Dagbok 2007       Dagbok år    
    2010 2009 2008 2006 2005 2004
 

2007-12-15 Stora Stockholms-utställningen
Så var det då dags för "The grand Final" dvs. säsongens sista utställning...Stora Stockholmsutställningen.
Som vanligt blev det en mycket tidig morgon och i magen hade en hel svärm fjärilar boat sig fast sedan en tid tillbaka...
Kön med hundar och folk ringlade sig låång redan när vi kom upp till mässan, men det var ju inget annat än väntat. Husse köade med alla grejor medans jag och Q:o gick rastingsrunda. Denna gången resulterade rastningen endast i ett par kardborrar...minns med fasa förra gången vi promenixade här...hela benpälsen var full med kardborrar!

Allt fungerade bra och vi fick oss till slut ett lugnt hörn vid hanhundsringen. Sorgligt nog så hamnade vi en bit bort ifrån stora Wheatengänget, men, men.. 9.346 hundar anmälda, fördelade på två dagar...enormt häftigt! Gämfört med utställningen i Hamar för en tid sedan så var denna utställning rena rama drömmen...inte alls så trångt och bökigt som i Vikingaskeppet.
Förutom Q:o ställdes Q:o-sonen Hugo som placerade sig som 5:e Öppenklass Hane, mycket bra jobbat av matte Marie-Louise och Hugo. Bimma hade flyt idag, Sally blev Bästa Junior och Jocke blev Bästa Unghundshane med CK. Massor med GRATTIS från oss!!

Domare på hanhundssidan var Karin Bergbom/Finland. Det är då inte utan att vi fick känslan av att hon plockade fram sina "landshundar" , men det kanske bara var en tillfällighet att de Finska hundarna placerade sig så bra hela tiden. Trodde inte att Q:o skulle placera sig i slutkonkurrensen, men han kom faktiskt som 3:e Bästa Hanhund, vi är mycket nöjda med detta!!! Vann/BIR blev alltså en Finsk hane: Grebnello Be Gorgeous.

Lillemor/Bosse Gullberg som har Q:o dottern Jatzie råkade vara i Stockholm denna dag så dom kom in och hejade på alla bekanting som befann sig i ringen, TACK FÖR DET!!!

När så själva utställningen var avklarad blev det traditionsenligt fest med knytis-julbord med alla Wheatenvänner. Roligt att få lite lugn social samvaro tillsammans samtidigt som man kan njuta av ett så välsmakande julbord. Eva Aruvee som har Q:o sonen Anton var med oss hela dagen, som alltid trevligt! Eva och jag höll förresten en annan tradition i liv ännu ett år...att springa flera timmar på försäljningen...en inte alltför betungande traditon!! Samtidigt så "slipper" vi ju avplockningen av julbordet...som ju husse får fixa...gäller ju att vara lite smart!!
Quattro fick en present av Anton/Eva..en låång krokodil. Denna varelse blev vid våran hemkomst mycket uppskattad av främst lillebror Gazzer. Krokodilen döades flera gånger om och Gazzer gjorde ett riktigt kraftangrepp mot stackars krokodilen vilket resulterade i att han numera är nästan enögd....är dock helt övertygad om att döandet av denna varelse inte har sett sitt slut ännu...stackars krokodilen har nog en dyster framtid att gå till mötes.
Lite bilder länk här

2007-11-25 Norsk Vinnarutställning, Hamar.....en upplevelse!
Skitväder och åter skitväder....har stenkoll på SMHI:s prognos, men vad hjälper väl det. Utställning och lortväder = massor med extra jobb och bök....
Inte gott att veta hur man ska göra för att hålla en Wheaten utställningsfin, men det är ju bara att göra så gott man kan. Tog med mig killarna ut till Tjälvesta äng för en sista chans till bus och "avspringning" innan det var dags för utställningsbad, klippning mm. I vanlig ordning fick även lillebror sin beskärda del av badning mm.
Utställningsklippning är för min del en sysselsättning som inte finns någon ände på...alltid är det ju någon lock som petar ut åt galet håll...saxen ligger alltid redo... Man får ju passa sig så man inte klipper för mycket vilket är väldigt enkelt... Annat är det när Bimma klipper...då är klippningen avklarad och jag släpper den biten. Du är guld Bimma!!! Men samtidigt är det ju skoj/utmaning att våga klippa själv också.

Häftigt och roligt att återigen få åka till Vikingaskeppet. Förra året hade jag ju glädjen av att få göra Lillemor G och Q:o-dottern Jatzie sällskap dit, men i år var det så dags för vår Q:o att prova lyckan i ringen...mycket spännande!

Bilen packas full med en massa "bra ha"-grejor...vi är sådana på gott och ont! Natten till lördagen fryser det på och kommer även lite snö..JIIPPIII! Ja, bilen förvandlades till en stor isklump och vägarna blev hala...det är ju förstås inget bra, men ur utställningssynpunkt var det kanon!!! Skönt att slippa använda overall som faktiskt både tovar till och förstör fallet i pälsen....
Till denna Norgetripp har husse inhandlat en egen GPS...som jag skrivit tidigare är ju detta lite beroendeframkallande.
Dagens mål var Revhibakken´s kennel: Liv/Harry Flathagen dit vi med hjälp av GPS:en tog oss utan några problem. Utan denna teknologi hade det dock inte varit lika enkelt eftersom Liv bor ute på fjället, små hala vintervägar som i mörkret känns oändligt mycket längre och krokigare än vad vi tidigare upplevt. Väl uppe vid Flathagens strålar vi samman med Astri/Eilert Noröy/Huldertjernets kennel. Vi bjuds på en riktig festmåltid och kvällen består givetvis av en massa trevligt hundsnack, vad annars!? Liv som varit i V-skeppet även denna dag har koll på att det är domarändring för vår del..!! Nu dömer en Fransman: Fred Devitt om honom vet vi inget.
Livs tikar ska till att löpa så det är inte nådigt att vara Q:o, men han sköter sig helt okey.
Det är en hel del snö på fjället så Livs hundar får sina Norska "hundskid-dressar" på sig när de ska ut på rastning, en syn för gudarna!!! Men, ack så praktiskt, inga snöbollar i den pälsen inte. Är bra sugen på att införskaffa dyl. dressar till killarna. Då om någon gång skulle väl hela Askersund veta vilka vi och våra hundar är. Förresten så är vi nog redan kända som dom med hundar med kläder...overallerna...men, om detta bryr jag mig inte det ringaste.

Utställningsdagen: Sov gott vid Liv/Harry. Tidig morgon...mer snö och några -grader. Q:o bajar inte på morgonen...stöön...inget kul att gå in på utställning med en hund som inte nödat av sig ordentligt, men det är ju som det är med den saken. Efter en snabb frukost och ipackning av alla grejor i bilen ger vi oss iväg på en halkig färd ner till Vikingaskeppet/Hamar. Magen är ovanlligt full med fjärilar....vet inte riktigt varför.
Jisses vad folk och vad hundar...som en myrstack!!!Minns inte att det var såhär rörigt förra året. Jag hade både Q:o och Livs Josefine och det var inte utan att det var lite svårt att ta sig till ring 22 där vi skulle hållas. Vi hittade lite ledig yta vid ett hörn av ringen alldeles bredvid Ingela och Helene Zidoli som redan varit där i flera timmar när vi kom dit. Då var vi på plats och det var bara att börja fixa iordning hundarna. Q:o var ju inte kammat på några dagar så det kändes mer än behövligt `å givetvis åkte saxen fram på några eländiga lockar...suck! Liv hade fyra hundar anmälda så jag hjälpte henne lite med främst Delfi som jag ju även lovat ställa.

Domaren såg vid första anblicken lite tråkig ut, men visade sig vara riktigt trevlig. Här kommer några intryck: Många bra hundar, men flertalet var ovanligt hårt trimmade (dock icke Q:o) många handler hade bråttom i ringen (stressade?) , inte mkt. Irl.pälsat.
Nervöst, nervöst....som alltid och kanske ska det vara så. Allt drog ut på tiden så jag blev lite extra orolig över att Q:o skulle bli nödig...men, han hade ju heller inte ätit så mycket så det gick bra.
Det var lite svårt att hänga med på vad som hände i ringen eftersom man inte ropade ut ex. vilka hundar som fick CK. Domaren visade sig vilja ha färg, massa, men kollade även in rörelserna noga. Många hundar fick i kritiken att de var övertrimmade vilket jag håller med om. Quattros barnbarn Huldetjernets Igor blev Bästa Junior...Strot GRATTIS till denna snygga kille som dessutom firade 1-års-dag denna dag!
Jag fick det stora nöjet att handla Livs tik: Delfi som placerade sig som 3:e tik i Championkonkurrensen...tycker själv att vi skötte oss okey i ringen.


