro blev Bästa Hane + att han även blev BIR!!!! VILKEN KILLE VI HAR!!!
Efter utställningen höll vi vårt Latorpska pajknytis-tradition i liv hemma i trädgården. Denna gången var vi inte så många, men vi hade ju lika trevligt för det!! Pajerna smakade som vanligt göörbra efter en hektisk dag vid utställningsringen.
TACK ALLA VÄNNER FÖR EN TREVLIG DAG!!

 

2006-07-25 t.om 2006-08-03
Det var med blandade känslor vi gav oss iväg till Danmarks Kennelklubbs 4-dagars utställning i Bröndby, strax utanför Köpenhamn. Visst var det väldigt spännande även om vi inte trodde oss om att alls kunna "kamma hem" några bättre placeringar, men väderprognosen för hela vår Danmarksvistelse lovade åska och regn vilket ju lät minst sagt jobbigt. Husvagnen var mer än välfylld med främst kläder inför detta äventyr. Extra roligt var det att lillahusse, Patrik följde med oss samt att vi skulle "campera" ihop med
våra Norska vänner Liv/Harry Flathagen..MYCKET TREVLIGT!!
Sent på onsdagskvällen var hela vårt gäng samlat på campingen strax söder om Köpenhamn. Drygt 60% av alla campinggäster var hundfolk, trevligt tyckte vi, men kanske inte de resterande 40%...inte vet jag!
Vädrets makter stod helt klart på vår sida och vi klarade oss undan med endast en regnig dag...vilken lättnad!! Själva utställningarna gick betydligt mycket bättre än vad vi vågat hoppas på. Både våra killar och "våra" Norska tikar fanns hela tiden med och kämpade om placeringarna. Mest förvånade är vi nog trots allt över att vår "lilla" Gazzer hävdade sig så bra. Han fick CK tre av fyra dagar och blev 3:e Bästa Hanhund ett par dagar..!! Mr: Quattro tog CK alla dagarna, blev 2:a Bästa Hanhund två gånger och sista dagen slog han till med att bli BIR!! Han är numera även Dansk, Nordisk och Internationell UtställningsChampion....VAOOO...VILKEN KÄNSLA!!! Josefine, Livs tik blev Bästa Tik/BIM tre dagar med ett Danskt Championat och Twiggy Q:os dotter tog flera CK + ett Cert!! VILKET FLYT!!
Extra roligt var det att vi fick möjlighet att ställa vårt barnbarn...TACK FÖR DET!!
GRATTIS till alla våra fyrbenta vänner!!Det som var lite lurigt var att man inte förstår vad dom säger och vart, när man ska befinna sig i ringen. Varför kan det inte talas Engelska på Internationella Utställningar??? Bara en tanke...
Som vanligt fick vi mycket nya trevliga kontakter med hundfolk...alltid lika roligt!
Danmarksvistelsen bestod självklart till större delen av Utställning, men lite vanligt turistande hann vi också med. Strosade omkring i Köpenhamn och njöt av den lite kontinentala stämningen som råder. Det var många som överröste hundarna med beundrande ord..ÅÅÅ självklart kan man ju inte göra annat än att hålla med alla dessa människor. Visst sjutton är dom vackra!! Kanske är inte Wheaten så vanliga i Danmark..inte vet jag!!?
Att vandra längs havsstraden är ett annat vackert minne. Hann tyvärr inte med att ta något bad.. får nog bli så att vi återvänder ett annat år.
Killarna och även vi har klarat av denna resa över förväntan bra. Visst tar det på
krafterna, men konstigt vore det väl annars.
TUSEN TACK TILL HELA DET NORSKA GÄNGET FÖR MYCKET TREVLIGT SÄLLSKAP!!!
Bilder från Danmark

 

2006-07-22
I dag är det dags för Wheatenklubben region Nordvästs utställning som detta året äger rum i Sätra Brunn strax utanför Sala. Domare var Robert Melander och ca: 50-talet Wheaten ställdes...mycket roligt!! Båda våra killar fick HP, men placerade sig inte i slutkonkurrensen. Roligast denna dag var att vi hade två av våra barnbarn med på utställningen. Anton "Fraser Tartan Tomorrow ´n´Forever" placerade sig som 4:e Bästa Unghund. Han skötte sig bra i ringen, men behöver nog mogna till lite mera både mentalt och pälsmässigt.Anton ser mycket bra ut så självklart måste vi ställa honom fler gånger framöver.I Prova På Klassen visade Marie-Louise sin Hugo " Videung's Mr Hugo Boss" och där kunde det inte gå bättre för Hugo vann sin klass. GRATTIS..BRA JOBBAT!!! Lilla matte Natalie provade också på att handla Hugo i Barn Med Hund och även hon kirrade det hela utan några större problem.
Vi fick en mycket trevlig dag tillsammans med trevliga människor och hundar. TACK ALLA FÖR TREVLIGT SÄLLSKAP!!

