Dagbok 2005       Dagbok år    
    2010 2009 2008 2007 2006 2004
 
2005-11-20
I dag är det utställning i Enköping, Terrierderbyt med 101 Wheaten anmälda!! Enbart Quattro är anmäld så Gazzer får till sin stora sorg stanna hemma.Det har aldrig hänt tidigare att vi bara tar med oss storebror på utställning så "lilla" Gazzer skriker i en halvtimme efter det att vi åkt... Tur att lillahusse är hemma och tar hand om honom, men allt är en nyttig lärdom hur jobbigt det än är. Vi åker tillsammans med Gazzers halvsyster, Tyra och matte Carina. Det blir en ganska rörig utställningsdag. Valparnas ring är i ett annat ridhus än de vuxna hundarna vilket ställer till det en hel del. Vi har p.g.a detta ingen chans att se vårt barnbarn, Jatzie visa upp sig i ringen för första gången.
Det var inte vår dag idag utan det var Kennel: Cameron + Kennel: Windisle som tog hem flest placeringar. Quattro kom som 4:e hund i Championklassen med CK, men sedan var det bara en av alla Championhanar som placerade sig i konkurrensen.Vi skickar över ett stort GRATTIS till matte Tinta och Agneta/Pantegas Kennel som blev BIR-Junior med Pantegas Zippy Electra. Systern, Pantegas Shiny Electra "Tyra" blev 4:e Juniortik med HP. Matte Carina fick med sig en rosett hem...vilken lycka!!
MEN förutom själva utställningen så träffade vi massor med både två och fyrbenta vänner vilket alltid är lika trevligt.Utställningsdagen blev lång, råkall som alltid i ridhus och ganska rörig, MEN framför allt så blev det som sagt en trevlig dag tillsammans med trevliga människor och hundar.

2005-11-14
Jaha..nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera IGEN! Sedan sist så har vi varit ute och spårat några gånger med hyfsat resultat. Har även kört lite små dressyr-pass + försökt att hitta på lite olika utmaningar åt hundarna när vi är ute. Det är lite faschinerade att se hur olika dom löser problem. Gazzer blir ofta alldeles till sig i sin iver att klara av något svårt och väldigt ofta kan man uppleva att han liksom försöker få hjälp av brorsan, men där kammar han oftast noll. Quattro är mer rakt på..pang på bara och oftast så klarar han det som han tänkt sig göra också.
Det som hänt sedan sist och som inte är något roligt alls är att jag varit in och HD-rtg:at Gazzer. En C-höft och en D-höft..inget bra alls!! Leden är slapp och enl. Vetr. så betyder detta att det trots allt finns en liten möjlighet att träna upp muskulaturen kring höftleden. Viktigast av allt är ju att vår lilla "Gaz" inte får känning av sin höft framöver. Det vi kan göra för honom framöver är att ex. cykla med honom för att använda musklerna på rätt sätt. Livet är inte alltid roligt!!!
Sedan knappt en vecka tillbaka är Gazzer trebent!! Nåja, riktigt så illa som det låter är det inte. Han har gjort sig illa i den stora trampdynan på ena baktassen. Det är det svarta yttre skiktet (vad det nu kan heta) som är helt borta på två sidor av trampdynan. Såren har varat och kleggat, men turligt nog så börjar det läka nu. Det är inte lätt att hålla en Wheatentass ren och torr i detta skitväder som råder. Bandage, plastpåsar i flera lager och tratt...inget skoj alls. Tur att allt verkar gå åt rätt håll och att Gazzer faktiskt återigen är fyrbent!! Efterlyser en bra sko/stövel till hund som det får plats ett mindre bandage i och som sitter kvar på benet. Finns det någon sådan på marknaden tro??
Fars-dag har passerat och Quattro har fått en jätte fin fars-dag-hälsning från sin dotter Tulla som bor med sin familj i Åmål. Vi blev så glada över den hälsningen..ETT STORT TACK!!


2005-10-16
I dag är det dags igen, nästan exakt ett år sedan förra "Latorps-utflykten" till St. Gårdsjölägret vid Kilsbergen. Dagen bjöd på ett härligt höstväder med strålande sol som värmnde gott i den för oss lite ovana höstkylan. Utflykten inleddes med att vi fick invänta självaste Kennelmamman själv, Bimma som förirrat sig bland alla småvägar. Ganska skojigt tyckte vi andra! Vi blev ett stort gäng med hela 25 hundar, väldigt roligt! Förutom trevlig samvaro blev det förstås korvgrillning och hundarna fick prova på uppletande av föremål. Extra roligt var det att Gazzers bror Gizzmo dök upp. Honom har vi inte träffat på väldigt länge. Gazzer blev också överförtjust i att få träffa sin favorit, Emma Johansson igen. Hon fick som vanligt motta ett helt gäng gosepussar av vår "lilla Gas".
Vi fick en väldigt trevlig höstutflykt tillsammans med trevliga människor och minst lika trevliga hundar! Kul att så många kom!
Foton från utflykten.

2005-10-07 t.o.m 2005-10-09
Vi tillbringar helgen vid Lunedet/Karlskoga. Husvagnen har vi alldeles vid stranden av sjön Alkvettern, mycket vackert. Det är gott om fågel och Gässen sträcker över oss ett flertal gånger...mysigt! Första delen av lördagen är ganska gråmulen, men fram på dagen blir vädret riktigt vackert. Jag lägger spår till killarna. Gazzer verkar ha fattat det här med spår nu och tycker nog att det är ganska skoj. Han tar sitt spår utan några problem. Quattro har lite otur. Återigen störs vårt spårande av Svamplockande människor som dessutom tyckte det var väldigt intressant att se vad vi hölls med. Motivationen blir inte den bästa. Inte nog med detta utan det kom även ett gäng cyklister farande i skogen just vid vårat spår!!! ATTANS....det är bara att ge upp! Vi var ute och njöt av naturen hela dagen och fram på kvällen bjöds vi på en bedårande solnedgång över sjön...se fotot på första sidan.
På söndagen beger vi oss ut på en bitvis täml. krävande vandring längs Lunedsleden. Förutom 4 timmars vandring hinner vi också med lite uppletande av föremål (kottar) och idag är det Quattro som har största flytet.
När vi åker från Lunedet regnar det rejält så det känns skönt att vi hann tillbaka från vår vandring innan det började.
Strax före sjön Toften står det en VARG och spanar ut mot trafiken. Den står där bara ett par meter ifrån vägen så vi såg den väldigt tydligt...HÄFTIGT!!! Kanske var detta helgens höjdpunkt!!