Det var Q:os dag idag! Först blev han Bästa Hanhund och sedan även BIR...BIM blev Astris Huldetjernets Feliz . Båda dessa hundar fick alltså titeln Norsk Vinnare -07!!! GRATTIS ASTRI/EILERT!!!
Golvet i ringarna var täckta med mattor...såg ju skitbra ut, men visade sig vara halare än vad det såg ut för att vara. Q:o har ju sådant drive i sina rörelser (såg ingen annan hund som var i närheten av hans rörelser)vilket gör att han lätt tappar fästet på halt underlag. Ett tag hade han faktiskt tendens till "Växjö-haltning" ... tala om att få hjärtat i halsgropen! Men, med lite lugnare tempo kirrade givetvis husse detta...vilka killar!!

BIR-placering....gruppbedömning=lång dag! Denna dagen var det dock värt varenda minut av väntan tills det så¨var dags...vilken pompa och ståt!!! Varje hund presenterades esnkilt så där i strålkastarens ljus fick husse och Q:o göra entre och springa ett halvt varv helt själva...`å på läktaren satt en tårögd matte och bara njöt. Ni skulle ha sett Q:o i strålkastarljuset..låter kanske skrytigt, men guuu vad snygg han är!!! Inte nog med att få vara med i gruppfinalen han lyckades även placera sig som BIG 2:a, alltså 2:a Bästa Terrier på hela utställningen....saknar ord för detta!! Han fick en stor tjusig pokal och tillsammans med den Norska Vinnarpokalen som han också fått lär det bli tjusigt på hundhyllar här hemma.

Som vanligt fick vi massor med nya trevliga kontakter runt ringen. Men, det är inte helt enkelt att förstå vad Norrmännen säger... Dagen har nog varit den intensivaste utställningsdag som vi upplevt, men också en av dom allra roligaste och trevligaste...
en stor upplevelse på alla sätt och vis.... tänk nu har vår Q:o även titeln Norsk Vinnare 2007!!!

Kvällen var sen när vi styrde färden hem. Bak i bilen hade vi en mycket trött Mr:Q:o som nog tyckte att det var ganska så skönt att krypa in i egna bilburen och kunna koppla av. Tror att han sov hela vägen hem. Vi själva, ja...kan man må så mycket bättre!? Allt detta kring Q:o är ju bara så helt otroligt!! Vad har vi för hund???

Hemma möttes vi av en helt överlycklig Gazzer och jag tror att även Q:o tyckte det var skoj att återigen få busa runt med lillebror.

TACK, Liv, Astri/Eilert, Ingela, Helene, Ulla/Kurt med fler för trevlig samvaro kring ringen!!

Stort GRATTIS till kennel Soft Gould´s som tog Cert på tiken Lattja!
Astri lyckades med den stora bedriften att plocka hem Norsk Vinnartitel två dagar i rad..häftigt!!! GRATTIS!!

Måste även sända över ett helt fång kramar till Liv/Harry som tack för en mycket trevlig Norgevistelse, för husrum, all god mat , men viktigast av allt...supertrevligt sällskap!
Ni är ju bara för gooa!!!


Detta är ett försök till att återge lite av alla mina intryck av vår resa till Norsk Vinnarutställning 2007.

Bilder från Norgeturen hittar ni här:

 


2007-11-04 Växjö-utställning Domare: Cindy Pettersson
Nu är vi inne i slutspurten av årets utställningar. Dagens utställning i Växjö + St. Stockholm återstår och för tillfället så leder Q:o Wheatenlistan...inte utan att det är lite extra pirrigt.
Mitt i natten(02.45)ringer klockan..gäspigt värre! Hundarna rastas och bilen packas med det sista innan vi så ger oss iväg ca: kl 04.00. Eftersom vi inte varit på Växjö utställningen tidigare och känner till u-lokalen så får Gazzer stanna hemma hos lilahusse, men han "gråter" bara lite när vi åker iväg. Resan ner till Växjö går bra. Ingen snö, men -grader och vi möter saltbilen...ett observandum!! Vi hade lånat lillahusses GPS så vi hade inga problem med att hitta rätt. Inte utan att man blir imponerad av denna teknologi...resan blir ju bra mycket lugnare och avkopplande när man slipper oro sig för om man kör fel...beroendeframkallande!!
Vi kommer fram i god tid, skönt! Anders går in med alla grejor och Q:o/jag går en riktig morgonpromenad. Sedan kommer så dagens första problem...Q:o och jag blir stoppade vid ingången..ingen nummerlapp, inga pengar på mig och ingen telefon, klantiga jag! Två smått irriterade "gubbar" stirrade mig djupt in i ögonen och undrade hur jag hade tänkt att ta mig in... Usch, kändes inte alls roligt...en av dagens smitare..det var jag det!! Efter lite tjafsande fick vi dock komma in, phu....men, visst dom hade ju rätt!
Eftersom vi var tidiga så hann jag springa över till Häromi före det hela drog igång. Hade ju beställt en del varor + att jag passade på att köpa Antiglid-spray främst för kommande behov, Stockholm. Jag hade då inte uppmärksammat att behovet av detta var om möjligt ännu större redan denna dagen. Jisses, vilka hala golv!!! Hundar och handler hade uppenbara problem. Det var nästan som att springa på hal is..inte så roligt när man vill kunna visa upp bra rörelser i ringen. Anders skor sprayades och även Q:os trampdynor...vet inte hur mycket detta hjälpte. Q:o har ju numera ett otroligt drive i sina rörelser och detta ställde till det ganska så rejält på dagens hala golv. Första två varven i ringen var rent katastrofala...Q:o såg ut som att han haltade, tappade liksom allt fäste med bakkroppen. Lillemor och jag som stod bredvid ringen höll på att "dö" av oro...var han halt!? såg så ut...väntade bara på att han skulle bli avtackad pga hälta. Anders fick lägga om taktik och hålla in honom lite och då gick det bättre...alla hundar hade mer eller mindre problem med rörelserna denna dag..lite trist.

Det var 84 hundar anmälda och säkerligen 90% av dessa var av den Irl-typen...Q:o var lite som en Hermelin bland Minkarna...så inte hade vi några förhoppningar om någon placering inte. Därav blev ju glädjen ännu större när Q:o placerade sig som Bästa Hane..!!!
Vi hade sällskap av Lillemor och Sara/Jatzie samt Lotta och Janne Johansson med Latorpstiken Debbie...MKT trevligt!!!
Lotta och Debbie skötte sig görbra i ringen, men lyckades inte få någon placering i den hårda konkurrensen. Jatzie var lite loj efter löpet och fick heller inte någon placering. Nåja, det kan ju inte gå kanonbra på alla utställningar, eller!!!?

I BIR/BIM-finalen mötte Q:o Seamrog Signed Sealed Delivered "Tea" och det otroliga hände...Q:o tog BIR:et!! Detta är hans 4:e raka BIR...vi är mållösa! TACK alla ni som var fram och grattade och överöste vår Q:o med beröm och lovord!
Måste ju även berätta att när BIR/BIM fotot skulle tas så ropade plötsligt Cindy att hundarna måste kammas före fotografering...det hela slutade med att hon och domaraspiranten Morgan G+ Amanda B hjälptes åt att fixa till hundarna. Har då aldrig upplevt något liknande...mkt. omtänksamt och gulligt gjort av dom, TACK!!

Har man nu fått en BIR-placering så bör man vara kvar och representera rasen i gruppfinalen..väntan och åter väntan. Timmarna känns extra långa eftersom vi aldrig räknar med någon gruppplacering...vi har ju en Wheaten!!? Våra förhoppningar blev dock aningens lite större när vi upptäckte att det var Cindy som dömde grupp 3...kanske, kanske..
Före grupp 3 var det uppfödargrupperna som visade upp sig. Kennel: Cameron/Helené H och Maria S lyckades med den stora bedriften att ta hem en 1:a placering med sin mycket snygga grupp. SUPERGRATTIS!!

Så var det då dags för hela Terriergruppens BIR-hundar att göra enté, ca 25-talet hundar. Nu hade dom lagt ut mattor som hundarna sprang på...vilken skillnad på rörelser mot att springa på det hala golvet. Det är nu som Wheaten brukar bli avtackade, men inte denna dagen. Första gallringen av hundar var avklarad och nu återstod ca:10-talet hundar...fem ska bort. Cindy började sin avtackning..Anders gjorde sig beredd för att lämna ringen, MEN DOM FÅR STÅ KVAR BLAND DE FEM ÅTERSTÅENDE HUNDARNA!!!! Q:o placerar sig somBIG:4:a....VAOO..vilken lycka!!
Där fick man för man inte tror på någon grupp-placering, man kan aldrig veta.

Vilken lååång, men otrolig dag! TACK Lillemor, Lotta, Janne, Nilla, Marion, Helené, Maria mfl. för som alltid trevlig samvaro bredvid ringen!!
Vid entrén möter jag Agneta L och Lotta W, de ropar ett glatt grattis och menar att vi ses väl i Stockholm...och visst gör vi väl det! Men, före årets sista utställning ska vi åka till Vikingaskeppet/Hamar och ställa i slutet av November. Brukar vara en trevlig utställning och att vi dessutom får träffa våra vänner Liv/Harry och Astri/Eilert gör ju inte resan mindre rolig, ser fram emot vår Norgetripp!!

