Dagbok 2004       Dagbok år    
    2010 2009 2008 2007 2006 2005
 

2004-12-31
Nyårsaftonen passerade utan några större problem med smällare/raketer. Konstigt nog så reagerade Quattro mindre på smällarna när han var utomhus. Coola Gazzer behöll som vanligt sitt lugn och reagerade inte alls på alla nya ljud.
Vi önskar alla en GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!!
OBS!!!...Titta gärna på det gosiga julfotot på Quattros son Anton som ligger på bildsida 3 eller denna direktlänk till bilden. TACK EVA för att vi får visa ditt fina foto!!


2004-12-24 t.o.m 12-28
Julaftonen inleddes med att Gazzer fick den omtalade "kräk-sjukan" och givetvis så insjuknade även storebrorsan ett dygn senare. Julhelgen bestod således av mycket "spytorkande" och mycket hundrastningar...stackars våra små killar! Trots detta lyckades vi nog ganska bra med själva julfirandet. I vanlig ordning förtärdes en stor mängd icke alltför nyttigt ätbart. Tomten lyste med sin frånvaro (?), men juleklappar blev det ivarjefall.Gazzer fick en "pipfalukorv" som båda hundarna genast förälskade sig i. Hållbarheten på denna tingest var i det närmsta obefintlig så glädjen blev intensiv, men kortvarig. Efter julhelgen övergick "kräk-sjukan" i diarré-fasen som varade ett par dygn. Just nu mår hundarna täml. bra, men är märkbart trötta och orkeslösa efter en jobbig julhelg. Nu återstår själva nyårsfirandet med fyrverkerier allt som därtill hör. Gazzer bryr sig inte alls, men Quattro tänder liksom till av smällarna. Vi får väl ha sterion och Tv:n på så lite av smällarljudet försvinner.


2004-12-19
Eftersom lillahusse, Patrik ligger sjuk i Lunginflammation så fick Anders och hundarna åka själva på Wheatenklubbens promenad vid Karlslund/Örebro idag. Vädret var helt underbart och otroligt nog så var det minusgrader vilket inte är så tokigt med tanke på att våra hundar slapp det annars så obligatoriska badet efter promenaden. Trots julstökartid så var det ett tappert gäng på ca: 17 hundar med tillhörande mattar och hussar som deltog i promenaden. Extra bonus på dagens promenad var varm glögg och pepparkaka som Lillemor och Anders Åberg fixat, det smakade bra. Det är jätteroligt att så många kommer på Wheatenklubbens promenader vilket ju är Lillemors förtjänst som ordnar allt så bra för oss andra. Ett TACK till henne och Anders!!


2004-12-12
Dags för utställningen HUND 2004 där ca: 7000 hundar deltog, varav 112 Wheaten. Det var mycket tidig morgon när gänget från Latorps Kennel bestående av sex hundar och deras mattar/hussar styrde färden mot Stockholm. Förutom hundar, folk och div. utställningspryttlar var bilen packad med sju kilo julskinka som var vårat bidrag till Wheatenklubbens knytisjulbord som ju blivit en tradition vid den här utställningen.
"Lilla" Gazzer tog sitt första CK och blev Bästa Juniorhane/Sv. Juniorvinnare -04 och därmed kvalificerade han sig till CRUFTS-utställningen i Birmingham, England. Jätteroligt!! Quattro blev oplacerad i Championklassen. Dagen blev lång och intensiv, men hundarna har skött sig mycket bra. Julbordet (som hade 10-års-jubileum i år) var som vanligt mycket uppskattat.


2004-12-08
Det börjar dra ihop sig till St. Stockholmsutställningen den 12/12. Detta innebär att det är en hel del förberedelser som ska göras före helgen. I går badade vi i flera timmar och idag har vi varit till Bimma som friserat killarna. Ett stort TACK till henne!! Både mamma Katla och Skorpan löper så Gazzer och Quattro tyckte det luktade "mumma" överallt.


