Dagbok 2010       Dagbok år    
    2009 2008 2007 2006 2005 2004
 

2010-08-20 Vi drar till spårskogen...killarna och jag!!!
Usch, vad jag har varit dålig på att aktivera killarna sista tiden...får dåligt samvete när jag tänker på det. Nu har detta delvis en förklaring i att Gazzers hälsa inte är vad den borde vara men...största orsaken är nog som vanligt latmasken i mig...suck!!
I dag tog vi tag i detta och åkte till skogs. Tror inte att killarna riktigt fattade vad som var på G. Gazzer brukar vara heltänd redan i bilen ut till skogen om han fattar vad som komma ska, men idag var det lugnt i bilen. Jag la varsitt inte alltför svårt spår till dom i en ganska så varierande terräng vilket brukar vara kul. Blev inte så långa spår/två markörer + spårslutet.
Gazzer som ju varit Gazzer vid spårslutetlite slö sista tiden var täml. taggad när vi gav oss ut för att ta spåret. Trots att det är görlänge sedan sist han spårade så var han jätteduktig och tog alla markörerna samt spårlutet. Det är roligt att se att han tycker detta är kul...vet ju inte hur han mår min kille. Verkar dock som att detta med att få komma ut i skogen och vandra samt jobba är jättekul/livskvalité så tar man det i lugn takt tror jag bara han mår gott av att få komma ut. Han "sa" ju förresten just detta till djurkommunikatören vi var hos för en tid sedan.
Lagomt när Gazzer tagit sitt spår började Adore formligen YLA ut sin förtvivlan över att ha blivit lämnad i bilen. Tur att vi befann oss långt ifrån civilisationen för guu så han låter...som knivarna satt i honom. Gazzer blev alldles till sig och rusade (inte ofta han gör det numera!) tillbaka till bilen. När jag så släpptAdore vid spårslutete ut Adore från bilen så fick han sig en rejäl omgång av "brorsan"...då jäsiken hade inte lillemannen mycke att säga till om inte. Häftigt att se vad lite "arbete/uppgifter" kan göra för att hunden ska växa i styrka. Jag lät dom hållas...bara bra om Adore får känna på detta lite...han är ju annars ganska så tuff. När busattacken var över såg Adore ut som en levande lavbuske...pälsvård-pälsvård-vad annars...!

Adore var först lite fLycka ...att hitta en boll i skogen!rågande till vad han och jag gjorde i skogen. Han fattade inte vad han skulle göra och vände sig hela tiden mot mig och liksom frågade vad som var på G...men, efter det att jag försökt visa på spåret lite försiktigt så fattade han vad det hela gick ut på...då blev det fart! Inga problem att ta spåret inte och lyckan var fullständig när han vid spårslutet hittade en boll med fötter...ja, han är ju bollgalen så!!! Han lekte och snurrade runt med denna boll...så lycklig så lycklig...och matten mådde så gott av att se detta! Adore bar sitt spårlut ända "hem" till bilen igen=duktig kille!

Nu hade jag ju tänkt att spårandet var över för denna gång men, det ville intTrötta killar efter spårandete Gazzer höra talas om. Han tjöt/skällde och riktigt visade på mig att han och jag skulle gå iväg igen...en otrolig syn...speciellt när det gäller vår lite slöa Gazzer. Ja, vad gör matten...självklart fixar jag ett till spår till honom...som visseligen bara fick ligga till sig ca 20 minuter. Han tog spåret klockrent och tyckte inte att han fått nog ens efter detta spåret utan vill jobba mer...men, nu var matten trött så det fick bli kardning och fästingletning innan vi begav oss hemåt igen. Jag hade två trötta killar bak i bilen men, ni ska inte tro att Gazzer la sig ner någe på hemvägen inte...nä, det kan man ju inte göra om man nu är så taggad och uppe i varv som han var...häftigt!!!
Måste ju också nämna att Frontline fungerar kanonbra på killarna...har ju inte den goda erfarenheten tidigare av detta fästingmedel. I år har jag endast plockat döa fästingar på killarna efter det att dom fått medlet på sig...BRA EFFEKT!!!

Måste väl berätta lite om hur läget är med Gazzer också
. Ja, jag tror inte att det är så bra just nu. Sista provtagningen visade att han inte svarar på mina injektioner Mekobolamin eftersom hans Homocysteinvärde återigen försämrats...är ju självaste sjutton detta! Ger honom fortfarande täta injektioner för jag hoppas att han ska ta upp detta för om inte så vet jag inte hur det ska gå...förmodligen inget bra alls. Han har varit betydligt mycket slöare sista tiden...degig och orkeslös...men, matte som jag ju är inbillar jag mig att det beror på all den kvalmiga värme vi haft (men, jag vet ju att så inte är fallet!...åtminstone så är det inte hela sanningen). Är rädd för att han återigen ska utvekcla anemi och då finns det ingen hjälp att ge...törs inte tänka tanken fullt ut...men, ibland känns allt mörkare än mörkt!
Trampisarna är just nu ganska så okey vilket förmodligen beror på att han fått täml. höga doser kortison...och kanske har de täta B12-injekt. också sin betydelse....vet inte!!? Vi har börjat gå promenader utan skor men, är det blött ute törs jag inte låta honom vara utan. Ska ha kontakt med vår vetr. i slutet av månaden så då ska jag boka tid för nya prover...är bara att hoppas att det ska gå vägen med alla konstigheter som Gazzer har.
Jag försöker att tänka positivt men, det är lite svårt. Vad jag vet så finns inte mycket mer jag kan göra för Gazzer...och tar han nu inte upp dessa injekt. jag ger honom så är allt mer än mycket, mycket illa....2010-07-Hussarna och Adore kollar att allt stämmer29 Denna sommar är inte lik någon annan sommar...!!!
Kan tro att många Wheatenvänner kanske tror att vi helt försvunnit ut i "periferien"...ja, och kanske har vi gjort det för en tid. SaInga fönsterbrädor ger nya möjligheter. Adoreken är den att vi hålls med en lite större renovering av huset...kök, väggar som tas bort mm mm så där ligger vårt engemang denna sommar. Var till en början inte så enkelt att ta beslutet att ligga helt lågt på utställningsfronten nu i sommar men, allteftersom röran här hemma bara tilltagit så känns det helt rätt. Har bara inte ork till allt som hör ställandet till och vår lillkille Adore är ju av den sorten som behöver tid på sig för att utvecklas så jag hoppas vi kan komma igen i ringen framöver,,,,det är ivarjefall vårt mål.

En annan sak som också tagit mycket på krafterna är Gazzers ohälsa. Anemin är som tur är behandlad med gott resultat!! Sista provtagningen av hans Homocysteinvärde visade ju på en uppgång av värdet (inte bra) igen så nu har jag återigen fått börja ge tätare injektioner av Mekobolamin. Just nu får han återigen injekt. var 3:e dag och varje spruta kostar i genomsnitt 100kr...men, vad göra!? Behöver han detta så gör han...inget att tveka på. Nytt provvärde ska tas kommande vecka. Trampisarna har också varit sämre igen så efter en hel del tvekan så fick han påspädning av kortisonet trots att tiden inte var inne för detta. Ja, detta är då allt annat än lätt. Just nu kan jag konstatera att trampisarna är aningens bättre igen...om nu detta beror på kortisonet eller de tätare B12-injekt...ja, det vet jag inte.Skor på alla promenader och salvstrumpor på nätterna...ja, vi får hanka oss fram och hoppas att vår ballansgång mellan elände och dräglig tillvaro håller sig på rätt sida, Upplever nu att gazzer känner sig ganska så okey...tror att jag kan läsa av honom ganska väl efter år av konstigheter. Gu...vad jag gnäller....inte meningen men, att inte ta upp detta i min dagbok känns heller inte rätt. Detta upptar mycket av mitt egagemang och jag kan ärligt säga att tidvis känns allt väldigt tungt och mörkt. Är väl lite av den sorten att jag har lätt att se allt svart...är ju också lite bränd Söta Snorpan slöarsedan tidigare.