 

2006-07-15
Det känns som att det inte händer så mycket på hundfronten just nu. Värmen sätter käppar i hjulet för några större aktiviteter vilket dock börjar märkas på killarna. Här i Askersund har dom gått ut med varning om att det är mycket gott om orm i år. Två hundar har dött pga Huggormsbett nu den senaste tiden...riktigt obehagligt. Detta gör att det känns lite extra jobbbigt att springa till skogs, men vad sjutton...man kan ju inte bara sitta hemma heller. Killarna uppvisar tydliga symptom på understimulans så mattes dåliga samvete växer sig allt större för varje dag. I kväll tog jag dock tag i saken och åkte ut och spårade. La varsitt lite kringelekrokigt spår till dom med ganska så tätt mellan markörerna. ÅÅÅÅ tänk...båda killarna tog sina spår utan några problem och hittade alla markörerna! Vet inte om vovvarna eller matte var lyckligast...förmodligen den sistnämnda. VAOO VAD KUL!! Lillebror gillade förstås inte att sitta i bilen medans brorsan tog sitt spår och riktigt tjöt ut sin förtvivlan över att bli lämnad själv. Krävs helt klart mera träning med detta. Är ju ganska så störande för hunden som ska spåra om kompisen sitter och tjuter högljutt en bit bort.
Någon levande orm träffade vi turligt nog inte på, men väl en överkörd ....
Myggor och Blåbär är det gott om!!
Vad skönt det känns att veta att hundarna fått jobba lite!

 

2006-06-18
Valet av camping hade en baktanke. Strax utanför Säter bor nämligen Anna-Lisa Eriksson/Videungs Kennel och på förmiddagen gör vi ett besök hos henne.När vi kommer till Anna-Lisa är hon i full färd med att frisera våra två "barnbarn" Tindra och Teddy. Kärvänligheten står högt i tak både från fyr och tvåbent. Det var länge sedan sist vi fick så många gosiga hundpussar! Vilka trevliga Q:o-barn vi har fått och vad fina dom ser ut.....JÄTTEKUL!! Passade på att gå en liten promenad på "tu man hand" med både Tindra och Teddy. Senare på dagen fick alla hundarna följa med ut på promenad och det var många som tittade till lite extra när vi passerade. Inte konstigt när så många vackra hundar går förbi (mattes egen kommentar). Som vanligt blev det mycket hundsnack och vi sänder över ett STORT TACK TLL ANNA-LISA för ett trevligt besök hos henne!!

Senare på eftermiddagen höll killarna på at hamna i ett rejält hundslagsmål vid campingen. Det var en lös hanhund av obekant ras som kom springande till Q:o och Gazzer och började moppsa sig. Vilken tur för mina killar att dom har en matte som kan bli "jäkligt" arg och ryta i kollosalt om det verkligen gäller. Den "stackars" hanhunden backade (turligt nog) av ena förskräckelsen. Ensam med tre gruffande hanhundar är knappast någon önskesits.


2006-06-17
Utställningsdags igen. Anders onda rygg gör sig rejält påmind så det var osäkert om han skulle kunna åka in i det sista. På fredagen ger vi oss dock iväg till Säters camping. Utställningen är i Avesta och domare är Pia Lundberg. Även denna utställningsdag visar sig bli otroligt varm.. Antalet hundar är inte stort (29st), men konkurrensen är inte mindre för det. Antalet anmälda hundar säger som beknat inte allt. Idag kändes inte handlingen lika lyckad som förra helgen. Q:o var hetare på något vis och "passade" vid något tillfälle, men i det stora hela tror jag nog att det fungerade någorlunda. Placeringen blev 4:e Bästa Hanhund och det får jag vara nöjd med.