2005-10-05
Idag har vi varit ute och spårat och det var SÅ ROLIGT tyckte både jag och mina boys. Själva spårandet gick bra trots smärre missöden som ex. att Gazzers spårlina trasslade in sig totalt i enmassa grenar modell större (vilken slarvig matte!). Dagens spårning är nog den bästa Gazzer gjort. När det gäller Quattros spår så hade en Tysk familj knatat omkring i spåret under sitt svampletande, men även Q tog spåret utan några problem. JÄTTEKUL!!! Detta ger mersmak, men på måndag börjar älgjakten så då lär vi väl inte tordas vara i skogen på ett tag. Förutom spårandet tog vi oss förstås en rejäl skogspromenad och blev på vissa ställen "bombaderade" av Älgflugor...mindre roligt. Vilken lycka det är att ha dessa två underbara hundar och ha möjlighet till att som idag ex. kunna åka ut till skogen och jobba med dom + bara ha det härligt tillsammans!!!
Måste skicka över en stor GRATTISKRAM till Latorps Impello "Melker" som blev BIR samt Patengas Shiny Electra "Tyra" med matte Carina som blev BIM på Granngårdens utställning här i Örebro under helgen som varit. BRA JOBBAT! Båda dessa hundar är halvsyskon till Gazzer och Quattro...lite häftigt!


2005-09-24 t.o.m 2005-09-25
Det är alltid lika roligt och spännande att besöka Quattros små avkommor. Den här helgen åker vi upp till Anna-Lisa Eriksson/Kennel: Videung´s för att titta på Tosca och Quattros fem valpar. Vi möts av en skara väldigt glada och mycket sociala små valpar. Det finns ingen hejd på deras iver att undersöka allt i sin omgivning så jag tror aldrig vi blivit så grundligt genomsnosade/provsmakade tidigare. Hela syskonskaran är lika framåt.Två av valparna är lite ljusare i färgen än de övriga tre. Man blir varm i hela hjärtat när man sitter där på köksgolvet med alla de små "barnbarnen" busande omkring sig. Vi fick ett mycket, mycket bra intryck av kullen så det ska bli spännande att se vad det blir av dom när dom vuxit till sig lite mer. Förutom allt valpgullande så fick vi ta del av en stor portion Wheatenhistoria och titta på mycket gamla Wheatenfoton. Anna-Lisa har ju hållit på med Wheaten i många år så hennes kunskap om rasen och dess historia är stor. Det var mycket intressant. Ett STORT TACK till ANNA-LISA för att vi fick komma och gästa henne en hel dag. Tack även för all den goda maten vi blev bjudna på. Vi önskar Anna-Lisa lycka till med valparna framöver.
Förutom besöket hos Anna-Lisa hann vi även utforska naturen kring Dalälven + gå på marknad i Borlänge vilket var en ny upplevelse för våra killar. Där kunde man köpa en liten skällande/hoppande batterihund vilken både Quattro och Gazzer var mycket fascinerade av.

2005-09-19
Jag har varit väldigt dålig på att skriva i dagboken den sista tiden, men i dag måste det bli några rader. Vi har haft besök av Quattros dotter Soft Gould´s Sweet Magic Matilda "Jatzie" med matte Lillemor. Jag kan inte i ord beskriva hur roligt det är att se vad det blir av våra små "barnbarn". Jatzie som är ca: 5 mån. nu har verkligen vuxit till sig och "kroppat på sig" sedan sist jag såg henne. Tänk vad en hund kan förändras på så kort tid. Jatzie är en mycket sansad liten tjej som klart visade att hon visste hur man skulle hantera pappa Quattros och farbror Gazzers ivrigt uppvaktande. Det är lite häftigt att se hur hundarna leker och kollar av varandra. Vi fick en mycket trevlig dag. Massor med hundbus, promenad runt Askersunds By och förstås massor med hundsnack....kan man ha det bättre??? TACK Lillemor och Jatzie för erat besök!!

2005-09-02 t.o.m 2005-09-04
Det är så härligt höstväder så vi packar husvagnen och beger oss ut på Torsö. Vi har länge pratat om att vi ska besöka ön så det är lite spännande att det äntligen blir av. Vi är nästan helt själva på campingen vilket gör att hundarna kan röra sig fritt, härligt. På lördagen packar vi ryggsäcken och beger oss gående norrut på ön. Naturen är väldigt vacker och vi hittar små vikar med härliga stenhällar, en enormt stor sandstrandsbadplats med klipphällar och massor med fin vandringsvänlig skog. Ett extra plus var också att det fanns gott om Kantareller så när kvällen kom vankades det Kantarellmackor i husvagen..inte fel alls! Lördagen bestod av ca: 6 timmars vandring...inte undra på att både vi och hundarna var lite möra när kvällen kom.
Söndagen bestod även den av skogsvandring med "Kantarellögona" påkopplade. Fångsten blev okey. Hade tänkt lägga några spår åt killarna, men eftersom vi vandrade så mycket var dom ganska så loja så jag beslutade mig för att avvakta med den saken. Fotot på första sidan visar brorsorna när vi kommer tillbaka till husvagnen på söndagen...något trötta!! En härlig helg på härliga Torsö!!