Det var redan mörkt när vi styrde färden hem från Växjö. Kändes skönt att kunna koppla på "mannen i lådan", GPS:en som så tryggt och säkert såg till av att vi åkte rätt väg. Själva befann vi oss/och är nog fortfarande uppe bland molnen efter dagens fina framgångar.
Väl hemma behöver jag väl knappast nämna att vi fick ett minst sagt varmt välkomnande av Lillebror, Gazzer...dessa brorsor är väl bara för underbara!!!

Måste även få skicka över ett STORT GRATTIS TILL BIMMA samt ett stort TACK för att hon så otröttlligt hjälper mig med friseringen av Quattro inför utställningarna!

 

2007-10-13 NYKÖPINGS-UTSTÄLLNING
Aldrig blir jag väl så glad åt att termometern visar på minusgrader som när det är utställningsdags. Skönt att slippa skitiga hundar, overaller och annat jobbigt. Som vanligt blir morgonen tidig, klockan ringer kl.04.30..bättre att ha lite extra tid än att det blir stressigt. Årets första inomhusutställning, dvs inget tält att släpa på och inget väder som kan ställa till det, ganska så behagligt även om det ju inte är enbart fördelar med att vara inomhus. Till min stora glädje så är ju Hallstahammars ridhus utbytt till Nyköpings Rosvalla idrottshall...vilket lyft! Adjöss med ridhusmylla och den skitiga stallbacken som jag hatat i alla år... okey för att hundarna rör sig bra på det underlaget, men jisses så skitigt!!! I Rosvalla var ringarna placerade på löparbanorna så där kunde man verkligen tala om bra fäste för hund och handler, helt kanonbra!! Q:o hade det där extra idag..taggad till max, otrolig spänst, pondus och inte minst glädje. Att det är en "sådan dag" känner man direkt ... han bara är så tänd på att få visa upp sig. Det är ju så himla roligt att se att Q:o tycker det är så skoj att befinna sig i ringen, det har ju inte alltid varit så. Kanske har han insett (stackars han!) att matte/husse inte tänker sluta med detta utställningsfarande i första taget så det är väl bäst att göra så gott han kan.
Domaren, H Gryttner tycktes inte uppskatta att hundarna var lite spralliga och glada i ringen utan ville helst att rörelserna skulle vara helt okey hela tiden. Inte så lätt ...speciellt inte om man är lite valp-busig.
Bimma/Stefan med hundarna Sally och Jocke var också där, extra roligt! Sally fick Hp och blev Bästa Junior och Jocke fick CK, bra jobbat! Q:o (och husse) fick det hela att flyta kanonbra i ringen. Q:os rörelser var suveränt bra och drivet var häftigt, han placerade sig först som Bästa Hane..Jiiippiii! I BIR/BIM-finalen mötte han Cameron Hot Lips...`å Q:o tog BIR:et!!! OJ, OJ..SÅ ROLIGT!! Grattis till Kennel: Cameron för BIM:placeringen!
Måste ju även skicka över ett stort GRATTIS till Eva-Lena/Nicke med tiken: Whilizias Beaty Moments som fick sitt så efterlängtade tredje Cert/SUCH..Jättekul!
Lillebor, Gazzer var förstås också med och som vanligt bara "är han"...man glömmer nästan bort den lilla godingen. Nåja, han fick allt vara ute och snosa runt lite bland alla "artfränder" och lukta efter löptikar (fanns några stycken i hallen) vilket alltid är en lika uppskattad sysselsättning om man är Wheatenkille.
Mitt under bedömningarna blev hela hallen nersläckt/strömavbrott. Domaren fick sig en kanske välbehövlig kisspaus innan felet var åtgärdat. Jaha, BIR-placering innebär att dagen blir mer än lååång eftersom man då ska representera rasen i gruppfinalen vilken alltid är sist på utställningsdagen. Många timmars väntan blev det, men eftersom vädret var så härligt passade killarna och jag på att ta oss en rejäl promenad mitt på dagen och resten av tiden tillbringades i trevligt sällskap av Wheatenfolk...kan väl inte vara bättre. Ja, gruppfinalen då...Jo, den gick ju som den ju oftast gör för vår ras..dvs. snabbt in och lika snabbt ut. Kan ju upplevas lite trist, men är man inte med alls så har man ju tagit bort alla små ev. möjligheter till placering.
Klockan var sena kvällen...när vi var åter i Askersund. Utställningslivet är inte bara det inte!!
Även söndagen blev lång och krävande fast på ett helt annat sätt. Tidig morgon, färd till min bror i V:ås som köpt sig ett äldre hus ute på landet med en härligt stor lite vildvuxen trädgård. Där tillbringade vi hela söndagen med att kratta gräs, städa ute och inne medans hundarna verkligen fick möjlighet att rusa av sig all energi...rena paradiset för killarna. Idag, måndag har vi två mycket trötta hundar och även matte/husse är ju lite "möra" efter en intensiv helg. Men, vilken helg vi haft...den lever vi länge på!!!


 

2007-10-06 JATZIE BIR I KONGSVINGER IDAG!!
Nu har hon gjort det igen "vår" Jatzie med matte Lillemor Gullberg....blivit BIR på utställning i Kongsvinger idag.!! Vilka tjejer va!!! Vi är mäkta imponerade och glada..STORT GRATTIS!!! Domare var Mats Lindborg.

 

2007-10-01 REVHIBAKKEN´S MYSIGE MAJA ÄR NUMERA NUCH!!!!
Senaste nytt från Norge: Quattro-dottern Maja har varit på utställning i helgen och kan numera titulera sig Norsk Utställnings Champion...BAMSESTORT GRATTIS!!
Tänk vilken lycka och glädje det är att ha möjlighet att få följa Q:o-barnen genom livet vare sig det handlar om utställningsresultat eller "vardagshändelser"...TACK för det alla ni som håller mig underättad om vad som händer och sker.

 

2007-09-29 KM-WHEATENLYDNAD "Vattenfestival"
Första gången som Wheatenklubben arrangerar KM i lydnad och tävlingen hölls här i Askersund. Det var en liten, men mycket "taggad" skara hundar med mattar som dök upp ute vid Brukslyckan/SBK:s stuga. Vädret makter visade sig från sin allra sämsta sida...det var rent ut sagt f-jäkligt..regnet formligen vräkte ner + att det blåste...inte en päls eller matte var annat än dyyngsur...USCH, men, men det är ju som det är med den saken.
Trots det dåliga vädret så skötte sig hundar/förare bra. Det var riktigt roligt att se så pass många Wheaten köra lydnad. Visst märktes det att allt liksom ställs på sin spets när det är sådant "hundväder", men det är bara att göra det bästa av situationen vilket vi ju gjorde. . Årets vinnare i KM i Wheatenlydnad blev: Essie Persson/Latorps Didrik STORT GRATTIS! Som god tvåa kom Lotta Johansson/Latorps Ideal..GRATTIS även till er! Tycker faktiskt att alla som var med på dagens tävling ska ha en stor eloche (stavning?) detta var en tävling som krävde mer än vanligt av både hund/förare pga av det urusla vädret.
Nu har vi genomfört Wheatenklubbens första KM i lydnad och jag hoppas givetvis på att det blir en återkommande företeelse i klubben, men det är väl just det som är meningen, KUL!!
Med andra ord så är det väl dags för att börja träna om man vill kunna vara med nästa år....

 

2007-09-16 SENASTE NYTT FRÅN RYSSLAND
Vilken helg!! Fick just ett mail ifrån Oksana där hon berättar att Q:os dotter Modny Style Grace of Love "Grini" varit på Nationell utställning i Samara i Ryssland idag och först blivit Bästa valp i rasen men även BIS-VALP!!! Vilka "barnbarn" vi har!!!
Massor, massor med GRATTIS!!

National dogshow, Samara, Russia. Daughter Quattro, M.S.Grace of Love(Grini)..... Became the best baby breeds and has won BISbaby!!!!!!

Many Congratulations to you Oksana and Lena ...we are so happy, and proud !!!

 

2007-09-15 t.o.m 2007-09-16 UTSTÄLLNINGSHELG. TÅNGA HED
Terrierklubben hade utställning på lördagen. Själva var vi inte där den dagen, MEN barnbarnet Jatzie med matte Lillemor Gullberg var där och hade som vanligt flyt i ringen. HON GJORDE DET IGEN....TOG BIR:et...!!! VAOOOO....vi är helt mållösa och så enormt stolta och glada!! MASSOR, MASSOR med GRATTIS till både Jatzie och Lillemor...NI ÄR BARA "FÖR BRA"!!!! Domare: Peter Bakewell, UK

Söndagens utställning som var SWTK:s Väst rasspecial lockade ca 50-talet hundar. Vädret var till skillnad från lördagens strålande sol, regn och rusk, men vad gör väl det när man har trevligt vilket vi ju alltid har när vi slår följe med Lillemor/Jatzie.
Det hände en liten tråkig incident precis när Anders ställt upp Q:o för enskild bedömning framför domaren. Från ingenstans kom en lös hane inspringade och formligen bara målmedvetet hävde sig på Q:o... Anders lyckades slänga sig emellan hundarna och folk sprang in i ringen för att ordna upp det hela (TACK för det). Tur att Q:o inte svarade upp mer än vad han gjorde. Detta är sådant som kan hända, men det är då minst sagt otrevligt när det inträffar. Både Anders och Q:o blev ju givetvis påverkade av detta, men allt löste sig till det bästa. Q:o var betydligt mer på pass efter påhoppet. Hade svårt att få till rörelserna eftersom han försökte ha koll på allt kring ringen,,,,,men trots detta blev han Bästa Hane och sedan även BIS (igen) otroligt!! I kritiken stod bl.a mentalt stark....ååå det måste han helt klart vara som klarar av att visa upp sig såpass bra efter dagens tråkiga händelse och dessutom med en "spattig" husse i andra änden av snöret. Husse, Anders visade upp oanade talanger...som Nicke sa...varför inte satsa på en framtid som målvakt framöver...vore kanske något!?