Gazzers syster Skorpan blev Bästa Tik och slutligen BIM! MASSOR MED GRATTISKRAMAR TILL HENNE OCH BIMMA!! GRATTIS även till kompisen ELLING med familj som tog sitt 2:a Cert!!
Även denna utställningsdag hade vi barnbarn till åskådare, Hugo med "stormatte" Marie-Louise och "lillmatte" Nattalie med kompis. Hugo heter i stamtavlan Videungs Hugo Boss, men kallas för Hugo. Till min stora lycka fick jag möjlighet att frisera Hugo lite (det är ju såkul att klippa vovve och självklart ännu roligare om det är ett Q:o-barn). Vilken kille!! Där stod han helt coollugn på trimbordet och lät sig friseras i timmar utan några protester. En mycket trevlig kille och dessutom såg han väldigt fin ut. Kul att vi fick träffa honom! TACK MARIE-LOUSE för att ni dök upp på utställningen!

 

2006-06-10
Något motivationsspår med husse som lockbete lär dröja. Han har nämligen druttat i backen från en stege som fick till följd en väldigt ond rygg och flera armbrott...suck!! Inget roligt på något sätt, men bara att acceptera att det är sådant som händer.

I dag är det dags för Karlstadsutställningen och Anders kan ju pga sin skada inte springa i ringen med vår Q:o. VEE Å FASA.....Finns ingen annan vettig lösning på detta problem än att jag försöker fixa det hela själv!!! Jag som alltid sagt att just detta kirrar jag inte, men vad gör man!? Vi kör lite handlerträning hemma på gatan och där kan jag väl få det hela att fungera någorlunda, men det är ju där det....
Dagen D visar sig bli otroligt varm så jag blir lite orolig över hur det hela ska gå eftersom Q:o ibland kan bli väldigt "stirrig" pga värmen, men han sköter sig kanon i ringen.Q:o visar upp sig med stor pondus och placerar sig som Bästa Championhane och slutligen som 2:a Bästa Hanhund. INTE ILLA AV OSS!!!! Tur för mig att Q:o trots allt är så pass självgående i ringen.
Tre av Q:os barn ställdes också, Tulla, Magoo och Jatzie (Kennel: Soft Goulds kull). De två förstnämda blev oplacerade, men Jatzie placerade sig som Bästa Juniortik, 5:e Bästa Tik och slutligen även BIS-junior :4:a!!! Helt otroligt!! STORT GRATTIS!!! Jätteroligt för oss att få träffa våra trevliga "barnbarn" och deras familjer!!!
Som åskådare denna dag fanns även vårt "barnbarn" Semlan (Kennel: Wideungs kull) med matte Anita. Semlan är en otroligt söt, trevlig liten tik som klarade av livets första utställningsdag utan några problem. STORT TACK till matte ANITA för att du kom till Karlstad så vi fick möjlighet att träffas!!!!
MASSOR MED TACK TILL INGELA ZIDOLI MED DÖTTRAR för att vi fick vara med och ta del av den goda maten efter utställningen!!!

TÄNK VILKEN DAG!! Vi har fått träffa fyra (från två olika kullar) "barnbarn" på en och samma dag!!! Det var det bästa med denna dag!!!

 