2005-08-25 t.o.m 2005-08-28
Det har blivit dags att besöka valparna i Norge som nu hunnit bli drygt 4 veckor gamla. Regnet vräker ner hela första dygnet och det är inte lätt att hålla hundarna någorlunda fina. Gazzer ska ju ställas på söndag och pappa Quattro måste ju förstås vara fin då han ska hälsa på sina små barn. Vädret stabiliserar sig turligt nog så på resten av resan sken solen!! Som tur var så mötte Liv upp och lotsade oss den sista biten upp till deras hem, högt upp på fjället. Valparna är mycket fina och trevliga så vi kan känna oss nöjda över kombinationen Josefine/Quattro. Det blev ett stort antal gosetimmar vid valplådan...finns det något ljuvligare!? På lördagen var det träff för valpköparna så det var väldigt roligt både för dom och oss att få möjlighet att träffas. Det är ju inte så ofta man får möjlighet att träffa både valp, mamma och pappa. Några tyckte nog att vår Quattro var väldigt stor, men det är ju klart att man upplever det så när man suttit och gullat med de små valparna och tidigare kanske bara hälsat på tikar. Liv hade lite genomgång av sådant som kan vara bra att veta för blivande Wheatenägare som ex. pälsvård, ledarskap mm. Vi fick en mycket trevlig dag och jag hoppas förstås att vi kommer att få möjlighet att hålla lite kontakt med valpköparna framöver.
På kvällen tog Liv/Harry oss med på en tur över det vackra Norska fjället hem till Astri och Eilert Noröy, som ju har Quattros dotter Twiggy från första valpkullen. Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans och blev bjudna på så mycket gott att vi inte ens orkade smaka på alla godsaker som det bjöds på. Ett mycket stort TACK till er för en trevlig kväll och för en delikat middag!!
På sönaden var det då sorgligt nog dags för hemfärd. Vi "mellanlandar" i Oslo på utställning för att ställa Gazzer. Han sköter sig väldigt bra i ringen och visar upp sig med med mer pondus än vad han gjort tidigare och placerar sig som BH 2, får CK och mycket fin kritik. Twiggy som också ställs placerar sig även hon som BT 2 får CK och mycket fin kritik.
Det är inte utan att det är lite sorgligt att lämna våra Norska vänner för att styra färden hemåt Askersund. Vi har haft en helt otroligt trevlig vistelse hos Liv och Harry Flathagen och vi kan inte TACKA er tillräckligt mycket för all gästvänlighet...både vi och våra fyrbenta killar har mått mer än gott under vistelsen hos er...MYCKEN TACK!!!
Vi önskar er forsatt lycka till med valparna och även med Wilmas kommande kull valpar
Kan inte låta bli att slås av tanken: Vad mycket trevliga nya bekanskaper vi fått tackvare våra fyrbenta killar!!!


2005-08-10
Hundarna är helt slut efter den sista tidens alla händelser. Det är ju inte bara alla förberedelser inför utställningarna utan vi har ju haft mycket folk och hundar boende hos oss och det har tydligen varit lite jobbigt för våra fyrbentingar. Jag har nog aldrig tidigare sett dom så påverkade av något som nu. Denna dag bjöd som vanligt på regnväder, men jag fick lust att åka ut till skogen. Jag förstod att killarna säkert skulle bli förskräckligt "pinniga" och fulla av div. elände och det är ju inte så kul....utställningsfina som dom ju är just nu. Vi hade inte gått långt i skogen förrän Gazzer helt överlycklig rullade runt i ett djupt lervattenfyllt hjulspår efter någon skogsmaskin. När jag fick se honom skrek jag till av rena förfäran, men blev sedan full i skratt. Vilken kille.....han är ju för goo! Som tur var så kom vi till en liten skogsjö där Gazzer om möjligt ännu lyckligare fick bada igen, denna gång för att bli av med leran. Säga vad man vill, men dom är ju bra härliga mina killar även om man som matte inte önskar sig några fler lervattenbad när dom precis är nybadade och fina. Vi fick oss en lång skön skogpromenad och korgen var halvfull med Kantareller..............skönt! Att sedan matte fick jobba ett bra tag för att få bort alla pinnar och annat i killarnas päls är en helt annan sida av det hela som vi inte bryr oss så mycket om. Har man två Wheaten så är man aldrig sysslolös!

2005-08-09
I kväll föddes 5 "Quattro-valpar" på kennel Videung´s. Tiken heter Videung´s Cha -Cha, men kallas Tosca. Mor och barn mår bra.

2005-08-06 t.o.m 2005-08-07
Efter mycket planerande och fixande med allt som rör SWTK:s Nordvästs rasspecial var det äntligen dags för den stora utställningshelgen här i Askersund. SKK:s utställning genomfördes i ösregn och vi hade det ganska sjåigt att få det hela att fungera. Utställning i spöregn är långt ifrån något roligt! Cindy Pettersson ville ha Irl.pälsat idag så vi är mycket nöjda med Quattros placering som 2:a Bästa Hane. Jag ställde Latorps Gloria, Skorpan, men hon ville inte springa efter ordning så det var inte så lätt. Det är ju inte utan att både två och fyrbenta tycker det blir lite jobbigt när regnet bara vräker ner oavbrutet.Tina Uneholt hjälpte mig med lite råd ang. klippningen av Gazzer. Ett stort TACK till henne!!
Fram på eftermiddagen upphörde det dåliga vädret och solen tittade faktiskt fram lite lagom till det var dags för Wheatenklubbens båtutflykt ut på Vättern. Målet var Bastedalen som vi kom till efter ca: en timmes båtfärd, där en mycket god grillbuffé förtärdes.
Söndagens rasspecial genomfördes i perfekt utställningsväder!! Ann-Mari Virtanen var domare och det var ca: 60 hundar anmälda varav 17 valpar. Ann-Mari hade öppen kritik vilket uppskattades mycket även om jag ska vara ärlig och säga vi nog inte förstod allt hon sa (Norska). Det blev en lång, men mycket trevlig utställningsdag. Quattro placerade sig som BIM och Cameron Cosmopolitan, Rosie blev BIR.Vad ska man säga om detta...ja vi är mållösa....allt är ju så ofattbart.
Det blev sena kvällen innan allt kring utställningen var bortstädat så det var ett mycket trött och hungrigt "Latorps gäng" som samlades här hos oss för det årliga pajknytiset. Vi åt som vanligt gott och hade trevligt till klockan nästan blev natt. Ett TACK till alla för trevligt sällskap och för hjälpen med ihopplockningen av alla utställningsprylar. Det blev ju lite extra rörigt i år.


2005-08-02
I dag har vi haft besök av Gazzers halvsyster Tyra (Patengas Shiny Electra) och hennes matte Carina. Matte och Tyra som är sju månader ska göra sin debut i utställningsringen nu till helgen. Vi körde lite handlerträning + att vi försökte bidra med lite tåd/tips om hur det hela går till. Både Carina och Tyra är jätte duktiga så det går säkert bra! Förutom detta blev det förståss mycket hundbus....jättekul tyckte alla fyrbenta.
Eftersom Tyra med familj bor här i stan så kan vi hoppas på att det blir fler syskonträffar framöver.