Början av sommaren bjöd på extrem värme...då klagade jag på det....men, nu har allt vänt och ute vräker regnet ner...`å givetvis suckas det högt just nu...!! Kunde ju vara lite måtta åt alla håll...eller!? Snorpan, vår katt sökte skugga/svalka under häcken...så sköönt!!
Gyttjebad=rena hälsobadet...!!
Utnäset är ett reservat beläget vid Vättern strand. I början av juli styrde vi färden dit tillsammans med kompisarna Mats. Lena och W-tjejerna Myra och Kali. Dagen var mer än varm, naturen oslagbart vacker...en kanondag med trevligt sällskap=härligt! Hundarna hittade ett REJÄLT gyttjedike...svalkande härligt! Ja, jag måste ju erkänna att jag inte kände enbVätternbad...Gazzer och Adoreart glädje när dom plaskade omkring där i leran...men, eftersom vi visste att det skulle bli mycket badande senare under dagen i Vätterns fina vatten så fick dom hållas.. Ja, ska ju vara nyttigt med gyttjebad så...!!!

En annan rolig sak jag provat på är letande av catcher. Det är hussarna i huset som brukar hållas med detta men, nu har jag och de fyrbenta följt med lillahussen neråt Tiveden på ett par rundor. Att leta Catcher kan innebära en hel del vandring genom skog och mark...`å sådana var de cacher vi tog dessa dagar. Måste berätta att det faktiskt var jag som hittade en som vi nästan gett upp hoppet om...den var lite marig så jag blev mäkta mallig när jag väl fann den.Området där den låg gömd är känd för sina mycket stora och många myrstackar...Adore fick känna på detta rejält. Inte ont anande om följerna slog han ner rumpan på fel ställe och AJ...hela rumpan full i myror. Tur att matten kunde komma till snabb undsättning....stackars lilla "Dååålis"!!! Vi hoppas på fler catchletande framöver!! Plockade förresten årets första fångst av Kantareller...=stuvning=smaskens!!

Har nog aldrig tidigare sett så många Igelkottar som i år. Tre stycken små sötisar huserar på tomten...till hundarnas stora glädje. En av dessa är nog lite yngre och är inte alls speciellt rädd...kommer in på plattorna på baksidan även om hundarna befinner sig där. Jaga kotte är störtskoj tycker killarna....som tur är så skadar som inte kottarna. Är ju inte så enkelt att var med och passa på alla situationer som uppstår. En sak med detta som inte är så kul är att jag plockat ett par loppor på Adore=Igelkotteloppor!!?? Ska gå ut och läsa lite om detta men, om jag inte minns fel så har kottarna gott om sådana=nackdel! Måste som sagt ta reda på mer fakta kring detta: Igelkottarna har en så otroligt gullig uppsyn...kramgoa...men, det går ju inte=taggar och ohyra...burr!!!

Meningen är att vi ska ge oss ut på en 3-dagars vandring längs Bergslagsleden tillsamman med Lena, Mats och W-tjejerna...men, som väderprognosen ser ut nu framöver så känns det väldigt ovisst om detta kommer att kunna bli av. Vore ju så himla skönt att få komma bort från allt vad husrenovering står för, slippa stendammet, spånet från det uppbrutna golvet som fastnar så dant i hundpälsarna mm mm...bara få njuta av fin natur i goda vänners sällskap...det vore grejor det!!

 

2010-05-31 Båda killarna har tränat agility idag!!
Imorgon är det dags för Gazzers 7:e injektion av nya B-vitaminen. Vi tycker ju helt klart att han verkar piggare. Han har börjat tjuva sina älskade skor och annat igen...borde ju vara ett friskhetstecken (hoppas jag!) Nu törs jag inte hoppas för mycket...kan ju vara en effekt av kortisoninjektionen han fick hos veterinären...fungerar ju lite som uppåt-tjack, Trampisarna är fortfarande dåliga...men, kanske kan man skönja en liten. liten förbättring även där. Den 15/6 ska vi ta nya prover så då kommer det att vara nervöst...blir pirrig i magen vid blotta tanken.
Idag så var det öppen träning på klubben och jag tog med mig båda killarna. Ni skulle ha sett vad lyckllig Gazzer blev när han fick följa med...jisses!! Förstår ju att det kan låta görgalet att köra agility med en hund som har anemi...men, det såg inte ut att gå någon nöd på honom, tvärtom! Han visste inte hur väl han ville...var jätte het och det blev lite som det blev också...men strunt samma. Han var så glad lilla Gazzer=livskvalité!!
Adore var ganska så okoncentrerad men, jämfört med när det funnits löptikar med i gruppen så fungerade han kanonbra. Han har inte det rätta drivet utan gör det han ska men inte med den rätta glädjen om ni förstår vad jag menar. Första gångerna på agilitykursen då var han het och flög över hindren men, efter det att det varit med löptikar i gruppen så har han liksom mattats av och han gör det han ska men är mkt. okoncentrerad och skiter totalt i allt som jag försöker belöna med. Ja, bollen testade jag förra gången jag tränade och det fungerade ivaerjefall bättre än vad godis och annat gör...är man bollgalen så är man...ha, ha!
När vi kom hem från klubben åkte Gazzer i badkaret...ska frisera honom imorgon och funderar på att klippa en riktig sommarfrissa...men, vet inte om jag har hjärta till det. Känns som att jag skändar honom...men, jag tror ju att han skulle må gott av att bli av med mycket av sin tjocka päls...får se hur mycket jag klipper. Hans benår/hänget är rejält slitet efter att ha haft täcke på stig större delen av vintern...skulle nog vara bra att klippa ner det.Har så svårt för att bortse från Wheatenstuket....

 

2010-05-22 Hundpromenix med "B-12-gänget"Obligatorisk fikapaus i det gröna
Vad kan man bättre göra på pingsafton än en hääärlig promenix i den vackra naturen längs Hjälmare kanal. Tillsammans med Mats, Lena samt W-tjejerna Myra och Kali tillbringade vi dagen vid Hjälmare kanal. Vädret var riktigt varmt så hundarna tog sig ett svalkande dopp i kanalen...ja, även i de inte fullt lika trevliga vatten(ler)fyllda dikena (hm)...
Det är riktigt roligt att se att tom. Gazzer lever upp lite såhär när han kommer ut bland kompisar. Ja, nog tror vi att han känner sig lite piggare nu sedan han börjat få de nya B12-injektionerna...vi upplever att han är gladare och piggare på alla sätt. Är dock lite besvärligt för honom att ha skor på sig i alla lägen. Törs ju heller inte låta honom gå utan eftersom trampisarna är såpass tunna.
Vi vandrade upp till Finnhäll=Arboga kommuns högsta punkt 92 m.ö.h. Leden gick genom riktig gammelskog så himla mysigt och vackert. Hundarna kunde vara lösa...är ju inte många som orkar bege sig till skogs i den kvalmiga värmen somToppen=Finnhäll rådde...bra för oss. Gazzer trampade förmodligen lite snett när han vi var på väg tillbaka=haltade ganska illa på v.framben...alltid ska det vara någe.
Tack hela Köpingsgänget för en supertrevlig dag...vi gör om det snart igen!!!

Gazzer haltar även idag (23/5) men, är bättre. Får ta det lugnt ett tag så ska nog detta ordna sig.
Plockade förresten 14 fästingar på Adore igår och 6 st. på Gazzer...usch, usch...!!