Jatzie då....ja, hon glänste som vanligt och hamnade som Bästa Championtik och slutligen som 2:a Bästa Tik..GRATTIS IGEN!!
Kul för dagen var att far och dotter fick gå mot varandra i Championkonkurrensen, första gången detta händer. Pappa Q:o vann, men Jatzie är en tik som kommer att vara "farlig" att möta framöver..

GRATTIS till Eva-Lena och Nicke för dagens BIM-placering med snyggingen: Whilizias Beauty Moments "Zelda"

Domare: Nilla Lundwall

TACK region Väst för en trevlig utställning!!

 

2007-09-06 t.o.m 2007-09-09 TORSÖ
Hösten är kommen och det innebär att vi bara måste bege oss till Torsö för en flera dagars vistelse i underbar natur. Vädret är ju i vanlig ordning inte det bästa, men otroligt nog så börjar man ju faktiskt vänja sig vid regn och rusk. Killarna vet vad det innebär att komma till Torsö..mkt. vandrande, lekande, cykling och annat skoj.

Nytt för året var gyttjebad....både Q:o och Gazzer lyckades fixa till sig ett sådant första dagen..jisses så de såg ut! Det fick bli "tvångsbadning" på lämpligare ställe lite senare under dagen så den värsta leran kom bort. Första dagens vandring blev hela 7 timmar lång och ca:2½ mil lång...kan tala om att det kändes i hela kroppen. Hittade ett nytt vackert naturområde bestående av mjukt rundade hällar utmed Vänerns strand. Dit måste vi bara återvända nästa år, kul! Det var också här som helgens "nära döden-upplevelse" (för min del) infann sig. På en gren som hängde ut över stigen där vi skulle gå hade en STOR Snok ringlat upp sig i ett STORT nystan och hängde där mitt ut över stigen där vi kom. Guu..vilken tur att Anders gick först och vilken tur att vi fick tag i hundarna...själv höll jag ju på att dö! Visst, "bara" en Snok, men vad sjutton det var ju en orm och alla sådana är (enl. mitt tycke)gööräckliga...om dom hade ben skulle dom kanske inte vara fullt så obehagliga.

Årets svampfångst blev magrare än vad hade trott att den skulle bli..är ju svampår i år, MEN detta innebär helt klart att man går man ur huse och letar svamp. Det hade varit folk och plockat överallt, men vi fick ju ihop till några små smakprov så vi får vara nöjda.
Hade planerat att lägga spår till killarna, men våra vandringar blev så "häftiga" så det kändes fel att lägga spår som kanske inte alls skulle fungera pga att dom var för muck.

På Torsö finns det gott om gamla vackra skogsvägar som är helt ypperliga för hundcykelrundor och det bästa av allt är att det även är gott om vägbommar vilket ju betyder...ingen biltrafik. Givetvis råkade vi ut för ett ganska kraftigt åskoväder när vi var där "mitt i skogen" det var bara att söka skydd under träden och låta det hela dra över. Kanske inte så kul just då, men såhär efteråt ger det ganska så häftiga minnen att ta med sig hem i bagaget.

Gyttjebad, regnande, blåst, vandringar och cyklingar bidrog till två mkt, mkt igentovade Wheatenbröder...inget roligt alls för varken vovvar eller matte, men efter några timmars slit hade jag lyckats få bort det värsta. Ibland kan det ju faktiskt kännas som att man valt lite fel ras, men de stunderna är väldigt få och snabbt övergående...skulle inte kunna leva utan mina älskade Wheatenkillar...det där lät väl töntigt, men strunt samma! 

 

2007-08-25 WHEATENFESTIVALEN
Så var det då dags för oss att göra debut på Wheatenfestivalen. Familjens"lillhusse" fyller ju år den 24:e så därav har vi inte varit med på den här utställningen tidigare. Årets domare var Hilde Nybom. Som vanligt var det mycket hundar, hela 89st. anmälda så konkurrensen var mer än stentuff och jag kan ju ärligt tala om att vi inte räknat med någon placering när vi gav oss iväg.Som vanligt strålade vi samman med Lillemor Gullberg/Jatzie samt Agneta Johansson/Party....alltid lika trevligt! Kul, när man är ett gäng som håller ihop bredvid ringen...att åka på utställning är ju inte bara att befinna sig i ringen med vovven.
Själva utställningsområdet och utställningen var mycket trevlig och värlordnad..ROS till region Stockholm!! Vädret var väldigt varmt, men det blåste rejält vilket gjorde det hela uthärdligt. Utställningstälten fick förankras extra och en och annan hund fick räddas under omkullblåsta tält, utställningskataloger och annat flög vilt omkring men, jag tror att det hela avlöpte utan några bestående men.
Lillemor/Jatzie skötte sig som vanligt helt kanon i ringen...en fröjd för farmor/farfar att stå bredvid ringen och njuta. Jatzie placerade sig först som 2:a Championtik och slutade som 3:e Bästa Tik i slutkonkurrensen.. en fantastisk prestation en dag som denna.. STORT GRATTIS!!! Party hade mindre tur i ringen idag och blev inte placerad.
ÅÅ..så har vi vår Quattro. Ja, först blev han Bästa Champion, sedan Bästa Hane och till slut så blev han även BIS...Best In Show!!! Vi är helt överväldigade och har nog inte tagit till oss detta fullt ut ännu...jisses så roligt!! TACK alla ni som grattat via gästbok och på annat sätt! Med oss hem fick vi en hel hög fina priser och rosetter + VANDRINGSPRISET för årets Wheatenfestival...så visst känns detta lite extra i "hjärteroten"..."på detta lever vi länge"!! Dagens BIM-hund var Seamrog Dressed For Success "Tea" GRATTIS!
Hilde hade öppen kritik vilket betyder att hon talar om vad hon ser på hundarna, alltid intressant och lärorikt. Hon var trots antalet hundar snabb i sin bedömning så dagen upplevdes inte lång och jobbig som det ju annars lätt kan kännas med så mycket hundar.
Tack till "vårt gäng" för en mycket trevlig dag!!

Sist men inte minst så måste vi ju GRATULERA ALLA QUATTRO-BARNEN I FRASER TARTAN-KULLEN SOM FYLLER 3 ÅR I DAG!!! GRATTIS!!!

 

2007-08-11 Oslo och Askersundsutställningen.
Dagens största händelse är helt klart att Lillemor Gullberg och Jatzie var i Oslo och tog BIR:et och blev därmed Norsk Utställningschampion +kvalificerad till Crufts-utställningen!! Vad ska man säga om detta mer än att vi är så stolta och glada...SUPERGRATTIS!!!
Domare i Oslo var: Birgitta Hasselgren.

Själva befann vi oss på hemmaplan, nämligen på Askersundsutställningen. Skönt att slippa lång resväg och görtidig morgon på utställningsdagen. Det ovanliga med vår dag var att detta var Bimmas och Quattros dag. Vi hade faktiskt inte tänkt ställa på den här utställningen pga att vi helt enkelt inte trodde på "Q:o och Benny Blid" som ju var domare. Bimma hade dock lust att ställa Q:o och tänk...han blev Bästa Hane och BIM...se, vad fel man kan ha om chanserna till någon placering...TACK BIMMA!!!
I vanlig ordning så följs ju den här utställning av "Latorps pajknytis" hemma i vår trädgård. Vi blev i inte så stor skara, men pajerna var lika goda som vanligt och trevligt hade vi också...där gick ni miste om mycket ni som inte var med...MEN, nästa år kommer ju en ny chans så missa inte den!!
Tack hela gänget både två och fyrbenta för en mycket trevlig dag!!