2006-05-18
Vi ger oss ut i "spårskogen". Marken är lite fuktig eftersom det ju regnat tidigare idag, borde ju vara bra ur spårsynpunkt. Lägger först ut ett täml. kort spår till Gazzer med två markörer. Terrängen är rejält kuperad, men det brukar inte vara till någon nackdel. Quattros spår blir längre, med en hel del svängar och lite hinder att passera. Han får 4 markörer. Gazzers spår får ligga till sig ca 50 minuter innan vi tar det. Han vet precis vad som ska göras och tar större delen av spåret utan några större problem, men någon direkt iver/stor motivation tycker jag inte att han har.Vid ett par tillfällen sätter han sig ner och bara tittar på mig och tycks tänka....jaha...vad ska jag göra mer då. Jag gör inga större saker av hans avbrott så han forsätter ta spåret efter en liten stund. Hittar båda markörena och då leker vi extra mycket, precis så som Anette Daleke lärt oss.
Quattro tar hela sitt spår utan några problem och hittar även alla markörena. Tycker dock att även han saknar den där rätta gnistan. Visst, han tar spåret, men ser inte ut för att tycka att det är så värst roligt förutom att hitta slutmarkören, en gamal handske. Den är så rolig så han inte ens märker att det ligger en köttbulle under den. Förmodligen beror väl detta på att hundarna inte är vana att vi använder godis när vi spårar. Har ju fått lära mig spåra på "stenåldern" och då använde vi inte godis, men den saken får vi ändra på nu.
Så fort att husse repat sig från förkylningen han drog på sig under Ånnaboda-helgen så ska vi dra med honom ut och lägga motivationsspår.....känns som att det behövs. För inte kan det väl vara så att det bara är matte som tycker att det här med att spåra är roligt....?! Måste även ta mig i kragen och fixa alla mina spårsaker så det är någon ordning på dom. Ska jag lägga varsitt spår till killarna så går det ju åt en hel del spårsnitslar...tycker nästan alltid att jag saknar tillräckligt många sådana.
Nästa gång får det bli ett riktigt motivationsspår på det viset som Anette D beskrev...återigen ett stort TACK till henne för alla bra tips hon gav mig under Ånnabodahelgen.
Nu återstår "avpinning" av båda killarna. Blöta Wheaten i snårskogen är ingen höjdare precis..

 

2006-05-13 t.om.2006-05-14
Dags för Wheatenklubbens aktivitetshelg uppe vid Ånnaboda, Kilsbergen.
Vi åker upp redan på fredagskvällen. Natten visar sig bli rejält blåsig och även regnig...blev inte mycket sömn. Lördagen blev även den till en början tämligen blåsig och kall så det var många som saknade vinterjackan vilken naturligtvis låg kvar hemma en sådan här helg i mitten av maj. Mycket hundar var det...säkert drygt 40-talet..skitkul!! Det fanns gott om aktiviteter att sysselsätta sig med så vi behövde inte frysa så mycket. Första dagen provade vi på Ledarskaps övningar, Handling lite Lydnad och även Agility .Detta är mycket roligt/nyttigt både för hund och matte/husse!!
På lördagskvällen bjöds det på görgod grillbuffé i kåtan och som vanligt hade vi väldigt trevligt. Kul att träffa lite "nya" Wheaten människor..

Söndagen bestod även den av massor med aktiviteter. Vi ägnade hela dagen åt spårning under Anette Dalekes proffsiga vägledning. Oturligt nog så hade Quattro ingen som helst lust att spåra idag utan han var mer intresserad av allt annat som hände runt omkring honom.....det är ju typiskt!!! Som tur var hade jag chansen att även hänga med på eftermiddagens spårgrupp och denna gången var det Gazzers tur att jobba vilket han gjorde kanonbra. Kul att han som annars inte brukar ha så mycket motivation fungerade så bra idag. Fick en massa bra råd och tips av Anette hur jag ska jobba vidare med killarna. ETT STORT TACK TILL HENNE för en mycket givande dag i "spårskogen"! Ska försöka anamma hennes tips om att lägga motivationsspår till Quattro. Men, nu är det ju faktiskt så att han normalt sett är ganska så tänd på att spåra så dagens spårresultat är nog det sämsta han presterat, men det är ju så det är...

Vi var ett gäng mycket trötta, sega, väldigt väderbitna, men otroligt nöjda Wheatenägare som sent på söndagseftermiddagen kunde styra färden hemmåt. ETT STORT TACK TILL ALLA LEDARE OCH ALLA ANDRA SOM VARIT MED OCH JOBBAT FÖR ATT DENNA HELG SKULLE KUNNA BLI AV!!
VI HAR HAFT DET KANONBRA!!!!
Undrar just vilka som är tröttast..hundarna eller matte och husse????

 

2006-04-30
Vilken tjej!!! HON HAR GJORT DET IGEN...vår Twiggy i Norge!!! Denna gång tog hon sitt andra Cert + blev BIR...vi är förstummade!!! Sänder återigen över ett STORT GRATTIS, vi gläds med er!!!
Sådan far sådan dotter skulle man kunna säga. Glömmer ju aldrig helgen då pappa Quattro tog sina två första Cert på en dubbelutställning. Det var en känsla det!! Nu återstår ju "bara" ett Cert!!!