2004-12-06
Det har inte blivit så mycket skrivet i dagboken den sista tiden. Till viss del beror det väl på att det är lite dötid på aktiviteter just nu. Eftersom det regnat rejält hela natten vilket gjort att snön nästan fullständigt töat bort (trodde jag) åkte vi ut i skogen för att spåra.
Glad i hågen började jag lägga första spåret och upptäckte genast att det var göörmycket snö kvar. Kängorna fylldes snart med kall snö som självklart förvandlades till isvatten...inte alls skönt, men skam den som ger sig. Jag la ut varsitt spår till killarna och sedan tog vi oss en längre skogspromenad medans spåren fick lägga till sig. Det märks tydligt på hundarna att vi inte varit ute i skogen på sista tiden för de riktigt sprudlar av lycka och bus. Värst full i bus är förståss Gazzer som är mer under snön än någon annanstans.
Gazzer är först ut med att ta sitt spår vilket han gör med en otrolig gnista och precision. Det är häftigt att se hur roligt han tycker det är att få jobba och hur glad han blir när han hittar markörerna. Quattro är lite mer okoncentrerad i sitt spårande och verkar tycka att det är lite konstigt med all snö i spåret. Det är ju första gången som han spårar trots att det delvis är snö. Efter några avstickare hittar han dock sina markörer och är så lycklig över att hitta vanten som är spårslutet. Efter dagens skogsrunda hade jag två mycket trötta hundar som tillbringade resten av dagen sovande!!


2004-11-14
Husdjursmässa även idag!! Idag är även Quattro och jag med på mässan. Vi fick många roliga och intressanta kontakter med hundfolk och blivande hundfolk. Ett stort TACK till Barbro och Cayenne som också hjälpte till att representera klubben!! Barbro såg även till att locka med mig och Quattro på Agilityuppvisningen. Vi skötte oss hyfsat tycker jag själv med tanke på att vi knappt tränat alls sista tiden. I dag var det även hundutställning och det var ca 15 Wheaten som ställdes och många gjorde ett besök i rasklubbens monter....roligt!! Gazzer var i vanlig ordning inte sen att dela ut pussar till intresserade. Till ett annat tillfälle kanske man ska fundera på att ta betalt för varje Gazzerpuss....skulle nog ge en rediger slant!!!
Den här helgen har varit mycket intensiv, men oj vad roligt vi har haft!!!


2004-11-13
I dag var det meningen att Quattro och jag skulle vara med på utställningsklippkurs för Helene Hulten, men hon hade tyvärr blivit sjuk. Återigen får vi TACKA BIMMA som utan minsta tvekan tog sig ann ledarrollen och höll i kursen åt oss. Vad skulle vi göra utan våran kära Bimma?!! Dagen blev mycket givande och eftersom vi var så få så hade vi möjlighet att försöka lära oss se våra hundars förtjänster och brister. Det är ju mycket det en bra klippning handlar om. Hur ska jag klippa för att just min hund ska se så bra ut som möjligt...det är inte lätt, men jätte intressant och kul! Dagens kurs var mycket "matnyttig" och gav en hel del tänkvärt att ta hänsyn till vid nästa klippning.

Anders och Gazzer har varit på Husdjursmässan och representerat Sv. Wheaten Terrier- klubben. Ett stort TACK till Lillemor och Anders med hunden Millan samt Mats med hunden Myran som också hjälpte till att representera klubben! Det var täml. många intresserade som besökte våran monter. Hela mässhallen "kryllade" av div. djur, men det var inget som störde våran lilleman. Han är bra cool våran Gazzer!!