 

2007-07-28 t.o.m 2007-08-03
Regnet vräker ner så inför utställninghelgen Ransäter/Karlstad packar vi husvagnen mer än välfylld med mängder av kläder, hundoveraller, handdukar och allt annat som det kan vara stor åtgång på när vädrets makter inte visar sig från den bästa sidan. Visst är det roligt med utställningar, men regnar det är det pest..!!
Vi har dock en sådan tur att vi slipper regn på båda utställningarna, inte ens gräset är "daggigt" på morgonen...vilken lycka!!! Ransäterutställningen är som vanligt mkt. trevlig och miljön, en hembygdsgård är helt underbar med alla gamla byggnader. Förutom Quattro ställs ett gäng Latorpshundar,nämligen Tyra, Debbie, Sally, Jocke Cayenne och Ceaton samt Q:o barnen Magoo och Jatzie. Kul att vara ett gäng på detta viset! Q:o placerade sig som 3:e Bästa Hane och Jatzie som 3:e Bästa Tik, bra jobbat!! Quattro-dottern Semlan med matte Anita kom och gjorde oss sällskap vid ringen, TACK för det.. mkt. både roligt och trevligt att träffas!!
Som vanligt är Storängens camping till 99% gästad av hundfolk denna helg, lite häftigt. Till närmsta granne fick vi en Norsk uppfödare av Mopps vilka hade med sig tre valpar...inte var dag man har möjlighet att pussa på Moppsvalpar inte!!!
Utställningsdag nr:2 i Karlstad bjuder på ett hiskeligt blåsigt väder...hur kan det vara så kallt mitt i sommaren!? Nåja, det regnade inte sålänge som Wheaten befann sig i ringen, man får vara tacksam för detta!
Detta var en utställning som tog tid, mkt. beroede på att det var två "domar- asspiranter" som också skulle vara med och lära. Quattro placerade sig som Bästa Hane/BIM och Jatzie placerade sig som 2:a Tik i Championklass med CK, men placerade sig inte i slutkonkurrensen.
Både vi och hundarna är ganska så möra när utställningshelgen är avverkad. Tar på krafterna detta även om det är skitkul!
Domare: Ransäter: Joanne Sewell, Australien Karlstad: Anne Tove Strande, Norge

När väl jobbet (utställningarna) var avklarade passade vi på att bara njuta och slöa. Åkte runt Vänern och hamnade till slut ute på Kållandsö, ett av våra favoritställen. Hundarna var mer än degiga och vi tvåbenta var inte mkt. bättre vi. Vi besökte Läckö Slott, Lidköping, Spikens fiskeläger (vilken idyll!!) och så hittade vi ett nytt häftigt naturområde som bl.a bestod av massor med långa, långa spångar...lite annorlunda. På dessa spångar låg mängder av skogsödlor och lapade sol och dom var förhållandevis orädda. Vilken tur att hundarna inte såg dom...ibland är det bra med mkt. lugg...tycker matte!! Lederna slutade ute vid klippstranden vid Vänern, mkt vackert! Det hela blev inte sämre av att vi hittade rejält mkt. kantareller också. Foton från detta område kommer med det snaraste.

 

2007-07-22 SWTK NV:ts Rasutställning, domare: Henrik Jensen
Vilken utställning....många, många vackra och bra hundar!!! Har väl aldrig tidigare och kommer förmodligen aldrig framöver att kunna beskåda en sådan maffig Hanhunds-Championklass bestående av hela 11 snygga hanar. Henrik hade stor möda att välja ut vilka hanar som skulle placera sig. Slutkonkurrensen bland hanar bestod av 17 hundar!! Quattro placerade sig som 4:e Bästa Hanhund, en prestation den dag som denna!! BIR blev Cameron Hunnicut och BIM blev Whilizias Beauty Moments...GRATTIS till er!!

 

2007-07-21 Internationell utställlning i Västerås, domare: Suzanne Petik/Hungary
Fyra av Q:os avkommor är anmälda till den här utställningen. Tre hundar från kennel Wideung´s: Tindra, Teddy och Hugo...både Teddy och Hugo tog CK!!
Jatzie gjorde debut i Championklassen och lyckades placera sig som 1:a Championtik och slutplaceringen blev 2:a Bästa Tik med Reserv Cacib....vilken debut!!!
STORT GRATTIS TILL ALLA BARNBARNEN!!!
Tyvärr var vi inte själva närvarande på den här utställningen och kunde beskåda barnbarnens framgångar, men vi gläds med er!!

2007-07-15 JATZIE, CERT=CHAMPION/BIR I ALFTA IDAG!!!!
Lillemor Gullberg med sin tik Jatzie/Soft Goulds Sweet Magic Matilda har varit på utställning i Alfta idag... Inte nog med att dom tog tredje Certet och därmed numera kan titulera sig Svensk UtställningsChampion dom lyckades även ta BIR:et...tala om flyt!!!!! VI ÄR SÅÅ GLADA OCH STOLTA!!!!

MASSOR MED GRATTIS TILL LILLEMOR OCH BARNBARNET JATZIE!!!

2007-06-30 Internationell Utställning i Borås, domare Sue Goldberg/USA
Klockan ringer strax före 04.00. Allt är färdigpackat, hundarna får en "snabbpink" på tomten och så bär det iväg mot Borås. Halvägs ner så öppnar sig himmeln och regnet VRÄKER ner...inte utan att man börjar ångra att man gettt sig iväg. Rastningen görs i full muddering dvs overall mm, mm, Anders och jag är nog mer blöta än vad hundarna är. Har inga förhoppningar alls om att få någon placering denna dag eftersom jag ju vet att så många bra/vackra hundar är anmälda vilket också bekräftades väl framme på utställningsplatsen.
Sue har stor/mångårig erfarenhet av Wheaten både som uppfödare och hon är även aktiv inom många olika "hundorganisationer" i USA. Att hon trivdes bland våra Sv. hundar gick inte att ta miste på...hon gick och småmös hela tiden hon bedömde hundarna. Hon utstrålade något alldeles speciellt som gjorde att denna utställning faktiskt kändes som något alldeles extra. Mitt i bedömningen avbröt hon det hela med att tala om för alla att hon tyckte vi har enormt bra och fina hundar i Sverige och att hon önskade att dom hade lika fina hundar i USA...roligt att höra!!
Quattro blev först Bästa Championhane och jag tror att alla i vårt tält nästan höll på att svimma av lycka, tala om att leva sig in i detta. Han fortsatte med att bli Bästa Hane och BIM...BIR blev Seamrogs Miisa, GRATTIS!! Uj, Uj....har faktiskt svårt för att fatta detta...så fantasktiskt roligt och oväntat. Jag som satt där i bilen och muttrade över vad vi höll på med och regnet bara vräkte ner, blöta hundar, själv var jag blöt upp till knäna, parkeringen bestod av en stor lerig plan osv.....ÅÅÅ..trots allt detta runtomkring så går det så bra!!! Måste väl nämna att väl på plats vid ringen så fick vi turligt nog ett riktigt bra utställningsväder med både lite sol och lagom värme...
Quattro och husse skötte sig helt kanon i ringen och i kritiken stod det bl.a att det syntes på Q:o att han var väl medveten om hur snygg han är....kul!!!
Stort TACK till Agneta och Lillemor för ännu en trevlig dag vid utställningsringen!!
Träffade även en del "nytt" hundfolk vilket alltid är trevligt!!

 

2007-06-09 t.om. 2007-06-10 UTSTÄLLNINGSHELG
Fengerfors. Långt ut i den Värmländska skogen i Fengerfors är lördagens utställning belägen. Naturen är vacker och likaså själva utställningsplatsen. Drygt 20-talet hundar är anmälda och förutom vår Q:o är Q:o-barnen Jatzie och Magoo även anmälda. Värmen var kompakt så vi fick oss en mycket kämpig dag...man kan ju undra över vad vi håller på med. Q:o placerade sig som 2:a Bästa Hane, Magoo tog sitt första Cert..JIIIPPPI!!! STORT GRATTIS!! och Jatzie stod som tiken bakom Cert-tiken...retligt nära.
Vänersborg. är platsen för söndagens utställning....även denna dag blev görhet, 33-34 grader!!!. I dag hade Q:o ingen lycka i ringen och placerade sig som tredje hund i Championklass, inget Ck. Han fick kanonkritik och allt fungerade ypperligt i ringen, men det var något hos honom som domaren inte gillade. Jatzie placerade sig även denna dag som tiken bakom Cert-tiken...ack, ack så irriterande retligt, men det är ju så det är i utställningsvärlden. Jag tycker ju att det är väldigt häftigt att hon placerar sig så bra i konkurrensen, alltid bland de främsta. Jatzie saknar ju bara ett Cert för att bli Champion så visst är det lite retligt att vara så snubblande nära, å två dagar i rad...hårt leverne!! Bättre lycka nästa gång Lillemor och Jatzie, vi tror på er!!!

Eftersom värmen var så knäckande hela helgen så var vi ganska så "möra" när allt var över. Visst är det jättekul med utställning, men...men ibland känns det som att det blir lite för mycket av det goda. Kan dock konstatera att hundarna klarade värmen utan några större problem och tur är väl det för dom har ju inte valt att syssla med detta.