 

2006-04-29
Har just fått mail från Astri Noröy (Norge) som varit på utställning med vårt barnbarn, Fraser Tartan Twiggy On Line, Twiggy. Hon har tagit sitt första CERT idag och blivit BIM!!!
MASSOR MED GRATTIS !!! Vilka barnbarn vi har, vi är så stolta!!!!

 

006-04-28
Skam den som ger sig..idag gör vi ett nytt försök att ta oss till Tjälvesta äng, denna gång från rätt håll vilket visar sig vara betydligt mycket enklare.Vet inte varför både hundarna och jag älskar detta naturområde med alla sina halvmurkna och många gånger omkullfallna träd och dess kuperade terräng. Hundarna blir fulla av spring i benen och jag njuter av varenda sekund av vår promenad. Det är inte speciellt svårt att hitta på uppgifter att lösa för hundarna bland alla trädstammar och annat. Godissökning, ballansera på stockar mm är lite av allt det vi sysselsatte oss med idag. Försökte även att ta något vårfoto på mina boys i blomsterbackarna, men som vanligt är det lättast att få till det med storebror. Gazzer har ingen vidare talang för dylika sysselsättningar.

 

2006-04-27
Dagen är grå och småregnig...en typisk dag då man inte får lust till något. Samvetet säger dock att hundarna och även jag behöver komma ut och se något annat än Askersunds gågator. Vi styr färden ut till Snavlunda äng för att spana in våren. Tanken var att vi skulle vandra till Tjälvesta äng vilket normalt sett inte är några problem. Idag fick dock vår vandring ett täml. snabbt slut när vi stötte på en rejält översvämmad spång. Gjorde ett försök att passera den, men risken för att det skulle bli ett rejält hundbad i den bruna lersörjan gjorde att vi fick vända. Istället vandrade vi runt i Snavlunda äng och hundarna fick springa av sig rejält i den mycket kuperade terrängen. Tänk, nu blommar Lungörten i alla tänkbara rosa/rosalila nyanser...det är härligt! Fåglarna jobbar frenetiskt i varje buske så visst finns det mycket att glädjas åt även om dagen är grå och tråkig...det gäller bara att se det vackra!!

 

2006-04-23
Våra barnbarn: Gazza, Zaza, Shila, Jatzie, Tulla och Magoo fyller ETT ÅR IDAG!!
STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!

 

2006-04-22
Utställning i Västerås med Carl-Gunnar Stafberg som domare.
Jaha..så var det dags igen för en dag vid utställningsringen. Denna dag går färden till min hemstad Västerås vilket alltid är lika trevligt. 59 Wheaten anmälda, men bedömningen gick betydligt mycket snabbare än förra helgens utställning. Carl-Gunnar visste vad han ville ha och hade en "röd tråd" i sin bedömning vilket alltid är lite häftigt. Kennel: Seamrog och Kennel Soft Goulds hade mycket hundar som föll dagens domare i smaken. STORT GRATTIS till alla!! Quattro placerade sig som BH-3 vilket vi är mycket nöjda med. ROLIGAST var dock att vårt barnbarn: Soft Goulds Sweet Magic Matilda/ "Jatzie" placerade sig som BT-5 och fick sitt första CERT!!! VAOOO säger vi bara!! Det var inte dåligt i den konkurrensen! Lyckligast av alla var nog matte Lillemor som strålade som en stor sol!!! JÄTTEGRATTIS!!! Måste ju även skicka över ett STORT TACK till THEREZ ZIDOLI som är ett sådant proffs på att visa hundar. Som vanligt är det en fröjd att se dig jobba med hundarna i ringen!! Jatzies kullbrorsa Magoo placerade sig som JKK-4.
Efter utställningen blev vi bjudna på kennel: Soft Goulds och kennel Seamrogs "matknytis"...MYCKEN TACK!! Smakade otroligt bra!!
Vilken dag!!!

 

2006-04-16
"Lilla Stockholmsutställning".
Det var ett gäng på 55 Wheaten, väldigt många vackra hundar som kämpade om placering denna dag. Åtta Championhanar + många bra öppenklasshanar deltog så konkurrensen var stenhård. Quattro placerade sig som 2:a Bästa Hanhund, fick CK och Reserv Cacib...vi är mer än nöjda!! Dagen blev otroligt lång eftersom Doddo Sandal tog god tid på sig i sin bedömning av hundarna. Tur att det finns så många trevliga människor och hundar att umgås med!!
Lilla Gazzer som fått stanna hemma vid Patrik den här dagen hade gråtit efter oss i över en timme...stackars han!! Det är ju bara anmälda hundar som får komma in i utställninghallen i Stockholm så det var därför vår "Gaz" fick stanna hemma.