2010-05-17 Hur ska allt bli med vår Gazzer-kille!!?
Detta med sjuka hundar börjar bli en följetång i detta hus...men, inte är det någe mindre jobbigt för det inte, tvärtom!!
Att allt inte är okey med Gazzer det vet vi ju sedan en tid tillbaka. Vetr. säger ju att han har en immunologisk rubbning som kommer ifrån magen. Husmanskost och mediciner av olika slag är det som gäller. Vid nyår åkte båda hundarna på Kennelhosta och Gazzer blev riktigt dålig=hamnade på Strömsholms Djursjukhus pga början till lunginflammation. Han åt dubbla PC-kurer innan han blev av med eländet. Tror själv att han gick ner sig ganska så rejält och allt ställdes på sin spets. Trampdynorna började bli sämre i våras vilket ju var himla trist. Han hade klarat hela den långa kalla vintern utan några bekymmer...inte ens skor har varit tvunget. Ja, denna glädje tog dock ett hastigt slut...numera är det skor som gäller på alla promenader. Har provat att ge honom lite homeopatiska preparat vilket jag helt klart tror på...OM man lyckas komma fram till vad han ska äta för piller. Gäller ju att stärka immunförsvaret...hur!?
För några veckor sedan åkte jag ut i skogen till en mossbeklädd gammal skogsväg...då hade han inga skor på sig. Ja, efter den promenaden blödde han ur trampdynorna (mitt på) på ena framtassen. Då, fick jag nog och beslutade mig för att återigen beställa en tid hos vetr. Lage som vi ju varit hos tidigare. Vi var där den 6/5. Att tassarna var skitdåliga höll Lage helt med om samt att han även upplevde Gazzer betydligt mycket slöare än vad han varit vid våra tidigare besök hos honom. Ja, Gazzer brydde sig inte ens om att gå fram och hälsa på Lage när han kom in i undersökningsrummet. Kanske, kanske var det ett medvetet val...man, hälsar väl inte på en veterinär inte. Detta beteende är dock mycket olikt Gazzer som älskar allt och alla.
Just denna slöhet/lojhet är ju något som blivit mer påtaglligt sista tiden även om det kommit och gått lite.
Vi diskuterade fram och tillbaka och enades tillslut om att han skulle få en spruta långtidsverkande Kortison + att en stooor blodutredning skulle göras. Efter några dagar kom så svaret på denna utredning och det var inte så roligt. Hans B12-brist har helt klart blivit sämre och Homocysteinvärdet låg nu på 23.8 mot 14 och 15 vid tidigare prov. Dessutom har han utvecklat en anemi/blodbrist pga detta. Värdet på detta låg på 4.8 och ska ligga mellan 5.5-8.5....inte undra på att han varit slö...stackars han! Lage säger att med dessa värden så mår hunden helt klart dåligt, Hjääälp...vad göra nu då!!? Lage har ordinerat en ny typ av B12 injektioner, Mekobalamin (ett bet. finare preparat än det G fått tidigare och detta är ämnat för oss två-benta). Lage tror att chanserna för att Gazzer ska svara på dessa injektioner är mkt. stor...och då kommer hans värden att bli mer normala igen...hoppas, hoppas!! Nu ska han få injektion var 3:e dag och sedan den 15/6 har vi återbesök för provtagning...tala om att matten kommer att vara nervös då. Håller alla tummar och tår för att detta ska gå vägen!!!
Ja, inte vet jag om både Anders och jag inbillar oss men, vi tycker faktiskt att vi upplever Gazzer lite piggare redan...efter två injektioner!!! Man vill ju så gärna att detta ska gå bra så kanske ser man det man vill se...
Har åkt ut till skogs med killarna ett par gånger nu sista dagarna. Ja, jag vet ju att Gazzer älskar att få ta skogspromenader och faktum är att jag upplever att han har lite mer spring i benen än vad han haft tidigare... När Adore lägger in sina busattacker backar han dock...då får man vara med och styra upp det hela. Klart att han inte kan orka med yrvädret Adore...är väl knappt man gör det även om man är fullt frisk...ha, ha!!! Nä, nu var jag nog elak...så farligt är det väl ändock inte...bara nästan!

 

Utställningshelgen: Larv 2010-05-08, Tånga Hed 2010-05-09
Här kommer så en mkt. sen uppdatering...får skämmas (igen!). Vi har ju liksom kommit ifrån värsta utställningshysterin...vilket gör att allt inte enbart flyter på när det är dags. Värst av allt tycker jag nog att detta med att frisera Adore till den hund som han borde visa sig som i ringen. Himmel, denna päls är så annorlunda mot vad jag är van vid...finns liksom inga marginaler. Ta rumpan tex...vet ju precis hur en Wheatenrumpa ska se ut...men, sjutton så svårt det är att få till denna. Trodde nog att det skulle bli bättre men f´´´n vad less jag blir på mig själv när jag ser resultatet..ett klipp på fel ställe och så är den rumpan borta...SUCK!!! Tur att Helene finns och att hon är så hygglig och tittar över Adore innan det är dags...men, trolla kan hon ju förstås inte (vore ju inte dumt!). Nåja, nu tror jag väl inte att jag klippt helt åt fanders...men, jag vill ju att det ska vara bra...annars är jag inte nöjd. Kanske lär jag mig detta någon gång...kan ju hoppas!

Normalt sett så skulle vi förstås haft husvagenen med oss eftersom helgens utställningar ligger åt samma håll...men, h-vagnen är urstädad och rentvättad inför en ev. försäljning (ska köpa en en annan typ vagn). Alltså blev det till att åka emellan...lite småjobbigt men, fullt möjligt. Tidigare, ja, mycket tidiga mornar---det hör utställningslivet till.
Gazzer och jag
Båda dagarna ställdes dryga 50-talet hundar och Cindy Pettersson dömde i Larv/lördagen. Väderpronosen talade för regn...och himlen var oroväckande mörk. Dagen var gråkall och vi frööös...regnet kom när bedömningen var klar...ibland ska man ha tur!!
Det är en fröjd att se hur Cindy bemöter hundarna i ringen...trevligt, glatt och lättsamt...+ att det går attans så fort...alltid skönt när nordanvinden blåser om öronen!!!

Adore var ensam hane i unghundsklassen...förstås lite trist men, inget att göra åt. Han skötte sig riktigt bra i ringen och det var många vid ringsidan som påtalade vilken fin hund han är. ÅÅ visst, kan jag se att han kommer att bli kanonfin när han väl blir färdig...just nu tycker jag att han ser ganska så jänglig ut...långa ben, för lite päls, skitlite skägg mm mm...MEN när han får mogna till sig så då jäsiken tror jag att han kommer att vara fin vår Adore.
Cindy gav honom ett CK...Annica, jag och Adore+ en fin-fin kritik...ROLIGT!!!
Bimmas Sally tog BIM:et och Ebbas Yalla Yalla tog sitt andra Cert när hon blev 3:e BT....GRATTIS till er!!

Söndagsmorgonen blev ännu tidigare...märktes på hundarna att dom visste vad som väntade. Eftersom gårdagen varit så kall och "frysslig" så beslöt jag mig för att ta tjocka ullollen på mig... vilket jag senare kom att ångra...solen kom och det var inte enbart roligt att gå vinterklädd...ha, ha!! Hörde att det var dom som hade långkallingar på sig...ja gårdagens var ju kall så..!! Nåja, om jag nu inte tagit varmare kläder på mig så hade det säkerligen blivit görkallt...så det var nog bra att det blev som det blev.
Vi anlände TångaHed strax före 7.30..lagomt som folket som bodde i vandrarhemmet började vakna till liv...så där lite försiktigt. Trots den tidiga morgonen fanns där bara en ledig tältplats bredvid ringarna...och inte vid W-ringen utan ringen bredvid...skHusse/Adore på språngit samma. Man kan ju undra varför inte utställningen kan hållas på de bortre gräsplanerna på området där all plats i världen finns för tält och annat som hör till.
Dagens domare var Madden John, Irland...en i mitt tycke alltför hårdhänt människa. Ja, ja...det är då skillnad på domare och domare... Stod där vid ringsidan och blev riktigt förfärad över hur han formligen flög på hundarna (ibland bakifrån/uppifrån)...en hund lyfte han i svansen och kollade av vinklar mm...mkt. oschysst...många var de hundar som kröp efter marken
denna dag vid åsynen av denna man...sorglig syn!!