 

2007-06-01 t.om. 2007-06-03 Wheatenhelg, Ramsberg
Tänk en hel helg tillsammans med ett helt gäng, ca 40-talet Wheaten och deras familjer. Massor med nya trevliga kontakter och en mängd spännande aktiviter att prova på som ex. lydnad, handling, spår, ledarskapsövningar, Agility, pälsvård mm föredrag av Bitte Cederlund och förutom allt detta massor med tid för "bara" trevlig samvaro med nya ansikten...kan man ha det bättre tro?? Själv försökte jag förmedla lite råd ang. pälsvården av våra fyrbentingar. Eftersom jag var helt oförberedd på detta blev allt nog lite hattigt, men jag hoppas att "folket" trots detta fick med sig lite "matnyttigt" från mina grupper. Gazzer fick det stora nöjet att visa hur man tar ett spår...han var så duktig så. Tror att alla både två och fyrbenta var mer än nöjda med vår Wheatenhelg. Att solen sken oavbrutet hela helgen (och gjorde så att flertalet av oss tvåbenta såg ut som "kokta kräftor") bidrog även det till en lyckad helg.
Extra roligt var det att Q:o-sonen Hugo var där med hela sin familj. Vad mycket trevligt det för med sig med att vara Wheatenägare...!!!

 

2007-05-26
Tillsammans med Mats, Lena och Wheatentjejerna Cali och Myran beger vi oss till Dovra Sjödalen för en lång och härlig promenad i vacker natur. Eftersom båda tikarna löper var vi mer än väl förberedda på en väldigt stirrig hundflock, men ack vad vi bedrog oss...allt fungerade över förväntan bra. Vädret var kanon, naturen görfin så dagens vandring blev längre än planerad...vi gick runt alla tre sjöarna vilket innebär en vandring på ca: milen...härligt! Vi passerade ett par rejäla Bäverhyddor alldeles bredvid vandringsleden och överallt låg "Bäverfällda" träd, men sorgligt nog såg vi inte till någon Bäver men, ett och annat bubblande i vattnet kring hyddorna hörde/såg vi...får väl vara nöjda med det. Vilket inte var så skoj var att hundarna blev alldeles fulla av Fästingar. Vi gjorde vårt bästa i ett försök att plocka bort allt som rörde sig, men trots detta kunde jag dagen efter promenaden plocka ett otal fästingar som satt sig på hundarna..inget trevligt alls!
Stort TACK till hela Köpingsgänget för en mycket trevlig dag!!

Tyvärr blev inte fotona från promenaden bra, men några få bilder finns på bildsida 9.


2007-05-12
Österbybruk. Svensk Vinnarutställning -07.
Det blev en tidig morgon för vårt utställningsgäng. Allt flöt på väl och vädrets makter var på vår sida även om det var ganska så kyligt, men inget regn vilket var viktigast. Det var 3100 hundar anmälda till lördagens utställning!!! Wheatens ring var mindre än minst, marken var ojämn och gropig och trädgrenar hängde ut i ringen...ja, den biten kanske inte var det bästa man varit med om, men utställningsmiljön var ju vacker i övrigt så...!? Konkurrensen var som vanligt hård. Quattro skötte sig väl i ringen och hamnade som 2:a Bästa Hanhund med CK, det är vi mer än nöjda med. Dagens vinnare/Svensk Vinnare -07 blev inte oväntat Seamrogs: Oban och Miisa, GRATTIS till dom!! Lillemor och Jatzie har fått in ett riktigt flyt i ringen och allt fungerade som vanligt helt ypperligt. Jatzie blev 4:e tik i Öppenklass. Bimmas Skorpan fick en 1:a, men blev utan placering. Stort Tack till Lillemor och Bimma för all hjälp med kamning och dyl. av vår Q:o inför ställandet.

 

2007-05-11
"Ryssalndsvalparna" har hunnit bli två månader nu. Nya foton på de små finns på Quattros avelssida. Tycker själv att de ser riktigt bra ut, men at bedömma valpar är ingen lätt sak. Tydligen är det inte alls lätt att sälja valpar i Ryssalnd så det är bara att hoppas att Oksana lyckas med att hitta nya, bra ägare till "barnbarnen" . Tre av valparna är i dagsläget tingade, varav en kille ska flytta till Canada, spännande!!

Imorgon är det Svensk Vinnarutställning i Österbybruk. Tyvärr, så måste jag stanna hemma pga jobb, men Anders/Quattro satsar på att åka tillsammans med Lillemor/Jatzie (Q:o dotter) och Bimma/Skorpan. Väderprognosen har varierat från stund till stund, men jag hoppas att utställningen kan genomföras utan regn vilket ju underlättar på alla sätt.
Även om jag inte kan följa med på utställningen imorgon så börjar magen kännas sådär typiskt utställningsorolig just nu....för visst är det pirrigt!!
Jag önskar alla LYCKA TILL imorgon!!!

2007-05-05
I dag ger vi oss iväg till Larv, beläget utanför Skara på Nationell utställning. Vi har inte varit i Larv tidigare, men det visar sig vara en både trevligt arrangerad utställning belägen på en lika trevlig plats. Klart att allt känns trevligt en dag som denna...skam vore det väl annars!!! Mycket fina hundar var anmälda och det var gott om både två och fyrbenta "bekantingar" runt ringen.
Vi hade flyt idag!! Först av allt så placerade sig vår "camperingskompis" Agneta J, Kennel: Patengas som 2:a Bästa Hanhund och tog även Cert med sin vackra hane: Villa Rosas Peddyr. STORT GRATTIS TILL HENNE!! Vår Quattro blev Bästa Hane och BIM, men dagens för oss största glädjeämne var att vårt "barnbarn" Soft Gould´s Sweet Magic Matilda "Jatzie" lyckades med den mycket stora/fina prestationen att först placera sig som 2:a Bästa Tik och därmed ta sitt andra Cert!! Det var inte utan att det kom en och annan glädjetår rinnande ner på kinden...Guuuu så roligt! Lillemor visade upp sin Jatzie med stor proffsighet så det var en fröjd för oss att få möjlighet att få uppleva det hela. ETT HELT FÅNG GRATTISKRAMAR TILL DIG LILLEMOR OCH DIN VACKRA HUND!!! Vi gläds med dig!!
Latorps Kennel ställde upp med en Avelsgrupp eftersom vår "mor Katla" hade fyra avkommor med på utställningen, Tyra, Skorpan, Ivan och Quattro. Gruppen fick ett HP(Hederspris).
Förutom själva ställandet av hund så hann vi även med att umgås en hel del utanför ringen vilket alltid är trevligt. Två Cert och ett BIM till vårt gäng....kan väl knappast begära mer...!!!

På första sidan finns foto på stolt pappa Quattro med dottern Jatzie.
Visst är dom väl bra lika... "Sådan far sådan dotter"!!!!

 

2007-04-29
I dag har vi först tagit en rejäl cykelrunda på ca:1.2 mil med killarna. Vid brukshundklubbens stuga passade vi även på att köra lite Agilityhinder till killarnas stora glädje. Det var faktiskt första gången som Gazzer lyckades ta slalomet utan några missöden, kul! Quattro banade väg för lillebror så varken säcken eller de andra hindren var några problem i dag.
På kvällen fick vi besök av Ilse Lindblad med tiken Fia. Dom hade varit i Danmark på utställning så numera kan Fia titulera sig som Internationell Utställningschampion. STORT GRATTIS till nya titeln!!

 

2007-04-23
I dag fyller Quattro-barnen: Magoo, Gazza, Zaza, Shila, Jatzie och Tulla 2 år.
MÅNGA GRATTISKRAMAR TILL ER ALLA från pappa Quattro och resten av vår familj!!

 

2007-04-15
Strålande sommarvärme, gassande sol och bäst av allt besök av våra vänner Lena, Frida och Wheatentjejerna Myran och Cali. En hel dag tillsammans ute i härlig natur, kan det vara bättre!? Både två som fyrbenta njöt av dagen. Vandringen var stundtals lite krävande vilket ju är ganska skoj för både två som fyrbent. De höga öppna trapporna ner till vindskyddet var en utmaning som dock besegrades efter lite tvekan men, vad gör man inte för en köttbulle! Hundarna passade på att ta sig årets första bad i Vättern...burrigt kallt, men vad gör väl det!! Fästingarna har också sorgligt nog vaknat till liv....vet inte hur många krypande otäckingar vi hittade i hundarnas päls...inte det minsta roligt!
Tack Lena, Frida och tjejerna för en mycket trevlig dag...vi "göromet"!!!
Foton från dagens utflykt finns på slutet av bildsida 8.

 

2007-04-09
Nu är snart påskhelgen över och tur är väl det. Uj, vad mycket skjutande och smällande det har varit så Q:o har haft bråda tider eftersom han hela tiden försöker ha koll på tillvaron, medans lillebror som vanligt tar det hela med ro. Förberedelserna inför Lilla Stockholmsutställningen har som vanligt tagit en del tid i anspråk. Turbulens i tillvaron blev det efter det att brorsorna busat till i trädgården och Q:o gjorde sig illa och blev rejält halt på ena frambenet. Jaha, tänkte vi...så blev det med den utställningen. Ofattbart nog så var hältan av övergående art och vi gav oss iväg till utställningen lite på vinst och förlust. Även om vi inte ser några orena rörelser så har ju en domare "falkögon" för sådant.
Eftersom det var ett tag sedan vi ställde nu så var det riktigt roligt att ge sig iväg. Våra förhoppningar om någon placering var mkt. små....mycket fina och vackra hundar var anmälda och om domaren visste vi just inget. Q:o lyckades fixa hela frambenen fulla av karborrar när jag rastade honom före utställningen. Rena rama mardrömmen att försöka få ordning på, men efter en hel del kardande så var dessa borta. Utställningen gick i snigelfart eftersom Henrik Johansson/domaren kollade alla hundar minutiöst noga. Quattro visade upp sig med mer glädje än vad han brukar göra och pondusen var det som vanligt inget fel på...jätte, jättekul! Av hältan märktes inget...vilken tur! Resultatet är vi mer än nöjda med...2:a Bästa Hanhund!!!
Förutom ställandet av Mr.Q:o så bestod denna täml. långa utställningsdag av en massa trevligt hundsnack med alla "bekantingar" som vi inte träffat på länge, mycket trevligt!
Lillemor Gullberg hade anmält Q:o dottern Jatzie, men eftersom Jatzie varit rejält sjuk i magsjuka för en tid sedan så var hon inte riktigt i utställningskondition. Vi saknade dem, men som tur är så kommer det ju fler utställningar.