Nu laddar vi för nästa utställning som är i Västerås nästa lördag. Domare då är Carl-Gunnar Stafberg.

2006-03-12
Tänk vad mycket trevliga människor vi lärt känna genom "hunderiet"! Idag så hade vi Norgebesök. Det var Astri/Eilert Noröy som har Q:os dotter Twiggy och Liv/Harry Flathagen som ju använt Q:o till sin tik Josefine som kom hit. Som vanligt blev det mycket hundsnack vilket alltid är lika roligt. Quattro och Gazzer fick sig en busstund med Twiggy vilket förstås var BUSKUL!!
Vi sänder över ett TACK till det "Norska gänget" för att ni tar er tid till att titta in till oss när ni har vägarna förbi. Mycket trevligt!
Vi önskar er LYCKA TILL MED DEN NYA LILLA WHEATENKILLEN!!

Måste även skicka över ett helt fång JÄTTEGRATTIS till Lillemor och Jatzie (Q:os dotter) som varit på utställning idag och placerat sig som BIR-valp + BIG 2:a!!!!
Jätte duktigt av dig Lillemor som fixade ställandet helt själv!! Bra jobbat!!

2006-03-04
Klockan ringde obehagligt tidigt och termometern visade på -22 grader!! Det var en bister morgon när vi styrde färden mot Sollentuna-utställningen. Som så många gånger tidigare slås man av tanken...vad håller man på med!? Resan tar lite extra lång tid pga att det är väldigt halkigt. 39 Wheaten är anmälda idag då Mia Sandgren är domare. Dagen blir lång, men som vanligt är det väldigt roligt att träffa alla trevliga "utställningsvänner". Extra roligt är det att vårt "barnbarn" , Anton med Matte Eva kommer och gör oss sällskap. Quattro sköter sig galant i ringen och allt flyter på väldigt bra. Han visar upp sig med mycket pondus, har bra rörelser och tycks njuta av att få vara i centrum. Han placerar sig slutligen som BIR.....HELT OTROLIGT ROLIGT!!!!
Efter en lång utställningsdag åkte vi ut till Eva och Antons sommarhus i Stockholms-skärgård. Där var det snö må jag säga. Evas och en grannes bil körde fast i snödrivorna så vi fick hjälpas åt med att skotta loss varandra....vilken vinter!! Sänder över ett stort TACK till Eva för en mycket trevlig kväll tillsammans samt TACK även för all god mat vi blev bjudna på!. Det är väldigt roligt att se att våra tre Wheatenhanar kan gå så bra ihop, men klart att det går väl inte att mucka med far eller sonen sin..eller!?
Jo, men visst var det mödan värt så här med facit i handen...TJOHOO VILKEN DAG!!

Vill också framföra ett TACK till alla som GRATTAT oss till BIR:et både i gästboken och på annat sätt. Eftersom jag inte har mailadress till alla så är det svårt att nå alla.

 

2006-03-01
Snö och åter snö!! Kan inte minnas när vi hade en sådanhär vinter senast. Det är jättemysigt.men, samtidigt lite jobbigt. Har man två Wheaten så är man ju glad om temperaturen håller sig en bit ner på minusstrecket, vilket den inte gör idag. Killarna förvandlas till två levande "snöhundar" direkt vi kliver utanför ytterdörren. Idag tar vi en tur ut till Brukshudklubbens stuga. Vägen dit är givetvis inte plogad så det blir lite småkämpigt. Det finns inga gränser för buset idag. Det är häftigt att iakta hur Quattro riktigt fintar bort Gazzer och gör allt för att han ska få springa riktigt extra mycket i deras tafattlekar. Nu råkar det ju vara så att lillebror, Gazzer inte ger sig i första taget så det blir mycket springade. Sorgligt att något så roligt ska få ett så snörpligt slut som att hamna i badkaret. Inget annat att göra för att få bort all snö. Det var ju kul så länge det varade och imorgon gör vi nog om det igen!!
Måste väl också passa på att nämna att placeringarna i Årets Wheaten nu är fastslagna. Vår Quattro hamnade på tredje plats!!

