forald

SUCH, NUCH, DKUCH, NORDUCH, INTUCH, NV-07
Årets Wheaten 2007 utställning hanar

    resultat

Latorps Celcius " Quattro"

    avel

Quattro

Quattro har alltid varit en väldigt orädd hund, utrustad med en stor portion "motor". Han har alltid varit nyfiken på allt och alla som kommer i hans väg. Jag kan inte minnas att han någonsin upplevt något skrämmande utan han greppar varje chans till nya äventyr.

Quattro
Arbetsglädjen är stor och vi har provat på lite av varje som ex. tävlingslydnad, Agility, spår mm. Ett tag hade vi en väldigt intensiv Agility-period, men numera ägnar vi oss främst åt spår och lite lydnadsträning. Jag har alltid dåligt samvete för att jag inte jobbar tillräckligt mycket med mina hundar eftersom jag ser att dom mår så bra av att få "använda huvudet".


Quattro är en väldigt snäll hane och det hör verklligen till ovanligheterna att han gruffar med andra hundar, men tar någon annan första steget visar han genast vilken Terrier-hane han trots allt är. Han är en mkt. tydlig ledare över halvbrodern Gazzer så vi har inga problem mellan våra två hanhundar.


Allt eftersom Quattro blir äldre har han förändrats från det att ha varit väldigt självständig och inte speciellt beroende av "närkontakt" till att numera vara betydligt mkt. mer social och helst vill han vara oss så nära han bara kan. Lillebrors busande Quattrohar smittat av sig och Quattro får ofta busryck och springer omkring med sina älskade pipdjur. Denna lek brukar oftast sluta med att han "gräver ner" pipdjuret i vår säng. Om detta behöver vi ju inte orda så mycket, (suck!). En annan favoritsysselsättning är att tjyva förbjudna saker, typ kläder eller lillahusses bästa kuddar, även när det gäller denna lek är det lillebror som är den verkligt stora läromästaren.


Han har gått väldigt bra i utställningsringen och visar oftast upp sig med stor pondus. Hans "utställningskarriär" startade vi mest på skoj och inte kunde vi väl ens i fantasin tro att vi skulle kunna nå såpass långt som till att Quattro idag är INTERNATIONELL UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!

Viktigast av allt är dock att han är en väldigt trevlig hane och vi kan numera glädja oss åt att han har ett gäng lika trevliga barn, "våra barnbarn" vars utveckling vi med stor glädje följer. Kontakten med Quattros avkommor /och deras familjer är något som jag uppskattar oerhört mycket. Det är ju så spännande att få följa "Quattro-barnen" och se vad det blir av dom.