 

 

2007-04-04
Rysslandsvalparna mår bara gott. Dom är nu inne på sin tredje levnadsvecka så nu börjar det hända "saker ". Nya foton finns på Q:os avelssida.

I går var vi hos Bimma nästan hela dagen. Båda killarna friserades så nu är dom såå tjusiga! Quattro ska ju ställas på Lilla Stockholmsutställningen nu i Påsk så vi hålls som bäst med alla förberedelser inför detta.
Förutom friseringen av grabbarna hann vi även med en härlig vårpromenad i den vackra Latorpska naturen. Vi passade även på att ta lite nya foton på främst vår lilleman, Gazzer.
Ett stort TACK till Bimma och Stefan för en trevlig dag och för all hjälp med killarna!!

 

2007-03-29
I dag fyller Quattro 6 år!!! Firandet går dock lugnt till väga och kommer väl på sin höjd att bestå av en och annan godbit i maten. GRATTIS till hela C-kullen!!

Vi styr åter färden ut mot spårskogen. Dagens spår blir längre än förra gången, men jag försöker att lägga markörerna täml. tätt för att göra det hela lite roligare. Det är då sjutton vad snårigt det är överallt i skogen. Medans spåren lägger till sig hinner Gazzer bl.a med att ta sig ett bad i en skogsjö...jättekul med en blöt Wheaten i spårskogen bland allt ris...suck! Vi kör lite uppletande av föremål vilket alltid är roligt. Gazzer är precis som förra gången heltänd och tar sitt spår och markörer utan några problem...kul! Födelsedagsbarnet är dock inte riktigt på hugget och har liksom ingen iver eller glädje i spårandet. Visst, tar även Q:o sitt spår med lite hjälp, men gnistan fatts. Direkt när jag tar av honom selet vid spårslutet får han upp vittringen på något intressant och försöker sticka så ja....något var helt klart roligare än att spåra denna gången, men det är ju så det är.
Vi kan ju glädja oss åt att inte ha blivit störda av några crossmotorcyklar denna gången....det räcker mer än väl med en lillebror som tjuter ut all bedrövelse över att bli lämnad själv i bilen medans brorsan jobbar.

 

2007-03-28
Fick återigen hälsning från Ryssland härom dagen. Allt är väl med våra små "må-gott-valpar" som frodas och växer så det knakar. Dom har öppnat ögonen nu!! Oksna skriver att tjejerna är väldigt försekommna och försöker redan gå medans killarna mest använder frambenen när de rör sig. Men, detta är vi tjejer inte alls något överaskade över, eller hur!? För visst är väl killarna betydligt mycket mer......!?...än vad vi tjejer är..!!

En annan glädjande nyhet är att vårat försök till att "banta" vår lillemann, Gazzer börjar ge resultat!!! Jippiiii!! Han har hittills gått ner 6hg, jag är sååå glad över detta!

 

2007-03-25
Årets spårdebut. Peppad av vårsolen åkte vi ut till ett av våra välkända spårmarker. La varsitt spår till killarna med täta markörer och i lite skiftande terräng. Gazzer var heltänd och fick vittring på sitt spår redan innan vi hunnit fram till det. Spårningen gick kanon, men dessa för.b... knutar på spårlinan trasslade in sig hela tiden vilket gjorde att det slog tvärstopp. Är dock nöjd med Gazzers spårdebut, han tyckte det var görroligt och det är viktigast. Så var det då dags för Q:o att ta sitt spår. Gazzer får sitta uppbunden vid ett träd och tjuter som jag vet inte vad när vi går iväg....mycket störande!! Att en hund kan låta så mycket och så konstigt! Gissa om jag blev snopen när vi närmar oss Q:os spår. Ett par bilar med släpkärror lastade med crossmotorcyklar har stannat precis där spåret börjar. Ett gäng killar håller under högljudda former på att förbereda sig för att köra cross. Jag blir något stressad och tror inte alls att detta kommer att fungera, men Q:o tar även han spåret bra. Visst, blir han lite distraherad av alla konstiga ljud, men han tar alla markörer och hittar så till slut sin älskade handske i spårslutet...den bär han alltid tillbaka till bilen. Trots en hel del missflyt (helt otroligt) så får jag nog vara nöjd med vår spårdebut. Kul att ha kommit igång igen!

Sedan kan jag även nämna att efter sista anteckningen i dagboken så blev Q:o plötsligt väldigt pipig, rastlös och kunde inte koppla av alls. Man är ju bra trögtänkt för vi fattade först inte alls vad det handlade om. Funderade på skabbsmitta mm, tills jag så till slut kom på att det var fästinghalsbandet han reagerade på. Nog är det effekt kvar i det alltid. Vid lite närmare koll av honom så kunde vi helt klart se att han var irriterad kring halsen och då främst där han har några torra sårskorpor. Halsbandet åkte av fortare än kvickt och så blev det bad för killarna. Får hoppas att det är just detta med sårsskorporna som orsakar irritationen. Gör ett nött försök med f-halsbandet när dessa försvunnit helt. Quattro är åter sig lik igen.

 

2007-03-18
Snön yr och vinden är både hård och isande kall...tur att det inte blev någon promenad idag. Vi får hoppas att vi kan göra ett nytt försök till Wheatenpromenad lite längre fram och att vi då har bättre tur med vädret.

Kan kostatera att fästingarna börjat ge sig till känna. Har hittills hittat tre på Quattro och två på Gazzer, inget roligt alls. Har läst att det ska bli ett riktigt fästingår i år...suck! Vet att vissa vetr. hävdat att effekten på fästinghalsbanden består upp till två år så nu har vi satt på killarna halsbanden från förra året. Kan ju trots allt vara värt ett försök även om jag har svårt att tro på detta.

 

2007-03-17
MORGONDAGENS PROMENAD ÄR INSTÄLLD!!!
Eftersom väderprognosen för söndagen är allt annat än trevlig har vi tillsammans med ett flertal av våra "Wheatenvänner" beslutat oss för att flytta fram promenaden till ett senare tillfälle då vi hoppas att vädret är mer promenadvänligt.
Det är väl typiskt att vårvädret skulle försvinna så här precis till helgen då vi planerat att få en heldag tillsammans med vänner....
Nytt datum för promenad meddelas i Bimmas gästbok så håll lite koll om det är så att du är intresserad.

 

2007-03-14
WHEATENPROMENAD NU I HELGEN
Vi åker ut till Harge Uddar för att "reka" lite inför söndagens Wheatenpromenad som ju har detta naturreservat som mål. Glädjande nog så är det inga problem alls att gå där om man nu bortser från en och annan lerstig, men dessa får vi på köpet. Håller nu bara vädret i sig så kan vi få en helt underbar dag på söndag. Vi samlas vid Landskyrkan (s.infarten), Askersund den 18/3 kl:10.30. Medtag vovve, fikakorg, korv. OBS..ta rejäla skor på er för vandringsleden kan vara lite svår bitvis. Alla är hjärtligt välkomna!!
Dagens vårobs: Nässelfjäril, Citronfjäril och Tussilago!
Det är inte utan att man märker på killarna att de varit ute mycket i skog och mark de sista dagarna. finns nog inget som är så roligt som att fara fram över omkullvälta träd och hoppa bland stenar.

 

2007-03-13
Rysslandshälsning att mor och barn mår prima. Oksana är mycket nöjd med kullen vilket givetvis är väldigt roligt. Vi önskar henne mycket lycka till med de små!
Länk till foton på valparna hittar ni på Quattros avelssida.VÅREN ÄR PÅ G!!!!
I dag åkte vi ut till Dovrasjödalen, ett naturreservat strax utanfrör Östansjö. Det här är ett område som vi inte besökt på många år så det var lite extra skoj och vi kunde genast konstatera att man fixat till hela området ganska så rejält sedan vårt sista besök här. Vandringsleden går kring tre avlånga sjöar, men det är bitvis täml. svårt att gå eftersom det blåst omkull så mycket träd över stigen. Våren har verkligen kommit igång och det var gott om lerpölar till hundarnas stora förtjusning. En och annan snödriva käpade sig kvar och dessa blev förstås genast "genomsprungna" av våra killar. En Citronfjäril visade sig också...guuu så härligt, det börjar våras!! Det var ett gäng ganska så trötta både två och fyrbenta som kom hem på eftermiddagen. För killarna blev det som vanligt...raka spåret ner i badkaret. Inte roligt att vara en Wheaten i dessa tider inte!