Adore var ensam u"Militärsik granskning"nghundshane även denna dag...skit oxå!!! Alltid roligare med lite konkurrens. Kritiken blev exelent på alla håll och kanter...samt CK även denna dag...STORT tycker jag! I unghundskonkurrensen blev Adore BIM och syrran Nova BIR...GRATTIS till henne! Hon blev ju också BIS 2:a i unghundsklassen...kanonbra!!!
Vår tältgranne Annica Hellström och hennes "Leon" (oxå en Cameronhund) slog på stort och blev Champion denna dag...STORT GRATTIS...han är sååå snygg den hunden!!! Måste ju nämna att samma hund tog BIRet båda utställningsdagarna nämligen: Extras Valentino...tala om flyt..!! GRATTIS Ulrika o Tino!!!
Denna dag flöt i Camerons tecken..."vår" kennel vann både avels och uppfödargrupperna ända upp i BIS-finalerna...JIIPPPIII!!! Grattis Maria och Helene!!
Som vanligt blev det en hel massa samvaro vid ringsidan även om det är attans jäktigt och ibland lite smårörigt vart hundarna som ska in i ringen befinnKinamat i det gröna...mums!!er sig, om de är kammade och iordningfixade, vem ska visa dom mm mm...men, allt löser sig ju oftast. Innan BIS-finalerna festade vi till det ordentligt och åt kinamat...mummigt gott!! Efter god mat blev det fotografering av Leon och Adore...Krister Ohlander höll i kameran. Är mkt. nyfiken på resultatet...Krister är ju så himla duktig på att fota!! Matten var ju tvungen till att gömma sig bakom tältet för att inte lillemannen skulle bli spatt-stollig...så jag har ingen susning om hur resultatet blev...spännnande!

Ja, såhär med facit i handen så känner vi oss mkt. nöjda med denna helg. Att få CK är vi mycket nöjda med...Adore behöver utvecklas på alla de vis...om några år (!) ha, då tror jag vi har en kanonsnygg kille här!!2010-04-27 Adore och jag har börjat agilitykurs!!!
Så kom då dagen då det var dags för start på agilitykursen...kul, kul!! Vi var ett gäng på sex hundar/förare nu första kurstillfället men, gruppen kommer att utökas med några fler hundar nästa gång. Adore och jag har ju testat lite förut så lite grepp om vad allt gick ut på tror jag nog "Dåålis" hade redan innan denna kväll. Hopphinder, tunnlar och kontaktfält...det var det som gällde. Själv tycker jag ju att Adore fungerar klart över förväntan bra...han är så himla följsam, vill så väl och är så himla lyhörd på alla sätt och vis. Enormt lättlärd är han också...ett stort + i kanten med tanke på att den tvåbente i andra änden av snöret inte har det bästa tålamodet. Jag hoppas att inte det jag skriver låter enbart skrytigt...men, jag är faktiskt mäkta imponerad av min lillkille! Inga problem att ha honom lös inte..inget gruffande med andra hanar...nej, allt fungerade helt kanon. Faktum är att jag upplevde detta som rena rama adrenalinkicken...gööörkul på alla de sätt och jag är helt övertygad om att även Adore skulle instämma i detta om han kunde sätta ord på sina känslor. Nu ska vi försöka att träna framöver...blir till att åka ner till klubben på träningskvällarna. Kanske kan jag köra ungerär samma träning med Gazzer...han kräver inte så mycket den killen.
Ja, Gazzer ja... Hans trampisar har återigen gått åt fel håll...har blivit mer nötta igen. Tyckte ju att det såg bättre ut ett tag så han har fått gå enstaka promenader utan skor..visade sig att det inte var så bra, Stor suck...blir sååå orolig över vad detta ska sluta med, Hoppas på att homeopatbeh. han går på ska ge resultat.

2010-04-15 Våren är verkligen på G...det är så himla härligt!
Å...jag som har gått och bävat för hur denna vår ska bli när all snö skulle smälta bort och så blir det inga problem alls tack vare att tjälen inte gått så djupt ner och marken kan torka upp fortare. Man lär så länge man lever! Sköönt att inte behöva få skitiga hundar så fortman går utanför dörren. Även Gazzers trampisar mår ju bet. bättre av att slippa bli blöta och skitiga hela tiden.
Ja, Gazzer ja... Han har nu avslutat sina första beh, av homeopatiska preparat. Trampisarna är helt klart lite bättre nu än tidigare...men det är ju lite svårt att veta vad som gjort att det blivit lite bättre. Vi använder ju skor=mindre nötning + att han fått lite högre dos kortison sista tiden...SAMT de homeopatiska medlen och kanske är det just dom som gjort honom lite bättre..!?? Dom knepiga svarta fläckarna han fått på trampisarna har försvunnit...säkert ett gott tecken. Blir spännande att se hur resten av hans beh. kommer att fortlöpa.
En annan sak som verkligen ställt till det för oss är att det är helt stopp på leveransen till apoteken av Beviplex (B-vitamin-inj.vätska). Apoteken får inte hem detta förrän efter sommaren...hur är detta möjligt!?Adore...bara att kliva över "staketet"! Alltså är de flaskor som finns hemma på apotek rena hårdvalutan. Adore i all anö...minneHar suttit och letat land och rike runt...vill ju att han ska få sin vitamindos varje vecka som han ju så väl behöver. I Linköping skulle det enl. datan finnas några flaskor hemma så jag var beredd att åka dit...men, hade sån tur att det fanns några flaskor hemma på apoteket i Kga. Detta är rena rama dektektivarbetet kan jag tala om...å inte blit det lättare av att apoteken inte heter apotek längre utan kallas för droghandel, hjärtat mm mm...för dom har ju inte samma datasystem inte...suck! Nåja, nu tror jag att Gazzer ska klara sig ett tag...är bara att hoppas att tillverkningen kommer igång igen så alla stackars djur som behöver detta får hjälp.

När jag laddade upp foton från kameran idag så fanns där några snöbilder på Adore vid resterna av vårt staket. Bara att kliva över om något lockar på andra sidan...men, konstigt nog så gjorde dom aldrig det...(tur!) Tänk...svårt att tro att det var så himla mycket snö för inte alls länge sedan.

Idag har killarna och jag tränat agility med ett gäng 4 och 2-benta kompisar. Vi hölls i Viby ridhus där Laxåklubben (SBK) har sina hinder. KUL-KUDelar av 4-benta träningsgängetL...tyckte både killarna och jag att det var.. Tror säkerligen att Adore kommer att kunna bli en täml. bra agilityhund...men, men...sorgligt nog så är det ju inte bara den 4-bente som ska vara lämplig...ha, ha!! Gazzer levde upp och tyckte att det var görkul...är häftigt att se hur glad han bllir när han får göra något. Det som jag är mest förvånad och glad över är dock att Adore fungerar så himla bra ihop med andra hundar. Inga problem alls att hAnette och Fox värmer uppa honom lös på plan...han är mycket lyhörd min lillkille! Faktum är att han inte smet fram till nån av de andra hundarna någon gång...stolt matte!!

TACK till Anette och Rosie (proffsen) som lät oss hänga på...

Adore och jag är anmälda på agilitykurs och i slutet på månaden kör den igång...roligt!

 

2010-04-04 Gazzer/jag besöker homeopat Helena Jacobsson, Älvsjöutställningen..
Har hänt en del sedan sist...både sådant som är roligt och av det andra slaget....dvs lite tristare saker.