2004-11-08
Besök av Claire och Tommy (Kennel Fraser Tartan) och deras fyra hundar varav två valpar från Quattros valpkull. Valpen Tudor med familj kom också på besök så det blev en riktig familjeträff. Det var full fart på syskonskaran. Det blev mycket bus och lek hela kvällen. Trots att Tudor knappt gått i trappor tidigare så tog han sig snabbt upp för halva trappen till övervåningen innan vi upptäckte honom. Valparna är överlag väldigt framåt och allärta på allt som kommer i deras väg. Vi är så stolta så över Quattro-barnen!!
Det är så roligt att få möjlighet att träffa valparna så här för det händer ju så mycket med dom på kort tid.


2004-11-06
Dags för klippkurs för Latorps F och G-kull (däribland Gazzer) + några extra bonushundar. Det var hela 12 hundar som friserades av ovana mattar, men under Bimmas vakande öga blev resultatet över förväntan. Ett STORT TACK till våran kära Bimma för en mycket givande och trevlig kursdag!!! Du är guld värd Bimma!!
Gazzer skötte sig så bra hela dagen och jag tycker faktiskt han blev riktigt tjusig trots att det var jag som höll i saxen. Att klippa hundarna är lika svårt som det är roligt. Det finns inga genvägar utan man måste våga klippa och göra missar hur jobbigt det än är.
Gazzers bror, Nalle, som bor i Gävle var också med på kursen. Sussie (Nalles matte) och jag kunde konstatera att bröderna har mycket gemensamt. Båda är av den coola sorten, men rackartygen är många och att tjuva ALLT som går att tjuva är bland det roligaste som finns.
Det var en lång, mycket trevlig, givande, men väldigtjobbig dag för både mattar och hundar. Gazzer och jag var helt slut när kvällen kom och vi styrde färden hem till Askersund igen.


2004-11-04
I dag åkte vi ut till våran spårskog där jag la ut varsitt täml. långt och lite lurigt spår till hundarna.Till min stora sorg så upptäckte jag att man håller på och avverkar rejält på hela området där vi så ofta brukar gå långa skogspromenader. Nåja...det kanske blir bra i i slutändan, jag får väl försöka hitta någon ny bra "spårskog". Vi stötte på en farbror med hund som upplyste oss om att det var "vargvarning" just i det området vi befann oss. Vi lyckades turligt nog inte stöta ihop med någon varg under våran promenad. Gazzer tog sitt spår med stor motivation och tycker att det är jätteroligt att spåra. Quattro tog även han sitt spår utan några problem, dock inte med riktigt samma iver som lillebror. Det är häftigt att se hur hundarna lyckas ta alltmer avancerade spår ju mer vi tränar.
Efter en sådan här spår-tur i skogen är hundarna märkbart trötta och det käns skönt att se att de har fått jobba lite.


2004-10-29
Igentligen har vi inte gjort något speciellt idag, men idag är ivarjefall lite speciell...Gazzer fyller ett år idag!! Det är väl anledning nog för att skriva några rader i dagboken tänkte jag. Dagen började med att vi besökte veterinären för att 1-års-vaccinera så det var väl ingen rolig start på födelsedagen, men det är skönt att ha det gjort. Gazzer älskar ben så därför fick bröderna varsitt rejält ben att fira dagen med. Quattro är inte så där jätteintresserad av ben så lillebrorsan såg genast till att lägga beslag på båda benen. Har man födelsedag så har man. Sedan blev det leverpastej i maten vilket uppskattades mycket av båda hundarna. Familjens katt, Snorpan såg till att ge Gazzer sin present redan igår...en rejäl fet råtta vilken Gazzer lycklig tuggade på tills matte satte stopp för det roliga. Det är inte första gången Snorpan bjuder hundarna på sådana delikatesser....USCH!!!


2004-10-28
Morgonen var riktigt frostbiten så morgonrundan blev betydligt längre än vanligt. Det är ju så vackert. På kvällen åkte Anders och jag ut till Hunklubbens träningskväll och körde ett pass med våra killar. Turligt nog så hade någon lämnat en hel bana Agilityhinder så Quattro och jag körde lite olika kombinationer. Det är kul att se vad duktig han är trots att det är så länge sedan vi tränade. Gazzer fick också prova på en del hinder och det är förståss jättekul. Säcken är lite småläskig, men med lite lock och pock sprang han igenom utan några större problem.