 

2007-03-10
At 10 of March the pups from Anta(M.S.Aruba Antilla) and our male Quattro (Latorps Celcius) arrived. Three boys and three girls.
Many congratulations to Oksana (and Lena ), Antas owner.


NU HAR DOM KOMMIT...våra Ryska små barnbarn!!!! Kullen består av sex valpar, tre tikar och tre hanar. Foton på de små kommer så fort att vi fått dessa från Ryssland.

 

2007-03-04
Nog vet man att man har pälshundar i dessa tider!! Har ägnat åtskilliga timmar åt mina killar denna helg. Först var det pälsvård för hela slanten i går vilket var mer än välbehövligt eftersom jag varit lite lat med detta en tid. Alltså blev det några timmar på trimbordet för killarna medans matte jobbade sig varm. Det ena ledde till det andra..tyckte att dom såg väldigt både sktitiga och långpälsade ut så efter en längre promenad åkte båda brorsorna i badkaret för schamponering, inpackning och hela köret. I dag har jag så friserat dom...ingen lätt uppgift alls. Gazzer ser ut som jag vet inte vad hur jag än gör, suck och Quattro är inte lätt att få bra heller med alla sina lockar. Nåja, nu är dom ivarjefall klippta, men säg den lycka som varar så länge!! Vi åkte ut till Igelbäckens gamla masugn, dels för att ta lite nya foton på killarna vilket vi också gjorde. På hemvägen stannade vi till och vandrade längs Vätterns strand OCH GIVETVIS måste vår badbuse till Gazzer plumsa genom isen ner i ett dydike...!! Så var det med den nybadade vovven!!! Men, Gazzer- bus han var ju förstås lika glad för det.... annat var det med matte!!

 

2007-02-16
Vad roligt det är när man hittar nya spännande utflyktsmål. I dag åkte vi ut till Harge Uddar som är ett lite bergigt naturreservat som ligger norr om Harge badet vid Vätterns strand. Leden runt är kanske inte så lång, men bitvis ack så krävande. Utsikten över Vättern är slående och alla de små vikarna som går in mellan berget är minst sagt vackert. Hit återvänder vi mer än gärna.*
Foton

 

2007-02-11
Vårt "barnbarn" Videung´s Hugo Boss, "Hugo" med matte Marie-Louise var på utställning i Borlänge igår. Det var Svenska Hundklubben som ordnade en Internationell utställning. Hugo (och matte) skötte sig kanonbra i ringen och Hugo lyckades ta ett Cert + bli BIG-3:a!!!! STORT GRATTIS!! Vi är så stolta!!!

 

2007-02-10
English
In the beginning of January we had the big pleasure to get a visit of a Russian bitch, Anta from Kennel: Modnystyle/Oksana. Must happy was Quattro because Anta came to us for a mate with him. Anta and her travel-friend, Marina lived at us some days. The dogs became in love from first meeting so we had no problems with the mate. Anta is a very pleasant bitch as loves all and everything. We are very happy that she managed the long travel without any problems at all. The dogs had time to learn to know each other very good. It's became a lot of plays and even our cat, Snorpan were teasing the dogs.
We want to send a greeting to Oksana and Lena in Russia. Quattro sends many loves to his fiancé Anta!!
We also must send a big thanks to Marina. We had some very pleasant days together!! I hope we meet again!
Foton/Photos

Swedish
Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av en "händelse" som för oss var ganska häftig/spännande.

Det är så att vi i början av januari fick en förfrågan om avel (Quattro) från Kennel: Modnystyle/Oksana i Ryssland. Detta var förstås mkt. hedrande, spännande mm, men jag kan ju tala om att "tusentals" frågor dök upp i huvudet. Tur att vi kunde rådfråga Tina Uneholt som ju har kontakter i detta för oss så främmande land. STORT TACK till henne! Det hela blev inte mindre "häftigt" av att tiken, Anta redan börjat löpa när vi fick första förfrågan. Hon skulle inte ha löpt förrän långt senare i vår. Det blev alltså snabba ryck! En vecka efter det att vi fått första Ryska mailet så kunde vi åka upp till Arlanda för att möta Anta och hennes följeslagare, Marina. Både Anders och jag är urdåliga på Engelska så vi var minst sagt oroliga för hur detta skulle gå, men med kroppsspråk och miner kommer man långt.
Anta bor ca:100 mil öster om Moskva så hon och matte, Lena hade först fått tillbringa en heldag på tåg för att ta sig till Moskva där Marina mötte upp för vidare flyg till Sverige och sedan bil till oss i Askersund. Vilken resa!!
Anta visade sig vara en otroligt trevlig, fin och framförallt mentalt stark tik som genast tog en plats i främst Quattros hjärta, men även vi föll för henne. Hon älskade allt och alla och det bekom inte henne det minsta att hon rest så långt och att hon var bland enbart främmande människor. Vilken tik!! Quattro och Anta fann varandra direkt så själva parningsbiten var inget som vi behövde bekymra oss om.
Anta och Marina bodde hos oss i nästan fyra dygn. Hundarna fungerade väldigt bra tillsammans hela tiden. Snorpan blev bästis med både Anta och Marina, roligt! Eftersom Marina är en riktig "hundmänniska" så hade vi mycket att tala om, även om nu språket var en "käpp i hjulet", men jag tycker vi klarade det hela ganska så hyfsat. Marina har gett oss en liten inblick i hur mkt. av "hundlivet" fungerar i Ryssland vilket givetvis har varit mkt. intressant.
Dessa dagar då vi har haft Ryskt främmande har varit väldigt trevliga, ett minne för livet! Vi har fått lära känna en mkt. trevlig tik, Anta och dessutom lärt känna minst lika trevliga Marina. Jag måste erkänna att jag fällde en och annan tår då våra nyfunna vänner påbörjade sin långa resa hem till Ryssland igen. Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att träffa dom igen framöver.
Nu hoppas vi på att få ett gäng friska och trevliga "barnbarn" i Ryssland. Enl. Oksana verkar det helt klart som att det är valpar på G...MYCKET SPÄNNANDE!!!

Vi vill även TACKA, Anders och Lillemor Åberg som tog sig ann vår lillprins/Gazzer under tiden som storebrorsan hade tjejbesök. NI ÄR GULD VÄRDA!!

Foton/Photos

 

 

2007-02-04
I dag var det dags för Wheatenklubben Nordvästs promenad i Örebro närmare bestämt ute vid Karlslunds-området. Vi har varit lite dåliga på att delta på dessa promenader men, idag kom vi iväg. Dagens promenadgrupp bestod av hela 23 Wheaten och därtill hörande tvåbenta..tror att det är rekordet. Det är som alltid trevligt att träffa "Wheatenfolk"!!! Att dömma av minerna på de vi mötte så tror jag att vi väckte lite uppseende där vi "drog fram". Men, det är ju klart att man måste reagera när man ser en grupp bestående av hela 23st. vackra Wheaten, eller hur !?
Vi som var mest långväga (Lena, Frida, Myran och Kali och vi) dröjde oss kvar och tog en liten extra promenad efteråt.
Foton/bildspel från dagens promenad finns på bildsida: Promenad Nordväst.

 

2007-02-03
Äntligen har vi fått uppleva lite vinter, även om den nu så ljuvlliga snön för tillfället håller på att töa bort. Vi har passat på att gå våra speciella vinterpromenader där vi bara kan gå när det är fruset. Mycket snöbus har det förstås blivit. Kolla in bildsidan: Snöbus så får ni se. Jag antar att ni inte missat att hemsidan fått ett helt nytt "stuk". Efter ett stort antal timmar av mycket pulande är den någorlunda färdig med en hel del nya foton mm. Vad tycks??

 

2007-01-16
Först av allt vill jag önska alla två och fyrbenta vänner en riktig god fortsättning på nya året!!
Helgerna är över och därmed årets värsta tid för raketer och annat otyg. Killarna klarade det hela utan några större problem. Det är bara storebrorsan, Quattro som måste försöka ha koll på läget när nyårsraketerna blixtrar och dånar för fullt över hustaket. Lillebror, Gazzer tar det hela med ro, han är klok han! Vintern har hittills bestått av regn, massor med blåst och knappt tillstymmelse till snö. GUUU VAD VI SAKNAR DEN RIKTIGA VINTERN!! Tur att man är ägare till ett par uppsättningar hundoveraller vilka används flitigt nästan var dag. Gazzer har pga all blöta ute haft en del hudproblem och trampdynor som torkat och gått sönder, inte roligt alls. Quattro har skurit sönder en tramdyna på krossat glas..vilket ledde till en infekterad trampdyna. Vi har alltså haft tassvård flera gånger per dag den sista tiden, men just nu ser det ut som att allt går åt rätt håll.
Quattro har haft långväga tjejbesök, men om detta skriver jag mer en annan gång.