2005-08-01
Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera dagboken, men vi har haft stora problem med telias server som inte fungerat som den ska vilket gjort att jag inte haft någon gnista att skriva så ofta. Vad har nu hänt sedan sist....
Till hundarnas stora glädje har en Igelkott börjat hålla till på tomten. En kväll hörde Anders ett konstigt pipande och det visade sig vara den stackars Igelkotten som lät när Quattro överlycklig sprang omkring med den i munnen. Han släppte genast Igelkotten vid tillsägning och kunde nog inte förstå vad han gjort för fel. "Kotten" klarade sig ur äventyret välbehållen, och tur var väl det!
Vi har haft besök av Eva Aruvee med Quattros son Anton. Eftersom vi inte träffat Anton sedan han var liten valp (11 månader nu) så var det ju väldigt roligt att få chans att lära känna både honom och matte Eva. Hundarna fungerade jätte bra tillsammans. Quattro var den självklara ledaren medans Gazzer och Anton var lite mer på samma nivå. Dom busade runt och testade varandra dock utan några problem. Anton är en mycket trevlig hund och jag vill TACKA Eva för att hon åkte så långt för att besöka oss. Vi fick ett par mycket trevliga dagar tillsammans! Det är ju så roligt att få möjlighet till att se vad det blir av de små "Quattro-barnen".
Den 28 juli föddes fyra Quattro/Josefine-valpar i Norge. Det blev en hane och tre tikar och både mor och barn mår bra. GRATTIS Liv och Harry Flathagen!!
Vi har "bytt ut" båten mot en husvagn för att kunna fara runt lite med boysen. Gazzer gillar inte husvagnslivet riktigt. Han verkar tycka det är lite olustigt och har svårt att koppla av. Det är väldigt konstigt att se Gazzer reagera så här...han brukar ju ta allt med roo, men han vänjer sig väl får vi hoppas.
Vi har tillbringat ett par dagar uppe i Ransäter på utställning. Vi var ett helt gäng "Latorpare" som anmält oss vilket gjorde det hela ännu trevligare. Quattro slog till igen och blev Bästa Hane och sedan även BIR/CACIB!!!! Vi skickar ett stort gäng GRATTIS till Lotta J/Debbie som tog CERT!!!! Mor Katla blev bästa Veteran och Latorp kom på 3:e plats i BIS-finalen för Uppfödarklass..GRATTIS!!!! Vilken dag!!
Inte nog med detta utan vi fick även träffa lilla Magoo, Quattros valp från sista kullen född hos Kennel: Soft Goulds. Han är en liten kille (ca: 3 månader) med en otrolig utstrålning och som gillade att visa upp sig. Det var imponerande att se Theres träna lite ringträning/handling med honom. Det ska bli roligt att få följa honom i framtiden och se vad det blir av honom. Vi kunde se mycket Quattro i honom vilket vi förståss tycker är jätte roligt. Vill också skicka över ett gäng TACK till Lillemor Gullberg som är matte till Magoos syster Jatzi. Hon skickar regelbundet långa mail och massor med foton på lilltjejen för att vi ska kunna följa hennes utveckling...JÄTTEROLIGT!
Nu har vi börjat uppladdningen inför kommande dubbelutställning här i Askersund och alla aktiviteter kring dessa. Vi ska ju bl.a ha vårat årliga pajknytis för Latorpsgänget...något att se fram mot!


2005-07-02
I dag var det dags för SKK:s Nationella utställning i Borås med Mia Sandgren som domare. Konkurrensen var hård med hela fem Championhanar + flera andra fina hanar. Vår Quattro blev bästa Championhane och vidare sedan bästa hane. Bästa tik blev Seamrog Red Tequila Sunrise, men i BIR-finalen segrade vår Quattro!!!
Ett stort GRATTIS till Agneta, Kennel: Patengas som lyckades placera sin Patengas Dance Out på hedersam 2.a placering i Bästa tikkonkurrensen.....BRA JOBBAT!! Vi vill även TACKA Agneta för trevligt sällskap och all hjälp vid sidan om ringen!
På hemvägen rastade vi vid Karlsborg Fästning och hundarna passade på att ta sig ett avsvalkande dopp i Vätterns svala vatten. Gazzer simmade faktiskt lite (under en av bryggorna!)..göörskönt efter en varm dag i solen!
Ännu en otrolig utställningsdag!!


2005-06-16
Termometern visar på 31 grader!!! Det är ju nästan ofattbart varmt för oss som nästan vant oss vid ett evigt regnande. En dag som denna kan man ju vara tacksam för att vi fixat klimatanläggningen i bilen, det vore inte att tänka på att åka bil annars. Hundarna och jag åker ut till sjön Åmmelången där dom tar sommarens första riktiga sjöbad. Gazzer är som vanligt den som blir stolligast och får riktiga tokryck till storebrorsans stora förtret. Efter det avsvalkande badet orkar killarna gå den fina skogsrundan i skogen intill. Den här hundrundan tillhör ett av våra favoritställen.

2005-06-11
Utställning i Drammen. Dagen började alltför tidigt...klockan var 01.40 när vi startade vår färd mot grannlandet. Strax innan Oslo vräkte regnet ner så vi förberedde oss på en mycket blöt dag, men otroligt nog så passerade ovädret vid sidan om Drammen.....vilken tur! Vi fick en mycket trevlig dag tillsammans med våra Norska vänner Liv F och Astri N med familjer + ett gäng nya bekantskaper vilket ju är jättekul. Att fara omkring på utställningar är ju inte bara att ställa hund utan det ger ju så mycket gemenskap vid sidan om ringen vilket är minst lika trevligt som själva ställandet. Astri ställde Quattros dotter Twiggy som blev 2:a juniortik. Twiggy är en mycket feminin liten dam med en otrolig utstrålning och det märktes att hon inte hade något emot att visa upp sig i ringen. Jättekul att få träffa henne tycker både pappa Quattro och vi. Det var Quattros dag idag!! Allt fungerade jättebra i ringen. Han blev BÄSTA HANHUND med Cert vilket innebär att han numera kan titulera sig Norsk Utställnings-CHAMPION, han fick CACIB (hans 5:e!! måste ju skryta lite) + att han även blev BIR!! Vilken otrolig dag!!!!
Vi skickar ett stort TACK till hela Norska gänget som nästan hejade sig hesa för våran Quattro i BIR/BIM-finalen. Det värmde i hjärtat!!!
Vi tyckte nog att vi var ganska tokiga när vi startade vår resa när dagen just börjat, men med facit i handen så är det bara att konstatera att det helt klart var värt ett dygn utan sömn. Kanske är man lite tokig trots allt!!!
Bilder från Drammen