2004-10-26
Sporrad av söndagens spårlycka så gav vi oss ut i skogen även idag. Tanken var att jag skulle lägga ett betydligt längre och även lite svårare spår än vad jag tidigare lagt till Quattro. Oturligt nog så var det folk i skogen just där jag höll på att lägga ut spåret, men trots detta blev spåret rejält mycket längre och även lite klurigare än tidigare spår. Gazzers spår blev också det längre än tidigare. Spåren fick ligga till sig medans vi tog en skogspromenad. Gazzer får riktiga stolleryck som ibland inte tar slut förrän storebrorsan helt sonika trycker ner honom på marken och visar vad som gäller. Själva spårningen gick jättebra. Gazzer tog sitt spår utan någon tvekan och var överlycklig när han hittade min handske vid spårslutet. Det var inte några problem för Quattro heller. Vid ett par tillfällen var jag helt övertygad om att han gått ur spåret rejält, men ack nej han visste vad han gjorde.
Gazzer skötte sig också hyfsat när han blev lämnad i bilen...det går framåt!
Tänk vilken lycka det är att ha dessa två hundar. Vad mycket glädje de sprider och inte skulle jag t.ex. ha åkt ut i skogen idag, en gråmulen/småregnig dag, om det inte vore för att jag hade hundarna.


2004-10-24
Höstpromenad med Latorps-gänget.
Vi var ett tappert gäng på nästan 30 personer och 16 hundar (!!!) som samlades i Örebro för vidare färd mot hemligt mål vilket visade sig vara St. Gårdsjölägret i Kilsbergen. Vi fick en trevlig utflykt med spårning för hundarna, en klurig tipspromenad för oss tvåbenta, korvgrillning och mycken trevlig samvaro med alla Wheaten och deras familjer. Att vädret inte var det bästa gör ju ingenting när man har trevligt! Ett stort TACK till Barbro och Anette med familjer som fixade det hela!
Bilder från Höstpromenaden


2004-10-23
I dag har vi haft besök av våra Norska vänner, Liv Flathagen och Astri Noröy med make. De kom direkt ifrån Claire och Tommy/Fraser Tartan där Astri hämtat sin nya tik Twiggy som ju är ifrån Quattro och Jonnas valpkull. Det var jätteroligt att få träffa lilla pigga Twiggy igen innan hon flyttar hem till Norge. Efter en kort paus hos oss åker de vidare via kennel: Seamrog där Liv ska hämta en hanvalp. Det var trevligt att ni tog er tid till en paus hos oss och vi önskar er lycka till med de nya små valparna!!

2004-10-10
I dag styr vi färden mot de Småländska skogarna och Kennel Fraser Tartan för att hälsa på Quattro och Jonnas valpar. Det är inte utan att det pirrar lita extra i kroppen inför besöket, det är ju våra första "barnbarn"! Vi blir varmt mottagna av Jonna, Tindra, Tommy och Claire. I valphagen är det full fart. De är helt otroligt underbara....det är inte utan att man blir riktigt valpsjuk när man får sådanhär närkontakt. Vädret är lite gråmulet, men valparna får komma ut i utehagen en stund så vi får se dem mer i rörelse. Man kan bara stå och njuta, de är så fina. Dom är korta/kompakta, bra svanssättning och täml. korta svansar, bra öron och färg mm. Det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av dem framöver.. Man kan ju hoppas att vi kommer att få ha kontakt med åtminstone några av dem. Ett stort Tack till Claire och Tommy för god mat och en trevlig dag tillsammans med alla våra fyrbenta vänner!!