 

Februari 2006
Som vanligt har det varit dåligt med uppdateringen av dagboken. Mycket beror väl detta på att jag inte tycker att vi gjort något speciellt som är värt att notera här, men kanske är det fel att tänka så. Vi har haft gott om strålande sol och gnistrande snö så det har blivit många långa och härliga promenader. Det går inte att ta miste på hur mycket killarna älskar att få springa runt i snön och Gazzer befinner sig som vanligt mer under än ovanför snön. Han är lite Mullvadsaktig av sig! Vi har hittat en ny skogsrunda som tar nästan två timmar att gå så den har vi avverkat ett flertal gånger den sista tiden.
I slutet på månaden var jag hem till Ann Möller i Mantorp för att titta på Quattros syster Wilmas valpkull som vid mitt besök var ca: 7 veckor gamla. Finns det något "gooare" än Wheatenvalpar?! Det är inga svårigheter att fördriva några timmar sittande på köksgolvet omringad av en hel "hop" nyfikna, lekfulla valpar! Som vanligt slår mitt hjärta lite extra för hanhundarna....det är bara så!! Mitt intryck av kullen är enbart possitivt och jag önskar Ann LYCKA TILL med dom nya små släktingarna!!
Här är lite foton från mitt besök hos Ann: Wilmas valpar
Måste även skicka över ett TACK till Bimma som friserat killarna inför Sollentuna-utställningen första helgen i mars. Skönt att för en gångs skull inte behöva gå och reta sig på alla lockar som spretar ut på helt fel ställen!!

 

2006-01-17
I dag måste jag få tala om att några av Quattros barn varit på utställning. Syskonen Jatzie och Magoo från Soft Goulds kennel har varit i Göteborg i början på månaden och Magoo placerade sig som 2:a Valp med HP (hanar) och Jatzie kom som 3:e Valp med HP (tikar). I Norge har Maja från kennel: Revhibakken varit på sin första valpshow och blev BIR och BIG 4:a!! STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!
Denna dag har till stor del bestått av att klippa hund. Hade bara tänkt frisera Quattro, men när jag ändå hade ångan uppe fick även lillebror sig en genomgång. Har även hunnit med att vara till veterinären och tagit blodprov för Rabiesvacc. På sista kvällsrundan fick vi (inte alls ovanligt) sällskap av vår katt Snorpan. Runt hela stan, längs med Alsen gick vi, men hon hängde på. Några gånger kom hon för långt ifrån oss och då skrek hon ut sin förtvivlan så det var bara att invänta henne. Tycker inte alls om att hon följer med på hundrundorna eftersom hon helt saknar respekt för biltrafik.

2006-01-16
JAG FÅR BÖRJA MED ATT ÖNSKA ALLA FYR OCH TVÅBENTA VÄNNER EN GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET!!!
I vanlig ordning har jag varit väldigt dålig på att uppdatera hemsidan. Får försöka ta nya friska tag nu när det är nytt år och allt. Jul och nyårhelgen har passerat. Quattro och Gazzer fick till sin stora lycka ett gäng pipleksaker av Tomten i år. Dom är väldigt roliga och OJ VAD DOM KAN LÅTA!! Poppulärast är en ful fågelgubbe som låter så bedrövligt så man skulle behöva använda öronproppar. Quattro kan springa omkring med sina pipleksaker i flera timmar och han är så stolt. Quattro har förändrats en hel del under det sista året. Han är mycket mer lekfull, vill gärna ha närkontakt med matte/husse och är gladare/öppnare på alla sätt. Lillebror Gazzer är som han är. Busig och alltid med den rätta glimten i ögat. Han är görbra på att smita ner i tvättstugan och tjuva upp smutstvätt....just nu är det en stor fleecpläd han släpar omkring med..så stolt så stolt. Det är inte fullt lika roligt när de skitiga garageskorna hamnar uppe i soffan, men han är ju så söt!!
Det har väl hänt en hel del sedan sist, men jag kan inte skriva om allt.
Måste ju ivarjefall tala om att Quattros syster Wilma som bor i Mantorp med sin familj, bl.a matte Anne har blivit lycklig mor till sex valpar. Det blev 4 killar och 2 tjejer. Vi skickar över ett stort gäng GRATTISKRAMAR till hela gänget!! Det ska bli spännande att följa de små liven framöver.