Jag börjar med det sistnämda. ÅÅÅ vad kan nu detta handla om...självklart är det Gazzer som återigen har bekymmer...vårt nästan ständiga orosmoment. Nu har hans trampdynor återigen börjat bli tunnare och tunnare. Värst är det på framtassarna där trampisarna lyser rosa efter en blöt vårpromenad. Ser också att han har lite besvär att gå på de grusade vägarna...och det är ju inget att undra på. Fick efter en del letande kontakt med homeopat Helena Jacobsson i Örebro och kunde boka ett besök hos henne. Helena lyssande in allt jag hade att förtälja om vår kille...och det är en del att gå igenom kan jag säga. Det är ju inte bara själva sjukdomsbilden/symptomen som en homeopat är intresserad av utan även allt annat som ex. den mentala biten...hurdan hund G är. Hur han fungerar i olika situationer...mm ..mm.Påbörjade hans beh. för några dagar sedan och det är bara att hoppas att detta kommer att leda till någonting bra. Är förstås inte så enkelt att träffa rätt på beh. form...utan vi får prova oss fram lite och hoppas på det bästa. Helena trodde sig dock kunna hjälpa G till att må bättre...jag hoppas det blir så.
juniorhanarna
Det är påsk och då har vi den årliga utställningen i Älvsjö...dit vi anmält Adore.
Ska jag vara riktig ärlig och det ska man väl vara så måste jag säga att vi fått lite distans till detta med utställning ...är ju ett tag sedan sist.
Var anmäld på utställningsklippkurs inför den här utställningen...men, för få anmälningar gjorde att ingen kurs kördes. Alltså stod jag här med en fasligt långpälsad kille med en päls av typ som jag inte alls är van att klippa....ja, åtminstone inte utställningsklippning. Usch, vväntan för iordningfixad Adoreilken mara detta är...men, vad göra...är bara att göra så gott man kan. Klippte honom i omgångar och suckade förtvivlat över hur jag skulle få till ett hyfsat resultat. Utställningsandan infann sig inte förrän kvällen före själva utställningen. Det här med klippningen av hunden är för mig mkt. viktigt...vill ju känna att man gjort allt man bara kan för att visa upp hunden på bästa sätt...annars kan allt kvitta.
Tilll råga på allt så hade det stått fel datum då utst. var så vi hade kallt räknat med att allt skulle gå av stapeln på påskdagen...men, det visade sig senare att det var självaste påskafton som var dagen med stort D. Varken Anders eller jag kände någe direkt för att häva oss iväg men, så på långfredagskvällen så hände det plötsligt. Det började pirra i utställningsnerverna och plötsligt så kändes allt spännande och kul. Hade haft lite kontakt med Helene H som lovat göra en snabbkoll av Adore när vi kom upp...kändes tryggt. Han skulle in som hund nr:2 i ringen så det gällde att vara uppe i tid.
Storebrorsan Gazzluktar köttbulle om husseer fick bo hos lillahusse vilket jag inte tror att någon av parterna hade något emot. Han boade genast in sig i Patrisk sköna soffa...
Ja, så ringde då klockan strax efter kl. 4 på påskaftons"morgonen". Vädret var riktigt vårväder även om termomentern visade på några -grader....helt perfekt för utställning= inga skitiga hundar...rent guuudomligt. Vi var bland de första runt ringen, men det dröjde inte länge förrän Wheatenfolket och deras fyrbentingar fyllde ringsidorna. Detta är första gången som Adore ställs inomhus så vi var lite spända på hur allt skulle fungera. Visst, var han lite stirrig och försökte ha koll på alla hundar överallt vilket givetvis inte går...men, i det stora hela så tycker jag inte att det var några större problem. Helene hjälpte mig forma om rumpan på Adore...TACK för det...att detta ska vara så himla svårt...!!? Är bra på hängrumpor...å sådana vill vi ju inte ha...ha, ha!! Ska ärligt säga att vi inte alls hade några förhoppningar om någonting för Adores räkning denna dag...nej, vi såg det enbart som träning. Adore 4 BH..VAO!
Utställningen kördes igång...och Adore hade väl först lite svårt att släppa allt som hände runtomkring honom...men, efter en liten stund i ringen så började allt fungera hyfsat. Jag fattade nog först inte riktigt vad som hände...men, vår kille vann Juniorklassen och fick CK...VAO!! Alltså gick han sedan vidare till hanhundskonkurrensen...jag tänkte...in..ut...är ju mer än nöjd med att få CK (hans första!)...MEN...domaren Mia Sandgren plockade ut de hanar hon inte ville ha kvar och Adore stod forfarande kvar i ringen...!!! Jösses...jag kunde knappt andas...var så häftigt...han placerade sig till slut som 4:e Bästa Hanhund...UJ, UJ...vår lilla juniorhane!! Tala om att bli förvånad och glad!!!!
Detta var förstås jättekul och mycket oväntat...men, vi hade änn mer att glädja oss åt denna dag. "Vår" Jatzie (Qu-dottter) med matte Lillemor Gullberg var också där. Lillemor och hennes res-kompis Ulrika hade börjat dagen med att ta fel på klockJatzie BIR!!!an en timme (försenade) samt att köra fel infart till Stockholm=dålig början på dagen men, bra slut får jag säga med facit i handen. Jatzie var en av de få amerikanskpälsade hundar som var anmälda så vi visste inte riktigt vad vi skulle tro. Mia har ju alltid gillat pappa Qu...men, det behöver inte alls betyda att det går bra för Jatzie även om likheterna mellan far och dotter är mer än slående. Tror inte att Lillemor alls trodde på denna dag...men, Jatzie sopade rent i ringen. Först Bästa Tik och sedan tog hon även hem BIR/BIM-finalen där hon mötte den mkt. snygga hanen: Cameron Hustler. Lillemor blev alldeles till sig av lycka...och på mig var inte glädjetårarna långt borta. STORT BAMSEGRATTIS till Jatzie/Lillemor...helt fantastiskt roligt!!

Ja, så nu kan vi väl bara konstatera att vi väl kört igång denna "utställningkarusell" igen...behövdGazzeres inte mycket för att få igång den inte. Var så himla kul att komma ut och träffa alla bekantingar bredvid ringen...var ju så länge sedan sist. Går det sedan bra så är det ju förstås ännu roligare... Blir till att plocka fram utställnings kalendern och börja planera...
Adore fick sig en gräsand som belöning efter utställningen...den var sååå rolig. Se fotot på första sidan.Får väl se hur långlivad den pippin blir...hi, hi..!!
Återföreningen mellan killarna blev så kär när vi kom hem igen...blev mycket bus på tomten även om Adore var rejälttrött efter en dag fylld med nya spännande händelser.

 

2010-03-29 QUATTROS FÖDELSEDAG IDAG!!!
Sitter här och degar framför datorn och slås plötsligt av att det ju är Quattros födelsedag idag..Älskade Qu...du skulle ha fyllt 9 år idag!! Saknar dig så...!! Ska tända ett ljus vid din viloplats...

 

2010-03-16 Klickerkursen är slut...TRIST!!
Idag var det så dags för avslutning på klickerkursen. Sjutton vad fort det gått...har varit såå himla kul så både Adore och jag hade kunnat hålla på lika många gånger till. Som avslutning på hela alltet skulle vi köra alla de olika momenten vi tränat på som en serie...ha liksom en liten uppvisning för resten av gruppen. Adore skötte sig väl ganska så hyfsat...men, att rulla runt på kalla issnön var inte så poppulärt även om han nu gjorde det efter en del tvekan. Självklart fungerar allt mycket bättre hemma inomhus på varma mattan än ute i kalla snön.. Måste säga att hela hundgänget gjorde fina uppvisningar...kul! Ger Adore en extra elloge för att han fungerar så himla bra i gruppen...har honom lös större delen av tiden...helt suveränt bra.
Började träna in ett nytt moment idag...hopp över min arm...inga större problem för "Dåålis" inte.
Är helt övertygad om att både jag och killarna kommer att ha mycket nytta av klickern framöver när vi tränar in olika nya saker...inte bara roliga konster utan ex. lydnad och agility.
Jag hoppas vi får möjllighet att köra en fortsättningkurs framöver. TUSEN, TUSEN TACK ERIKA MATTSSON (vår ledare) för en helt suveränt bra och trevlig kurs!!!

2010-03-07 Wheatenpromenad med regionen
Tänk, den här söndagen kom vi ihåg att det var WheatenproPromenixgänget på Gmenad med W-klubben region NV. Ja, det var ju förstås på" fisens mosse" att vi hann in i tid...men, efter ett snabbt raicande för att få ordning på det som skulle med så hann vi precis in till Karlslund innan promenixgänget skulle ge sig iväg. Var så hiskeligt länge sedan sist vi var med på dessa promenader...så det var extra kul att träffa gamla bekantingar både två som fyrbenta. Dagens gäng bestod av 10 två samt lika många fyrbenta vänner. Solen sken så vackert och naturen är så fin ute vid Karlslund...lagomt kallt var det också...helt kanonbra! Adoren kan ju vara ganska så pipig av sig och denna dag var det värre än värst...ganska så jobbig var han om jag får vara riktigt ärlig. Tror att det vBäverspårar just detta att plötsligt hamna i ett gäng med lika vackra fyrbentingar...han är inte såFikapaus van vid det. Ja, ja...pipig är han men, inte helt okontrollerbar...Nej, han lyssande på mig och mot slutet av promenixen så var han bet. lugnare. .Är ju bara att inse att sådanhär skulle han behöva göra oftare.
Vet ni vad vi såg då...jo, vi såg Bäverspår...häftigt!! Kolla in fotot här bredvid...Vi försökte spana efter om vi kunde se något liv nere vid vattnet men, dom är ju så skygga...fick nöja oss med spåren.