2005-06-04
Quattro och Kajsas valpar på Kennel Soft Goulds har hunnit bli 6½ vecka och i dag åker vi upp till Sunne för att hälsa på de små. Vi möts av ett gäng väldigt frammåt och allärta valpar. Alla är nyfikna på allt som händer och vi blir grundligt genomsnosade av syskonskaran. Eftersom vädret är ihållande regn kan vi tyvärr inte ta ut valparna på gräsmattan för att låta dom springa fritt vilket ju är lite synd. Intrycket av valpkullen är possitivt. Alla valparna har Amr.päls av skiftande kvalité, helt underbart vackra huvuden och så vitt jag kan bedöma dom så ser dom bra ut i övrigt också . Det är ju inte så lätt att kunna se på valparna vad det ska bli av dom när dom växer till sig. Vi önskar alla våra "barnbarn" lycka till i livet!!
TACK Ingela med familj för en trevlig dag i Sunne!!
Bilder på valparna

 


2005-05-30
Vi har fått ta det lite lugnt den sista tiden. Gazzer har haft halsinfektion + att även Quattro uppvisade vaga symptom på detta så båda killarna har gått på penicillin. Nu är allt frid och fröjd igen. Den för oss mycket efterlängtade Wheatenhelgen i Ånnaboda missade vi snörpligt nog p.g.a att bilen pajade, men även detta är åtgärdat nu. Quattro har haft dambesök från Norge så nu kan vi hoppas på att få "barnbarn" i Norge...det är mycket spännande!

2005-05-14
Matte är spårsugen. Vi åker ut till en för mig ny skog och jag lägger varsitt spår till dom. Quattros spår blir ett stort U-spår med lite "kringlar" och krokar. Spåret ligger i skiftande terräng med mycket omkullfallna träd, stenar och höjdskillnader....roligt! Det var svårare att få till ett bra Gazzer-spår. Jag hamnade i snårskog och gott om sankmark var det också, men till slut så hade jag snitslat ett spår som inte var det bästa, men fick duga. Vi gick en runda medans spåren "la till sig". Stötte på ett äldre par som letade Murklor så jag fick en liten lektion i Murkeltillagning. Jag lyckades dock inte hitta några murklor trots ivrigt spanande. Gazzer var först ut med att ta sitt spår vilket han gjorde utan att visa någon större glädje. Jag fick mana på honom hela tiden, men när han väl spårade så var det inga problem för honom att ta spåret. Han är en riktig hejare på att hitta spårsnitslarana trots att jag försöker dölja dom. Han hoppar upp och plockar ner dom åt mig. Med detta menar jag inte att han går med nosen i luften hela tiden, men på något vis så lyckas han plocka de flesta snitslarna. Han har kanske missuppfattat vad spåret går ut på eftersom glädjen är större över en hittad snitsel än själva markörerna även om han plockar dessa också. Vet inte riktigt hur jag ska jobba vidare med Gazzer.
Quattro tog som vanligt sitt spår utan några problem alls. Hans spår var lite roligt idag så det var extra kul att han tog det så bra!
Gazzer satt uppkopplad vid ett träd när Q och jag spårade och lyckades faktiskt (efter ett par tillsägningar) hålla sig lugn under tiden storebrorsan jobbade. Ett litet framsteg trots allt!


2005-05-04
Åkte ut i skogen och la varsitt spår till killarna. Hade precis lagt ut spåren så började det regna...typiskt! Gick en liten runda innan vi tog spåren. Inte nog med att det började regna så precis, det började även att åska när vi höll på att spåra som bäst. Gazzer tog sitt spår utan någon större iver. Fick mana på honom ett antal gånger, men han hittade trots allt alla markörer. Quattro hade en helt annan iver i spåret...det var skitkul att jobba. Lillebrorsan gjorde sitt yttersta i att störa arbetsron genom att högljutt protestera mot att få sitta i bilen själv. Quattro tog hela spåret utan några problem och bar överlycklig handsken som låg i spårslutet tillbaka till bilen.

2005-04-28
Träningskväll på Brukshundklubben. Gazzer och jag åker dit för att träna lite lydnad. Just denna kväll råkar det vara träningstävling vilket vi inte riktigt är tränade för, men vi är med på platsläggandet och det går jätte bra. Kör igenom lite lydnadsmoment + provar lite Agilityhinder. Måste försöka att träna lite lydnad med främst Gazzer nu när det våras. Det märks att han är hund nr:2 i huset. Vi har inte tränat alls lika mycket som jag gjorde med Quattro när han var yngre. Främst beror detta på att jag nästan alltid har båda hundarna med mig när jag är ute och då blir det lite knöligare att få något vettigt gjort. Sista tiden har jag dock kört några kortare lydnadspass med dom när vi varit ute på promenad. Dom älskar ju att få jobba så jag måste skärpa till mig.

2005-04-27
Den minsta av hanarna i valpkullen dog i morse!! Tydligen har han inte utvecklats i samma takt som de andra trots att han ätit och inte visat några direkta sjukdomssymptom. Förmodligen var det något organiskt fel på honom...det är naturens gång att solla bort de svaga även om man kan tycka detta är hårt. Nu gläds vi åt resterande sex valpar som mår prima och enl. Ingela börjar likna små kultingar.

2005-04-24
Dagen tillbringades i Västerås på hundutställning. Det var det bara Quattro som ställdes och han placerade sig som BH-5 med CK. Quattro hade inte sitt bästa flyt i dag, men jag tycker trots allt att det fungerade hyfsat i ringen. För Gazzers del blev det också lite ringträning när själva utställningen var klar. Han skötte sig jätte bra. Vi träffade mycket bekanta så dagen var mycket trevlig.
Latorps Areola vann bästa Avelsgrupp GRATTIS!!!!


2005-04-23
Nu har det hänt!!! Quattro och Kajsa har blivit föräldrar till sju stycken valpar på Kennel: Soft Goulds. Valparna föddes på förmiddagen i dag och mor/barn mår bra. Vi ser med spänning fram mot att få följa de smås utveckling!
GRATTIS Ingela till en ny kull Wheatenvalpar!!