2004-10-09
Dags för Hallstahammarsutställningen.
I vanlig ordning så bestod veckan innan utställningen till största delen av REGN..Typiskt!! För den som inte är lycklig ägare till en eller flera Wheaten som ska ställas ut så kan jag tala om att det är ganska mycket jobb med att få dem utställningsfina. Under den gångna veckan har jag kammat och borstat mina killar ett otal gånger, badat dem två gånger med tillhörande pälsinpackningar mm. Man kan ju undra vad man håller på med, men de blir ju så fina och det är ju jättekul. Som vanligt är Bimma jättegullig och förvandlar mina långpälsade killar till två i mitt tycke tjusigt utställningsklippta hundar. MYCKEN TACK!!
Själva utställningen hålls i ett ridhus...det är därför jag inte tycket om att det regnar. Det brukar vara görskitigt. Dagen förflöt dock bra, vi lyckades hålla oss ifrån de värsta lerpölarna. Det var 75 Wheaten anmälda så konkuransen var som vanligt stenhård. Quattro blev 2:a i CHKK med CK och reserv i BHKK, Gazzer kom som 4:a i JUNKK. Han fick dock extra beröm av domaren som tyckte han var jättefin, men lite för stor för att hävda sig bland juniorerna. Jag tror ju att han kommer att kunna hävda sig bättre ju äldre han blir. Latorps Kennel ställde i Avelsgrupp och Uppfödargrupp med en ny kombination hundar där både Skorpan och Gazzer var med. Vi fick HP och är så nöjda så.


2004-09-28
Avslutning på vardagslydnadskursen. Vi fick dela upp oss i två lag och tävla mot varandra med div. moment t.ex att gå fint i kopplet medan matte balanserar en potatis på en sked som skulle hållas i koppelhanden, Agility"bana" mm. I vissa fall får man nog säga att de tvåbenta kursdeltagarna rev mer hinder är våra fyrbenta vänner, men vad gör väl det när man har roligt. Kvällen avslutatades med att Boel gick igenom grunderna till personspår resp. viltspår. Jag är övertygad om att alla i gruppen är mer än nöjda med kursen så våra ledare Ulrika och Boel ska ha ett stort TACK för en väl genomförd kurs!!


2004-09-26
Jag har varit lite dålig på att skriva i dagboken den sista tiden. Förutom ett och annat spår och lite annan aktivering så har Gazzer och jag snart gått färdigt vardagslydnadskursen. Förra träffen hade vi på Hallsbergs Järnvägsstation. Där finns det gott om spännande saker att upptäcka och uppleva. Vi åkta hiss, spanade in rulltrapporna gick på perrongen när tågen kom + mycket annat. Gazzer är som vanligt en av de coolaste i gänget. Man märkte dock att han var mer allärt och nyfiken på allt som hände kring oss. Det är nog inte så dumt att komma ut på nya ställen med kursgänget. Kvällen avslutades med att vi tillsammans med hundarna fikade i väntsalen. Det var många som höjde på ögonbrynen när de kom in....såg nog lite roligt ut kan jag tro.


2004-08-31
Sista tiden har jag försökt att köra ett litet aktiveringspass varje vecka med hundarna. För Gazzers del har jag tex börjat träna in slalom mellan mina ben. Han är så ivrig så han vet inte på vilket ben han ska stå, men nu de sista gångerna jag tränat så börjar han så smått fatta vad det hela går ut på. Förutom slalom tränar vi sitt med kvarsittning plus stanna i alla lägen vilket inte alltid är så lätt. Quattro kör jag igenom momenten i lydnadsklass 1 + ett och annat kvack vilket betyder att han hoppar upp i famnen. Slalom är ju också jättekul och det går ju förståss rejält mycket snabbare än för lillebrorsan. Träning ger färdighet!
I kväll var det kurskväll för Gazzer och mig. Gruppen hade utökats med ett antal hundar så det var lite rörigt. Vi tränade inkallning genom gruppen, sitt stanna kvar i grupp, gå fint i kopplet mm. Jag tycker Gazzer sköter sig jättebra. Han tycker det är jättekul att få vara på klubben och jobba. Läxa till nästa gång är att träna in en "cirkuskonst" , vad ska man hitta på?