2010-03-06 Nu är det fullt ös på killarna igen...!!
Gazzer piggnade på sig ganska så omgående när han fått fasta och ätit sin kur med Canikur.tbl...sköönt! Blir ju lite extra orolig när han inte är kry...man vet ju aldrig vad allt leder till eftersom haKlickerträning...hopp sitt med Gazzern ju verkar vara lite extra känslig.
Vintervädret har sista tiden varit så otroligt vackert...dock i kallaste laget vissa dagar. Vi har varit ute mkt. och killarna formligen älskar att få springa lösa i all den myckna snön. Ja, man kan ju inte annat än skratat åt Adore...han blir så lycklig så benen går fortare än fort..tror inte han har koll på sig själv alls. Han är som en yster kalv som kommer ut på grönbete.
Klickerträningen försöker jag köra minst en gång per dag och det går riktigt bra. Måste återigen påpeka min glädje över att se hur Gazzer verkligen lever upp när han får joAdore rullarbba lite. Att allt även leder till belöning i form av ex. köttbullebitar gör ju inte saken mindre rolig.
Sist vi hade kurs höll jag på att frysa fingrarna av mig...ja, åtminstone så kändes det så. Hussen hade köpt handvärmare ...och visst var det bra(Tack snälla!)...men, AJ, AJ...vad ont det gjorde. Kunde inte träna så mycket...var bara att inse faktum. Nya momentet och läxan till nästa gång är att rulla runt...kändes gansKillarna på dagens promenixka så marigt. Har nu provat hemma i lugn och ro...och inte i kalla snön. Adore nästan slog knut på sig själv innan han fattade vad det hela gick ut på..ha, ha,...! Han är som en "gummihund...hi, hi..!!Men, ganska så snart så kom dom på vad övningen gick ut på för att klickljudet skulle låta/belöningen komma så nu rullar dom utan några större problem...KUL!! Ja, ja...återigen..vad gör man inte för lite god belöning. Gazzer är den som gör de olika momenten noggranast. Är kul detta med klicker...kan säkerligen vara bra hjälp vid inlärning av div...framöver.
Vilken otrolig vinter vi fått...och vad mycket snö!! Härom dagen när jag släppte ut hundarna på tomten så slogs jag av att snön faktiskt når ända upp till ca 1 dm under staketet. Med andra ord så är det bara att kliva över för killarna om något lockar på andra sidan...! Som tur är så har dom inte kommit på detta...ännu..!!

2010-02-25 ÅÅÅ så har vi sjuk vovve IGEN..!!!
Detta är ju bara för tråkigt...nu har vi Gazzer sjuk igen. Började i tisdagseftermiddag...diarré av det värre slaget. Sprang ut och in hur många gånger som helst...trodde att eländet började rätta till sig, men inte. I morse så var det mer illa än värst..dessutom var det rejält blodblandat. Kontaktade veterinären som rekomenderade en kur Canikur.tbl ...fasta i ett dygn och sedan skondiet bestående av ris/fisk. Om han börjar vara oroväckande slö skulle han kunna få dropp imorgon så han klarar helgen. Är ju just detta med att hålla vätskeballansen okey.
Dessa Canikur.tbl. är större än störst...rent gigantiskt stora. I morse var G nära att spy när han tuggade i sig dom...blir ju så mkt. torrt i munnen som sätter sig i stora kockor i gommen..blä!!

Vi har varit ute ett flertal ggr under dagen på minirundor och han har inte haft någon mer diarré sedan i morse. Men, men detta behöver inte vara ett gott tecken. Han hade inte bajat på ett dygn före dagens morgonrunda som blev allt annat än rolig. Bävade lite för att få i honom tbl. nu på kvällen men, kom på att jag skulle köra lite rolig klickerträning och ha bitar av tbl. som belöning. Tur att man är så smart (skämt!) ...för detta fungerade helt kanon bra. Träningen gick jättebra och tbl. svaldes utan några problem alls...gu, så skönt! Kan inte tycka att han är speciellt påverkad...är bara att hoppas att allt går åt rätt håll nu. Usch...vad jobbigt det är att hålla honom fastande...hans stora vackra ögon som stirrar djupt in i mig och undrar varför inte han får något att äta när alla vi andra äter...hårt, hårt...men, nödvändigt!!

Måste ju berätta att Adore och jag var på klickerkursen igår...DET VAR SÅ KUL!!! Adore är så duktig...jag blir faktiskt lite mallig över min duktiga lillkille. Tycker ju också att vi får sådan kanonhjälp när vi kör fast i något moment!! ROSOR till vår ledare ERIKA MATTSSON!!!
Vi fortsatte att träna det som vi börjat på tidigare + att Adore började gå slalom mellan mina ben, backa samt läxan till nästa gång vilken består i att hunden ska sitta/stå framför föraren och sedan hoppa rakt upp. Verkade först väldans svårt men, nu när jag tränat lite så tror jag inte att det blir så svårt. En annan sak som jag upplever himla positivt är att jag tränar Adore okopplad i gruppen...inga problem alls. Kan ju inte säga att jag varit så flitig i min lydnadstäning av honom så detta är ju görbra..!!
Adore och jag har varit nere vid hamnen nu ikväll och tränat. Vi körde hela programet...tills allt det goda godiset var slut. Jag kan inte säga annat än att detta är riktigt KUL... Började även köra lite "fotgående" utan kommando samt både sättande och läggande...
Att Adore skulle haja detta med klicker det har jag inte tivlat det minsta på men, att även Gazzer upplever detta jättekoj och lär in nya saker det är verkligen roligt.

Nu hoppas jag att Gazzer piggnar på sig...han har varit skruttig mer än tillräckligt sista tiden...stackars han!!

2010-02-21 SNÖN/SNÖBERGEN FINNS...BARA PISTERNA SOM FATTAS!!!Vår vintergata
Snön har formligen vräkt ner och det är inte utan att jag får känslan av att befinna mig till fjälls när jag spanar in alla gigantiska snöberg överallt. Igår när det var som värst var det en utamning att gå ut på hundrunda. Vägarna var helt bortsnöade, kylan var bitande och snön yrde oavtröttligt. Killarna tycktes inte bekymrade över detta...nej, är man en Wheaten så vet jag inte om det finns några "dåliga" väder...det är den tvåbenta kamraten i andra änden av "snöreboysent" som sätter begränsningarna på hur lång hundrunda det blir.
Allt är så himla vackert...riktigt fotovackert!! I dag när jag var ute så fotade jag med kameran...men, det går ju bara att ta några få foton innan minnet är fullt...suck! Lilla "Dåålis" som ju förstås måste pinka på trästammarna hade ett fasligt sjå...han Vintrig Askrsundsgatafick ju först ta sig upp för snövallarna för att komma upp till trädstammen...såg lite lustigt ut.
Klickerträningen fortskrider. I dag fick jag Gazzer att fatta att han skulle räcka tass...det händer en del!! Adore räcker tass...håller på och lär honom höger resp. vänster nu. Snurrar gör båda killarna. Dags att börja träna på något nytt så det inte blir tjatigt.

2010-02-18 Nu har vi klickat igång oss...!!!
Under veckan som gått har jag försökt att klicka in killarna...alltså försökt få dom att förstå att klickerljudet betyder BRA/BELÖNING!! Tycker väl att det gått ganska så hyfsat bra. Adore upplever jag ju som jag skrivit om tidigare...mycket lättlärd. Han riktigt visar upp olika beteenden för att få den där goooa belöningen. Har börjat att få honom att lyfta ett framben och lägga tassen i min hand...byter även ben för att försvåra det hela. Detta kirrar han ganska så galant. Gazzer är ju lite trögare...tror ju att han fattar vad klicket står för men bjuder liksom inte till så mycket själv...alltså är det lite "tråkigare" att jobba med honom. I kväll var det kurs/första tillfället där även hundarna var med. SKITKUL...men, -7 grader och blåst..fasen vad kallt!!! Jag klarade nästan inte av att sköta klickers och godis med mina sedan tidigare (mopedåkning i yngre dar) köldskade fingrar.. Adore skötte sig mycket bra i hundgruppen som förövrigt var en mycket lugn och sansad grupp. Visst, var han intresserad av vad de andra hundarna sysslade med, men det behövdes inte så mycket för att pocka på hans uppmärksamhet. Vi tränade ögonkontakt, början till "konst"(i vårt fall...tassräckningen) + att Adore och jag började träna in snurra. Ja, nog är han klips min lilla lillkille...gäller bara att den trögare matten lyckas att få till klicket på precis rätt tillfälle...inte så enkelt. Jättekul var det ... och till nästa vecka har vi i läxa att träna upp en längre (ca 10sek.) ögonkontakt innan klicket kommer. Med andra ord så är det bara att klicka vidare...