2005-04-19
I dag har Bimma klippt Quattro utställningsfin inför helgens utställning i Västerås. Det är så otroligt roligt att få hundarna iordninggjorda. Jag kan inte tänka mig att det kan finnas något vackrare än en nyfriserad Wheaten!!! TACK BIMMA!! Gazzer klippte jag själv i går så Bimma fick kolla över honom lite också, men jag hade tydligen lyckats få till den klippningen hyfsat.
När vi kom till Bimma så var Lotta J där med sina hundar Debbie och lilltösen Tyra som bara är 10 veckor gammal. Det var extra roligt att träffa lilla Tyra som är en jättefin och frammåt tjej...men så är hon ju också en halvsyrra till killarna!!!!!!
Efter besöket hos Bimma passade vi på att ta en rejäl promenad i naturen kring Latorp. Ängarna sprudlade av Blåsippa, Vitsippa och Vårlök, helt otroligt vackert! Ett större kalkbrott hittade vi också, där kanske det går att bada sommartid?!
Vi hann inte mer än hem så kom en av grannhundarna hit för att få sig en busstund med killarna. Nu är det kväll och både Quattro och Gazzer är helt slut efter en dag full av upplevelser/bus. Matte är förresten också ganska så trött.2005-04-10
Det är bara att konstatera att det inte händer så mycket just nu. Sedan sist har vi haft Wheaten-kompisen, Ludde här som friserades till vårfrisyr. Quattros dotter Twiggy har blivit BIM-valp på en utställning i Norge nu i helgen. Vi skickar ett stort fång GRATTISKRAMAR till henne och hennes familj!! För övrigt så går vi i väntans tider. Quattros andra kull valpar förväntas födas kring den 20/4...mycket spännande!!
I dag har vi varit ute på årets första riktiga cykeltur med killarna. Gazzer har inte "cyklat" så mycket, men han hängde på bra och upplevde nog det hela ganska skoj. Vi tänkte att vi skulle jobba upp konditionen lite på killarna. Plockade bort årets första fästing på Gazzer...SUCK...nu börjar det eländet!!


2005-04-05
I dag åkte vi ut till Tjälvesta-äng för att spana in våren. Vi kan rapportera att Blåsipporna blommar rikligt i backarna och ett litet bestånd Vitsippa lyckades vi också springa på. Förutom dessa blomster och två Tranor som protesterade högljutt åt vårat intrång på deras marker så har vinter fortfarnade ett stadigt grepp om ängarna. Gazzer gjorde sitt yttersta i att genomborra varje större snöfläck/hög (och de var många) så han hade det slitigt, men jätteskoj. Med hjälp av högljutt skrikande lyckades jag (turligt nog) avvärja flera försök till gyttjebad. Det kan ju vara måtta på det roliga tycker ivarjefall matte.


2005-04-03
Idag var det åter dags för SWTK-Nordvästs promenad. Vädret var kanonskönt vårlikt och målet för promenaden var Oset (fågelreservat) strax utanför Örebro. Vi var en stor skara på hela 18 Wheaten med tillhörande familjer som deltog i promenaden..JÄTTEROLIGT!!


2005-03-27
LILLA STOCKHOLMSUTSTÄLLNINGEN!
I vanlig ordning jobbade jag hela påskhelgen och kunde alltså inte följa med på utställningen. Det blev en mycket tidig morgon för Anders/hundarna + resten av gänget från Latorps kennel. Allt fungerade utan problem och Gazzer placerade sig som 3:e hund i Unghundskonkurrensen. Han fick mycket fin och bra kritik.Quattro visade upp sig med pondus och hade bra drive i stegen. Han blev BIM med Cacib!!! Syrran Cayenne skrällde till och blev tredje bästa tik och slog ut alla Champion-tikar!! BRA JOBBAT CAYENNE OCH BARBRO!!!!!
Vilken dag!!!


2005-03-24
Klippdag hos Bimma. Först ut på klippbordet blev Gazzer som Bimma förvandlade till en mycket stilig kille. Dom sju små halvsyskonen busade runt i hundhuset och ute på tomten så det var varken lätt eller roligt att stå stilla på klippbordet, men ska man på utställning så är det bara att härda ut. Quattro var inte fullt så långpälsad som lillebror, men det är ju just det där sista puttsningen som gör det. Han blev kanonsnygg (lite skryt) och Bimma ska ha ett JÄTTE TACK för klipphjälpen!!


2005-03-23
Det är inte långt kvar till Lilla Stockholmsutställningen nu.Har jobbat ganska mycket med hundarnas pälsar sista tiden för att få bort så mycket ull som bara är möjligt. Det är ju helt otroligt vad mycket päls som lossar, man kan nästan tro att dom blir nakenhundar innan man är färdig. I dag var det baddag + att jag på inrådan av Bimma fönade Gazzers päls torr för att få den så rak som möjligt inför klippningen i morgon. Det var inget lätt jobb och Gazzer förvandlades till en stor gosig "nallehund".


2005-03-19
Natten har varit kall och dagen bjuder på strålande sol och några behagliga minusgrader. Tanken var först att vi skulle gå runt Långsjön, men det var alltför mycket snö för att kunna ta sig fram där så vi styrde istället färden mot Tiveden och Stenkälla. Vägen dit var minst sagt isig och väl framkomna kunde vi snopna konstatera att man inte plogat upp någon parkeringsmöjlighet alls i anslutning till Nationalparken!!? Problemet löste sig dock och vi kunde med stor möda vandra leden uppåt Vitsand. Det var mycket snö i skogen och inga andra hade banat väg för oss så det var bara att pulsa på. Mina kängor fylldes ganska omgående med snö, men det var inte mycket att göra åt den saken. Hundarna hade störtkul och busade hejdlöst bland stenblock och träd. Gazzer var i vanlig ordning största busen och gjorde allt för att dra med brorsan på busäventyr vilket ju oftast också lyckades. Fikapaus tog vi sittande högt på en bergshäll med utsikt över sjön Trehörningen...mycket vackert. Det är något speciellt med Tiveden!
Ett besök hos båten bev det också på hemvägen. Isen ligger tjock på Norrviken och riktigt lockade till "ispromenad" vilket det också naturligtvis var tvunget att bli. Det är ju inte alla (hundar) som pinkat på bojarna till gästplatserna!!