2004-08-25
Det är en stor dag idag! Jonna och Quattro har blivit föräldrar till fyra hanar och tre tikar. Det ska bli jättespännande att se vad det blir av de små framöver.
GRATTIS Claire och Tommy till en ny kull Wheatenvalpar!


2004-08-23
Jag hade tänkt att vi skulle lägga några spår igen, men det blåste alltför mycket åt alla håll och kanter. Det fick bli en lång härlig skogspromenad istället. Gazzer hittade en halvrutten grankotte som han släpade runt på under nästan hela promenaden. Han riktigt sjuder av bus och rackartyg, stackars Quattro det är inte lätt att vara storebrorsa. Vi rastade vid en liten fin fiskesjö där vi passade på att ha lite godisletande. Det är riktigt roligt att se hur de kämpar för att hitta bitarna jag gömt. Lite hjärngympa blev det alltså trots allt. Livet är bra härligt när man får vara ute en sånhär skön höstdag och vandra i skogen tillsammans med våra underbara hundar.


2004-08-17
Gazzer och jag börjar kurs i vardagslydnad. Kursen hinner preciss bara börja då det blir ett förskräkligt åskoväder. Alla tränger ihop sig inne i klubbstugan., det blir bra träning för hundarna. Gazzer bryr sig inte alls om åskan, men några av de andra hundarna är lite oroliga. Ovädret bedarrar och vi kan gå ut och träna. Vi tränar sitt och kvarsittande med störning. Allt fungerar riktigt bra. Det luktar löptik och det är lite störande, men annars tycker jag att Gazzer är riktigt lyhörd på vad jag ger för kommandon. Det är väldigt nyttigt att få komma iväg och träna såhär utan att Quattro är med och "banar vägen" för Gazzer.


2004-08-16
Det var ett bra tag sedan vi var ute och jobbade nu. Vädret har ju inte direkt inbjudit till några större aktiviteter. Åkte ut till "våran spårskog". Quattro har ju spårat en hel del tidigare, men Gazzer har aldrig provat-på spårning. Första försöket till "Gazzerspår" ledde rakt ner i ett Jordgetingbo så av det blev det inget. Tillslut hade jag ivarjefall gått ut ett enkelt rakt, kort spår till Gazzer med en rolig markör i slutet. Quattros spår blev i lite besvärligare terräng med lite svängar och två markörer.

Medans spåren fick ligga till sig tog vi en skogspromenad med svampkorgen under armen. Fångsten blev täml. god. Det var med stor iver Gazzer följde med mig till spåret. Spårselet och linan var jätteintressant och spännande. Själva spårandet gick väl hyfsat för att vara första gången. Jag fick hjälpa honom ett par gånger eftersom spårlinan och div. annat var så roligt. Han hittade ivarjefall markören och bar stolt tillbaka den till bilen. Så var det Quattros tur. Gazzer fick vänta i bilen med bakluckan öppen (vilken miss). Han gillade inte alls att bli lämnad där och förde ett helt otroligt liv hela tiden. Quattro var märkbart okoncentrerad pga. detta. Han tog dock spåret ganska bra. Några avbrott och avstickare pga att brorsan förde ett sånt liv. Det var en mycket stolt Quattro som bar den sista markören till bilen. Av detta har jag insett att jag måste träna Gazzer att bli lämnad i bilen, spec. då han ser att Quattro och jag går iväg.