2010-02-08 HUGO (Qu-son) med matte MARIE-LOUISE håller ställningarna i ringen!!!
Fick en hälsning från Borlänge i går. Återigen har Hugo/Snygga Hugo med matte Marie-LouiseMarie-Louise visat "framtassarna" i ringen. Vad sägs om att bli BIG 2:a...!! Utställningen kördes i Svenska. Hundklubbens regi. STORT STORT GRATTIS...ni är såååå duktiga!!!
Kolla in här bredvid...visst är dom fina!!!

Annars så kan jag berätta att det är ganska så bra på hundfronten här i Askersund. Inget akut med någonting..."peppar..peppar"..!!! Klart att Gazzers tassar inte är starka men, jag upplever det inte som att han har känning av dom just nu...hoppas det får förbli så.

Har nog aldrig tidigare haft så både skitiga och långpälsade hundar. Ja, jag är ju vanligtvis ganska så noga med att sköta mina killar men sjukdom, vinterkyla och annat har satt käppar i hjulet för hundbad mm. Idag fick jag dock nog...kunde inte bara se hur Gazzer började formligen gro igen. Stackars han..,.först blev det kamning sedan bad följt av föning av pälsen...och sedan gick det av bara farten...han hamnade på trimbordet och är just nu precis färdig förvandlad till en helt ny kille. Saxen nästan glödde av farten jag fick upp..guu...så kul det är att klippa vovve! Extra roligt är det ju när man inte behöver känna utställningspress...det är en helt annan sak det. Ja, tala om att få en ny kille...skulle ju ha fotat honom före/efter...men det blev förstås inte av..
När Gazzer väl var färdig hade jag en mycket fundersam Adore som smög kring väggarna. Han var nog helt övertygad om att han stod på tur...men, hans tur får komma till helgen..hoppas jag!
Han gror inte igen på samma sätt som storebror men, visst sjutton är även han i stort behov av en genomgång. Är mycket svårare att klippa honom...har väl inte kommit in på det här med hur jag ska klippa hans päls ännu. ÅÅ med honom är det ju värre...han kanske ska ställas framöver så...burrrr!!!

Ja, annars så har jag blivit övertalad att bli sekreterare i Brukshundklubben..!! Tycker faktiskt att det känns lite spännande och en bonus på detta hoppas jag kommer att bli att jag kanske kommer mig för att aktivera mina egna killar mer. Ni vet...latmasken kanske får krypa hädan...åtminstone ibland. Till veckan börjar jag klickerkurs...men har ännu inte riktigt bestämt vilken hund jag ska ha med mig. Från början tänkte jag faktiskt att jag skulle gå med Gazzer...vore ju kul för honom att få komma ut och göra något. Kursen körs ute så frågan är om Gazzers trampisar klarar av kylan om det nu blir kallare igen framöver...Tanken är ju förstås att jag ska klicka in båda killarna...vi får väl se vad det blir av detta. Kul att prova på detta lite mer än vad jag gjort tidigare.

2010-01-24 En härlig vintrig dag...sol och gnistrande snö....SÅÅ VACKERT!!!
Eftersom Gazze inte varit riktigt kry sista tiden så har hundrundorna blivit både kortare och tristare än vanligt.
Den här dagen var så vacker...lagomt många minusgrader och snö och sol...vi var bara helt tvugna att åka till skogs. Hittade en skogsväg där man kört med någon skogsmaskin så det var lite lättare att gå...tänker ju främst på Gazzer som väl inte ska anstränga sig alltför mycket. Adore far runt som ett torrt skinn...upp och ner för branter...genom djupa snövallar...inget stoppar den killen. Han är lite som Qu...finns inget som hejdar honom inte...fullt ös...hela tiden!!! Gazzer var dock ganska så orkeslös och det såg ut som att han kände av framtassarnas trampdynor. Han gick liksom så försiktigt. Tror dock att han mår gott av att komma ut lite han också även om inte orken är den bästa.
När vi kom tillbaka till bilen blev vi överraskade av ett par männsikor med två hundar som kom vandrande. Hundarna var ju lösa och Adore satte fart mot detta gäng. Jag röt i ett skarpt nej...och han stannade faktiskt och vände tillbaka...!! Kändes bra...man vet ju aldrig!!

Väl hemma såg Adore ut som en levande snöhund vilket gjorde att han var tvungen att hamna i badkaret för att bli av med alla snökockor som täckte hela honom.

Gazzer fick sig en riktig genomsalvning av trampisarna...


2010-01-23 GENETIKKURS....som inte blev riktigt vad vi tänkt oss...
Tillsammans med Lillemor Gullberg begav jag mig iväg till Enköping där vår region av Wheatenklubben ordnade Genetikkurs i dagarna två. Ledare var Gun Werlemark som verkligen kan det här med Genetik samt ju har kenneln: Allaflox.
Gun föreläser
Lillemor och jag hade verkligen sett fram emot detta...dels att få lära lite mer om detta så komplicerade ämne samt att få träffa och umgås med Wheatenfolk hen hel helg...trevligt!! På kvällen hade vi planerat in trevlig samvaro så vinaren och div. annat smaskigt fanns förstås med i packningen. Men, men...av detta blev det då inget alls...tala om besvikelse!!

Stället som kursen hölls på visade sig vara allt annat än trevligt. Skitigt som skrutt...kan ju undra när det städades där sist...!!? Vattenrören hade frusit i huset vilket ju betydde att inget vatten fanns + att toan inte gick att använda. Detta gick ju dock att lösa med vtn.hinkar och toa fanns i grannhuset. Värst var dock att huset var så totalt genomskitigt...madrasserna i de sängar där vi skulle sova var både görskitiga, trasiga oDel av kursgängetch i flera av bäddarna var det mängder av råttskit...huialigen...med andra ord göööräckligt! Hela kursgänget insåg direkt...att här går det inte att sova...har då aldrig sett något äckligare. Hur kan man bara hyra ut något dyl...!!? Vi blev lovade städning...men, den uteblev...!!! Guuu, så besvikna vi kände oss...denna helg som vi ju sett fram emot så länge....!!

Efter lite diskussion så enades kursgänget om att försöka köra kursen på en dag...fick ju bli som det blev. Handlingen som var planerad skippades och vi inriktade oss på Genetiken. Stackars Gun...hon fick tala och tala...är ju ett ganska så tungt ämne detta men, mycket intressant.
Blev en hel del diskussion...alltid roligt. Dagen blev trots missödet med själva lokalen mycket trevlig och jag tycker att vi fick igång en hel del givande diskussioner i kursgMin trevliga kurs/reskompis, Lillemor Gullbergänget. Attans att vi var tvugna att bryta på kvällen och fara åt olika håll...hade säkerligen varit görtrevligt att få språka vidare med detta gäng.

Dagen blev till kväll innan Genetiken var genomgången och vid det laget var vi alla både trötta och göörhungriga. Nicke hade återigen fixat ett helt gäng suuupergoda pajer...vilket smaskigt avslut på kursdagen!! Tack Nicke!!!
Nickes goooa pajer
Ja, så när klockan var framåt sju på kvällen så styrde Lillemor och jag färden hemåt igen...Kan ju inte säga annat än att allt kändes lite snörpligt...visst, genetiken kördes ju...men, resten som vi ju också sett fram emot uteblev ju...trist!! Nåja, nu är det som det är...vi sa när vi åkte hem att det var ju attans sån tur att vi hade möjlighet att åka hem...tänk om den möjligheten inte funnits. Ja, då hade man väl fått gjort som en uppgiven Ebba sa i början av dagen...fått sitta på en stol och sova hela natten...