2005-03-06
I dag var det dags för månadens promenad med SWTK-Nordväst. Solen gassade härligt från en klarblå himmel och dagen var som gjord för en härlig promenad i det vackra Karlslundsområdet/Örebro. Det var en skara på åtta hundar med tillhörande mattar och hussar som strålade samman. Fikapausen tog vi vid stranden av Svartån och isen bölade/råmade läskigt högljutt....kanske ett vårtecken?! En mycket trevlig promenad fick vi tillsammans med lika trevliga vovvar som människor.
På hemvägen passade vi på att besöka vår kära mor Katla och hennes sju små valpar. Det är inte utan att man blir lite valpsjuk när man träffar så helt underbara små "knyten".
Tanken var att vi skulle åka via Trystorps Ekäng hem, men vägen dit var inte farbar så vi hamnade istället vid Tjälvesta äng. Dagens andra vandringsrunda avverkades och sista slatten kaffe åtnjöts i eftermiddagssolen. Livet är bra skönt!!


2005-03-03
I dag var det åter dags att träffa Malin Havefjäll för lite skön massage och stretching. Det märktes tydligt på hundarna att de visste vad det hela gick ut på när Malin började sin behandling på dem. Quattro hade lite svårt att slappna av helt så Malin kunde inte massera/stretcha honom fullt ut denna gång. Vi hölls hemma hos syrran Cayenne och Quattro tycktes tänka att han mycket hellre hade busat omkring med henne än fått någon "tråkig massage". Lillebrorsan, Gazzer var som vanligt cool och fann sig väl i behandlingen även om han inte riktigt gillade stretchingen av frambenen. Bakbenens muskler var dock betydligt mjukare och smidigare än vid Malins tidigare massage.
Malin är i full färd att starta upp sin djurpraktik här i Örebro. Vi önskar henne LYCKA
TILL och TACKAR för att hon tagit sig ann våra fyrbenta!!
Skickar även över ett TACK till Barbro, Åke och Cayenne för att vi fick komma hem till dem och bli behandlade.
Dagen avslutades med att vi tog en promenad i det härliga "vårvädret".


2005-02-19 t.o.m 2005-02-25
Quattro har haft tjejbesök hela veckan så nu hoppas vi på att det ska bli fler Quattro-barn framöver, spännande!! Lillebror Gazzer har haft turen att få bo hos kompisen Millan med matte Lillemor och husse Anders under tiden. Ett stort fång rosor till er för ni är så gulliga och tar hand om våran minsting, han har mått som en prins!!! Ett stort TACK även till Bimma som alltid finns med i bakgrunden och stöttar och ger råd!!!

2005-02-07
I dag är vädret helt kanon-vackert så man måste bara åka ut på långpromenad!! Både hundarna och jag har nog förälskat oss lite i Tjälvesta-äng så det fick bli dit vi åker även denna gång. Eftersom det är vardag fick vi vårat lilla smultronställe helt för oss själva. Vi vandrade en rejäl runda och bara njöt av solen och allt vacker runt omkring oss.
På kvällen var det dags för sista träffen i hundkursen (massage, stretching mm.). I dag fick Gazzer följa med, han var lika lycklig över att få följa med som Quattro var ledsen för att bli lämnad hemma. Kurskvällen började med att vi försökte se på våra hundar hur de rörde sig under gång och när de sprang...inte lätt alls. På någon av hundarna såg man tydligt att den var ostabil i hela bakpartiet och därmed inte hade korrekta benrörelser, men på Gazzer kunde vi inte se något speciellt. Det här är ju väldigt bra att känna till med tanke på vad man använder hunden till och utsätter den för (förslitningar). Vidare gick vi igenom lite näringslära och torrfoder kontra färskfoder osv. Det är inte utan att man blir lite nyfiken på att börja med färskfoder, ska kolla vidare ang. detta.
Innan vi åkte hem så masserade Mona igenom Gazzer lite för att kolla om han fortfarande reagerade på vissa ställen (som han ju gjorde för en tid sedan), men hon kunde inte märka något som var anmärkningsvärt...det var ju skönt!


2005-02-06
Båda hundarna börjar bli väldigt långpälsade så idag var det Gazzers tur att bli friserad. Han ser ju så otroligt stor och klumpig ut när han har för lång päls så det är riktigt roligt att se förvandlingen allteftersom man "klipper fram honom". Tycker nog själv att klippningen blev ganska skaplig för att vara gjord av mig, men visst ser jag ställen där jag inte är riktigt nöjd....träning. Anders hålls i källaren och tillverkar en hundbur så hundarna och jag åkte ut själva till Tjälvesta-äng (igen) för att njuta av det vackra vädret. Vi gick en lång runda och bara njöt.


2005-01-31
Kurskväll för Quattro och mig. Kvällens huvudtema var Avslappningsmassage som vi även fick praktisk träning på. Man känner sig väldigt fumlig och inte alla hade ens så lätt att hitta ryggraden på sin hund, men övning ger färdighet och innan kvällen var slut så behärskade alla avslappningsrörelserna. Quattro såg ut att må gott samtidigt som han nog undrade om matte blivit helt stollig nu med tanke på allt "konstigt" vi hålls med. Mona F visade även hur hon masserar bogbladen på en hund, vilket ledde till mycket större rörlighet i benen på hunden.