2004-08-07
Utställning i Askersund. Sommarens (som vi tror) varmaste dag. Vi var ett helt gäng, 14 st Latorps-hundar varav 11 deltog i utställningen. Tänk vilket gäng vi är! Som tur var hade vi möjlighet att sitta i skuggan under några träd. När BIS-finalerna genomfördes fick vi ta till blöta kalla handdukar för att svalka våra fyrbenta vänner. Dagen var lång, het, men otroligt trevlig som alltid när Latorpsgänget strålar samman. Quattro placerade sig som BH-3 och Gazzer blev 2:a i JUNKK.
I vanlig ordning avslutades dagen med pajknytis hemma hos oss. Vi åt gott, jagade Getingar, slöadeoch hade trevligt. En kortare kvällspromenad blev det också. Tack alla trevliga vänner!! Bilder från Askersunds-dagen.
Latorps Kennel fick en kull nya små valpar i natt. GRATTIS BIMMA!


2004-07-26 t.o.m 07-30
Omstuvning av husvagnen och så iväg igen. Nu följer även lillahusse, Patrik med. När vi åker hemifrån vräker regnet ner, men sedan blir det riktig sommarvärme. Kanske ska man inte klaga en sådanhär sommar, men uj vad varmt det var tyckte både vi och hundarna. Vi hamnade ute vid Östersjökusten/Trosa, en liten gemytlig stad med Trosaån som rinner genom staden. Båtlivet var livligt och gott om hundar var det också, dock inga Wheaten. Vi fick många trevliga kontakter tack vare våra båda hundar och det är ju inte konstigt. Finns det något vackrare tro?! Eftersom vattnet var bräckt blev det inte mycket hundbad. Gazzer älskar ju allt som har med vatten och göra så det var nog han som led mäst. Husvagnslivet fungerar annars väldigt bra, hundarna finner sig väl tillrätta.


2004-07-23 t.o.m 07-25
Ransäter-utställning. Tillsammans med Quattros syster Cayenne/familj tillbringade vi ett par nätter på campingen utanför Ransäter. Att dömma av våra killars ivrigt snosande så var det gott om löptik i området. Inte så konstigt eftersom hela campingen bebos av hundfolk och deras hundar. Det är lite häftigt! Utställningsdagen var enormt åskkvalmig och när BIS-finalerna var så vräkte regnet ner. Jag försökte hålla Gazzer torr under ett paraply,men det var inte lätt. Ibland kan man ju fundera på vad man håller på med. Vi får gratulera Quattros bror Ceaton som blev champion och BIR! GRATTIS!! Quattro blev BH-2 och Gazzer BIR-valp. Ransäter-utställningen är väldigt trevlig, risken är nog stor att vi återvänder dit även nästa år.

 


2004-07-20
Gårdagen var en riktig slödag. Vi vilade upp oss efter helgen. Idag har vi tagit en rejäl skogspromenad. Vädret var faktiskt sommar idag så det gäller att njuta. Gazzer och jag njöt av både smultron och blåbär, men storebrorsan förstår sig inte på dyl. delikatesser. En mager svampfångst fick vi också med hem. Gazzer upptäckte att svampkorgen är jätterolig att gnaga på. Ibland är det inte lätt att vara matte. Han är ju så otroligt gullig! Hundarna letade godis som jag gömt bland mossa, träd och grenar. Störtkul, tycker de fyrbenta.


2004-07-18
Några timmars sömn för att sedan återigen styra resan mot V:ås för ännu en utställningsdag. Den här dagen ska bara Quattro ställas. Familjens "lilleman" är trött efter gårdagen så det känns bra att han inte ska ställas.. Himlen är oroväckande mörk mellan varven, men vi klarar dagen med några få regnstänk. Quattro plockade hem sitt första BIR så familjelyckan var stor. Samspelet mellan Anders och Quattro fungerade jättebra i ringen. Quattro visade upp sig med pondus!


2004-07-17
Wheatenklubbens rasspecial i V:ås. Vi var ett helt gäng ifrån Latorps Kennel, 11 hundar som ställdes + några som var där och tittade. Häftigt att vara så många!
Kändes som att det fungerade hyfsat att ställa Gazzer. Han blev BIM-valp så jag är jättenöjd. Våran stora kille skötte sig också bra och blev BH-2. Kul!!