2010-01-20 Tvunget med starkare penicillin åt Gazzer.
Trodde ju att allt skulle ordna upp sig med vår Gazzer efter det att han legat inne på Strömsholm, penicillinkur mm... Men, inte då...vi vaknade på mornarna av att han låg och slickade sig frenetiskt om nosen pga att han var rejält snorig. Blev till att kontakta veterinären här i stan. Blev då insatt på ett bet. starkare penicillin så nu hoppas jag verkligen att alla envetna basilusker ska försvinna. Tycker ju att han verkar svara på beh....men, törs inte lita på något numera. Han är ganska så slö...men, det kan ju även vara en bieffekt på penicillnet.Jaha...så har det så blivit nytt år igen...2010...fasligt vad fort tiden går...!!!!

Jag vill önska alla vänner och alla andra som gör ett besök här på vår hemsida en riktig god fortsättning på nya året!! Må 2010 bli ett riktigt bra år för oss alla både två och fyrbenta!!!

Är ju ett tag sedan sist jag skrev i dagboken...har hänt en del sedan sist..men allt kan jag ju inte tjAdore på alla mattornaata om här. Julhelgen fortlöpte traditionsenligt vilket är mycket viktigt. När allt fejande och alla förberedelser inför helgen är gjorda så infinner sig julefriden vilket är så härligt...MEN före detta så är det stressigt...och jag måste erkänna att jag många gånger haft känslan av att vilja ändra på allt...STRUNTA I TRADITIONERNA...men av detta blir det aldrig något och jag tror som sagt att det är bra att man bevara lite gamla traditioner. På fotot här bredvid så ser ni Adore lägga beslag på matthögen när det julstädas...vilken hund!!! Så här brukar annars vår katt göra...högst upp på tronen...det är vad som gäller för både katt och hund i detta hus..!!! Nedan till höger...vår katt Snorpan leker med julsnören...där behövs sannerligen inte några dyra julklappar inte..visst är hon sööt!?
Snorpan
Jag hör till dom som gillar snön och kylan och varje år brukar jag gnälla över att vi inte har någon riktig vinter...MEN i år är jag tyst. Vilken vinter och vilken kyla!!! Nä, jag klagar inte utan tycker att det är så vackert och mysigt...men, det kunde ju vara lite måtta på det hela. När termometern visar på närmare -30 så är det häftigt kallt!! Har varit lite rädd för att Gazzers inte allt för tjocka och hela trampdynor inte ska klara kylan men, peppar, peppar...hittills så är det inget akut problem.
snöbusKillarna älskar att busa runt i snön...är ju bara så buskul!!!

Vårt 2010 kunde ha börjat bättre..!!!

Nyår...denna helg då så många djur mår dåligt av allt smällande och skjutande av raketer.Här i Askersund tycker jag att det var ett himla liv tidigt på nyårsaftonen.. Som tur är så reagerar inte någon av hundarna eller katten på detta. Jag/killarna gick ut på kvällsrunda ganska så tidigt för att undvika de värsta smällarna. Gick ju bra till att börja med men, plötsligt så behfann vi oss på värsta "skjutfältet"...stora raketer rakt ovanför oss och på marken sådana där hemska saker som ryker och tjuter. Båda killarna reagerade ...föAdore & Gazzerrstås...inte för att dom var direkt rädda men väldigt observanta och det kan man förstå. tom. jag tyckte att det var lite smått obehagligt ett tag...kändes som att man snart kunde få en raket i huvudet. Adore satte sig och bajade diareé ...jag tänkte som så...hm...nervös mage=raketerna. Men, ack inte var det det inte..det var början på en period med mycket diareé (överallt!) och kräkningar...SUCK::!! Efter ett par dagar började han även hosta lite...och jag antar att det var kennelhosta (härjar här i stan) han åkt på...förmodligen i kombination med någon annan maghistoria. Efter några dagar piggnade han på sig ochj vi var så glada över att inte Gazzer åkt på detta...men, tyckte ju samtidigt att det var konstigt om han skulle kunna klara sig.

Men, inte gjorde han det inte. Han var lite småhängig några dagar och förra fredagen började han hosta lite lätt på emd. samtidigt som han började kräkas rejält mycket. På kvällen var han riktigt dålig och natten till lördagen gjorde han inte mycket annat än kräktes..säkerligen vart 10:e minut..HELA NATTEN!! Stackars, stackars Gazzer...han var så slut och vi tvåbenta likaså eftersom vi inte fått sova på hela natten. På morgonen hade han en temp på 40.2 och kräktes oavbrutet. Jag började känna att allt var mer än olustigt. Kontaktade Strömsholm och dom tyckte att vi skulle komma dit med honom.

Är ju bara så typiskt att allt ska hända när det är helg...men, tack och lov att det finns hjälp att få!! Ja, så således tillbringade vi större delen av lördagen på Strömsholm...väntande på veterinärer och för div. provtagningar. Rtg. av lungor och buk samt en hel rad andra prover togs. Lungrtg. visade på lättare förändringar vilket kunde tyda på början till lunginflammation.
De myckna kräkningarna började så sakterliga klinga av men, han var så slö. Det var precis så att han orkade att gå från beh.rummet till rtg...stackars liten. Han blev insatt på dropp och penicillin + blev inlagd för observation eftersom han var så tagen av allt.

Vid telefonkontakt med vetr. på söndagen sas det han inte kräkts något mer men, att han fortfarande var slö...han fick stanna till måndag. kändes så skönt och tryggt att han var på sjukhuset...man är ju bra maktlös om man har långt till hjälpen.

På måndag fick jag så åka och hämta hem min älskade Gazzer. Visst var han bet. mycket piggare än han var i lördags men inte alls sitt vanliga jag. Hostan satt fart vid minsta ansträngning så när matte plötsligt dök upp blev det förstås jobbigt...med kräkningar och allt. Ja, är det nu kennelhosta detta så lär väl dessa hostningar bestå ett tag framöver. Kylan är också något som retar till hosta. Den här eftermiddagen när jag hämtade hem honom var det -17 grader...jag hade lagt ett varmt tjockt täcke i buren + att han fick ha sitt täcke på sig. Hemresan gick bra...även om han hostade lite och tom. kräktes lite. Kan ju inte tycka annat än att det väl är lite kontsigt om han inte kräkts alls under hela tiden på Strömsholm...ja, ja...ska väl inte säga mer.

Stannade och gjorde en blixtvisit på Djurens Center vid Marieberg...köpte affärens enda kvarvarande tjocka hundtäcke i hans storlek. Är väl inte alls den typen av täcke jag tänkt mig, men vad göra. Nu måste man ju vara rädd om sin lilla kille...Gazzer-bus!!!

När jag skriver detta så är det torsdag och G har varit hemma i tre dygn. Han hostar en del, är småsnorig...men, i det stora hela så måste jag nog säga att han blivit lite piggare. Hundrundorna har blivit korta och ofta har vi fått gått olika rundor med killarna, Orken börjar så smått komma tillbaka och idag blev det riktigt "brorsan-bus" (länge sen sist det hände!) efter det att vi varit ute på mitt-på-dagen-rundan. Ja, eller var det kanske så att han GRATTADE LILLEBROR ADORE SOM FYLLER 1 ÅR IDAG!!!!! 14 januari..HURRA för ETTÅRINGEN!!!.

Ja, tänk att idag fyller han 1 år vår minsting!! Vi brukar normalt sett fira födelsedagarna lite mer än vad vi gjort idag...men, lite extra har det blivit. Leverpastej i maten och så har Adore fått paket med en mjukistiger som blev mycket uppskattad. Tiger till en tiger...ha, ha!!!

Foto på våra båda "mys"-tigrar finns på första sidan.

Förutom att Gratta vår 1-åring så vill jag också GRATULERA ( även om det är lite sent)...JATZIE med matte/husse Lillemor/Bosse Gullberg...

När man nu är en så snygg och fin tik som ju Jatzie är så gäller det ju att börja det nya året på rätt sätt...eller hur!?!! Självklart så gör man det genom att ta ett BIR nere på MY DOG i G-borg..!!!! Domare: Karl-Erik Johansson. Inte kan ett år börja bättre!!! STORT GRATTIS!!!!
(skrivet av en mycket stolt "farmor"!)