2005-01-30
Den här söndagen var det dags för oss att hålla i Latorps Kennels promenad. Från början var det tänkt att vi skulle vandra i Tiveden, men efter den hårda stormen för en tid sedan tvingades vi tänka om. Målet för Wheaten-promenaden blev istället Tjälvesta-äng, belägen strax utanför Askersund. Det var ett hurtigt gäng som tillsammans med sina hundar fick en skön promenad denna lite gråmulna dag, men vad gör väl det när man har trevligt. Ett måste på våra promenader är förståss korvgrillningen...mycket uppskattad av såväl två som fyrbenta. Det tog en bra stund för oss att få igång någon grillglöd så vi passade på att ta oss en liten extra vandringstripp. Anders (Å) gjorde sitt bästa i att försöka få oss andra att hoppa över ett stängsel som kom i vår väg, men misslyckades......eller var det inte så det var!? Detta ledde i sin tur till att vi hamnade ute på Vretstorpsvägen....men vad gjorde det. Efter all vandring smakade det bra med grillkorv innan vi begav oss tillbaka till bilarna via Tjälvesta-äng.
Dagen avslutades med att vi körde lite kontaktövningar, platsläggande och inkallningar med våra hundar. Vi var riktigt förvånade över hur duktiga dom var. Någon viskade....det beror säkert på att dom är trötta nu, men vaddå...vi var jättestolta över våra fyrbenta.
Det blev lite prat om att det skulle vara roligt att återvända till Tjälvesta-äng när det är
vår och allt grönskar. Det kan ju inte vara så svårt att fixa till.
MYCKEN TACK alla trevliga vänner för att ni hade lust och ork att åka ända hit till oss i Askersund för att gå på utflykt. Tänk vad trevligt vi har på våra promenader!!!
Foton från promenaden


2005-01-20
Först av allt måste vi tala om att Quattros dotter Twiggy (i Norge) varit på sin första utställning och blivit BIM-VALP!! Ett helt gäng GRATTISKRAMAR från pappa Quattro och oss andra!

Första vinterdagen med SNÖ på väldigt länge. Hundarna är som barn och benen blir fulla med spring och bus, således bestämde jag och mina killar oss för att ge oss ut på våran "stora skogsrunda" i skogarna strax norr om Askersund. Jag packade fickorna fulla med div. föremål som jag tänkte köra lite uppletande med. Jättekul tänkte jag, men det var bara att konstatera att både Quattro och Gazzer tyckte det var mycket roligare att leta upp pinnar och kottar som jag gömt åt dem. Ibland är det allra enklaste bäst.
Gazzer gjorde sitt bästa i att försöka befinna sig till större delen under snön även om detta idag var lite svårt eftersom snömängden inte var något att skryta över direkt.
Vi fick oss en rejäl skogsrunda på ca: två och en halv timme så just nu är mina killar ganska trötta ( matte också förresten).


2005-01-17
I dag startade kursen i hundmassage/stretching mm som Mona Falk håller i. Förutom Quattro och jag var det ytterligare fem hundar med mattar som deltog i denna intressanta kurs. Kvällen ägnades till största delen åt stretching av fram och bakben samt nacke och klofalanger. Det är inte så enkelt att få in det rätta greppen så musklerna sträcks på rätt sätt och lagom mycket. Mona hade fullt upp med att handleda oss noviser, men jag tror att vi faktiskt lärde oss en hel del. Quattro skötte sig helt otroligt bra i trängseln bland de andra hundarna. Jag hade honom okopplad hela tiden och det var inga problem alls.
Väl hemma igen så var jag naturligtvis tvungen att prova mina nya "färdigheter" på Gazzer och jag tror att han tyckte det var ganska skönt.


2005-01-14
I dag åkte vi hem till Cayenne (Quattros syster) med familj för att träffa Malin Havefjäll som är utbildad i Djurhomeopati + att hon just nu läser till hundmassör. Alla hundarna fick som det verkade en skön stund med massage. Dom tyckte nog först att det var lite konstigt att Malin (en för dom helt främmande person) skulle vara så närgången, men efter en liten stund slappnade dom av och såg ut som att dom njöt av behandlingen. Gazzer ömmade lite i vänster frambens muskel samt det högra bakbenets muskel. Malin tror att han kanske har gjort sig illa vid något hopp eller "brorsanbus" vilket ju inte alls är otroligt med tanke på hur görbusig han alltid är. Malin bedömde dock det hela som täml. lindrigt och jag fick lite råd om hur jag skulle kunna massera honom lite för att hjälpa upp det hela. Faktum är ju att jag de senaste dagarna vid ett flertal tillfällen fått känslan av att han haltar lite när vi är ute och promenerar, men det har varit så lite så jag har avfärdat det hela med att jag nog är lite "nojig" igen (är ju lite sådan med mina små). Nu får vi ta det lite lugnt med värsta busandet närmsta tiden + massera det onda så ska det nog ordna upp sig till det bättre.
Det har varit en väldigt givande och intressant dag. Det kan ju aldrig vara fel att få en genomgång av kroppens muskler så här och kanske lära sig lite hur man kan stretcha/massera sin hund lite på amatörnivå. Ett stort TACK till Malin och även till Cayenne med familj som vi ju gästade hela dagen!!
Vi kommer att träffa Malin ytterligare en gång senare i vår, det ser vi fram mot.


2005-01-09
Eftersom det har blåst något helt otroligt hela gårdagskvällen och natten åkte vi ner till Olshammar för att kolla att allt var okey med båten. I båthamnen var reperationsarbetet i full gång. Våran "Minandra" hade dock klarat sig täml. bra, men lite småjusteringar behövdes dock göras. Hundarna och jag passade på att ta oss en promenad utmed Norrvikens strand. Vi gick också hem utmed Stjärnsunds-leden så det var inte utan att både hundarna och jag var lite sega när vi kom hem.

2005-01-05
I dag åkte hundarna jag ut till Tjälvesta äng belägen mellan Askersund och Vretstorp. Ängen är ett ganska stort naturområde med mycket kuperad terräng och gott om gamla Ek:ar och andra lövträd. Marken är frusen så det är helt ypperligt att vandra där. Många gamla träd har blåst omkull och gav därmed en suverän möjlighet till träning/lek. Tänk vad roligt man kan ha med gamla trädstammar. Man kan t.ex. ballansera på dem, hoppa över, krypa under dem mm.
En liten tanke: Kan inte låta bli att känna en otrolig lycka över att ha dessa två helt underbara hundar!!


2005-01-04
Det är inte utan att man känner sig ganska nöjd efter att ha varit ute några timmar i skogen med hundarna. En lång skogspromenad blev det, godisletande + att killarna fick ta varsitt spår. Quattros spårning gick jättebra, men Gazzer var lite okoncentrerad så jag fick vara med och visa på spåret ett antal gånger. Kanske blev det lite för mycket bus och spring före spårningen...orken kanske inte var den bästa.
Gazzer råkade springa över en STOR is"pöl" som givetvis brast.....JÄTTEKUL!! Det här var något nytt mycket spännande. Han började hoppa, krafsa och gjorde verkligen sitt yttersta för att krossa all is på pölen, vilken buse!